Galatasaray Hayat memat meselesi

Hayat memat meselesi

30.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Genel Sekreteri, “Umarım UEFA, verilen sözlerin tutulmamasını referans alıp da bize ceza vermez. Yönetim olarak darboğazdan hasarsız olarak çıkmak için uğraşıyoruz. UEFA’nın ihtarıyla transferde el frenini çektik, zınk diye durduk” dedi

Hayat memat meselesi

Galatasaray Genel Sekreteri Fatih İşbecer, UEFA ile aralarındaki ilişkiden, transferlerin durumuna kadar birçok konuya açıklık getirdi.

Haberin Devamı

İlk olarak Arjantin’in Indipendiente Kulübü’nün oyuncusu Martin Benitez hakkında konuşan İşbecer, şöyle konuştu:

UEFA’dan ‘1+1 men cezası alabilirsiniz’ ihtarıyla transferi durdurduk, o yüzden el freni çektik ve zınk diye durduk. Transfer için Arjantin’e gittim, kulüple görüştük. Kulüp bizim transfer için arzumuzu hissettiği için bunu aleyhimize kullandı. En son 10 milyon 500 bin euro istediler. Latin Amerika pazarında olan özel bir durum var, parçalı sahip... Benitez’in bonservisinin yüzde 85’i kulübünde, yüzde 15’i ise amcası ve çeşitli yatırımcılarda... Hepsiyle pazarlık yapmak lazım. Real Madrid’in 12 milyon euro teklif ettiğini söylediler. Burada pazarlık kilitlendi.”

Fatih İşbecer, West Ham United’ın, futbolcuları Burak Yılmaz’ı kiralık olarak transfer etmek istediğini ancak bu teklifi kabul etmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

UEFA’dan 1+1 yıl Avrupa kupalarından men cezasıyla karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan İşbecer, bu konunun kendileri için hayati önem taşıdığını belirtti. Sarı-kırmızılı yönetici, “Bu konu aslında 2014’te UEFA’yla yapılan anlaşmayla başladı. Galatasaray bu konuyu biraz hafife aldı. Biz yönetim olarak hafife almıyoruz. Bütün tepkileri göze aldık. UEFA konusu hayat memat meselesi. Umarım UEFA, verilen sözlerin tutulmamasını referans alıp da bize ceza vermez. Yönetim olarak darboğazdan hasarsız olarak çıkmak için uğraşıyoruz” diye konuştu.

Futbolculara ücretlerini indirmek için önümüzdeki dönemde bir teklif yapmayı düşünmediklerini anlatan İşbecer, “Gündemimizde böyle bir konu yok. Galatasaray, finansal darboğazdan ve nakit akış problemini büyük Galatasaray taraftarının kenetlenmesiyle aşacaktır” ifadelerini kullandı.

Detay var isim yok
Fatih İşbecer, daha önce yaptığı “Galatasaray fakirleşirken birileri zengin oldu” açıklamalarını detaylandırdı.
Galatasaray Genel Sekreteri, “Beş senede insan kaynakları, internet, sosyal medya ve hukuk danışmanlığına 15 milyon lira ödenmiş. Galatasaray içeride 5-6 kişi varken dışarıdan sosyal medya yardımı almış. İnanılmaz kontratlara imza atılmış. Galatasaray’ın internetine 7 yıl boyunca ayda 10 bin dolar verilmiş. Biz bu parayı da gelecek hafta yapacağımız sponsorluk anlaşmasıyla ödemekten kurtulacağız. Galatasaray’ın kaynakları çarçur edilmiş” dedi.