Fenerbahçe Hayale giden yol

Hayale giden yol

29.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

West Ham United’a transferinde son noktaya gelen Emmanuel Emenike, kariyerindeki en büyük isteği Premier Lig için dev bir adım attı. Nijeryalı oyuncu için İngilizler, Fenerbahçe ile el sıkıştı.

Hayale giden yol

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de geleceği belirsizliğe dönüşen Emmanuel Emenike, adım adım West Ham United’a yaklaştı. Kariyerinin en başından beri Premier Lig’de oynamayı hayal eden Emenike, en büyük adımı attı.

2011 yılında Fenerbahçe’deki transferi şike operasyonu nedeniyle zora girdikten sonra 10 milyon euroya Spartak Moskova’ya gönderilen, 2012’de de kendisine Londra’da büyük bir ev alan Nijeryalı forvet, özellikle Chelsea hayalinin peşine düştü.

2013-14 sezonunda sarı-lacivertli formaya geri dönüp kazandığı şampiyonluktan sonra Avrupa’da daha çok ismini duyuran, 2014 Dünya Kupası’nda da vitrine çıkan 26 yaşındaki golcü, West Ham’a giden yolun taşlarını yavaş yavaş ördü.

Sezon başında Al Ain’e kiralanmasına rağmen adeta istenmeyen adam haline gelen Emenike, ayrılır ayrılmaz soluğu Londra’daki evinde almış ve tatilini yapmıştı.

Haberin Devamı

Londra’yı istiyor

Slaven Bilic’in de Beşiktaş’ta çalıştığı dönemde yakından tanıdığı Emenike, hem Premier Lig’de oynama hem de Londra’da yaşama hayaline çok yaklaştı.

İngiliz basını, Emenike’nin Londra kulübüyle anlaşmayı çabuk yaptığını ve kulüpler arasındaki görüşmelerin de sona geldiğini vurguladı. Hatta öyle ki West Ham Başkanı David Sullivan’ın oğlu Jack Sullivan, resmi twitter hesabından tecrübeli yıldızın Londra’ya vardığını ve sağlık kontrollerinden geçirileceğini duyurdu.

Yazarlar