Yaz Olimpiyatları Hayatta hiçbir şey imkansız değildir! Ibrahim Hamadtou herkesi hayran bırakıyor

Hayatta hiçbir şey imkansız değildir! Ibrahim Hamadtou herkesi hayran bırakıyor

29.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokyo Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden masa tenisçi Ibrahim Hamadtou mücadele azmiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor. İki kolu da olmayan Mısırlı sporcu raketi ağzıyla tutuyor, servis atarken ayağını kullanıyor.

Hayatta hiçbir şey imkansız değildir Ibrahim Hamadtou herkesi hayran bırakıyor

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Paralimpik Oyunları, bir çok fiziksel engele rağmen bu engelleri geride bırakmayı başaran sporcuların ilham veren görüntülerine sahne oluyor. Tokyo’nun ev sahipliğinde sürmekte olan 2020 Paralimpik Oyunları’nda da sıra dışı görüntüler, sporseverleri karşılaşmaların sonuçlarından ziyade, atletlerin bu işe girişmekteki cesaretleri ve kararlılıkları ile ilgiyi üzerine topluyor.
Mısırlı masa tenisçi Ibrahim Hamadtou ise bu açıdan Japonya’nın başkentinde en çok öne çıkan isimlerden bir tanesi oldu. İki kolu da olmayan 48 yaşındaki sporcu, mücadele azmiyle görenleri kendisine adeta hayran bırakıyor. Masa tenisi gibi insanın en gerekli temel uzvunun elleri olan bir branşta üstelik karşısında bu yeterliliğe sahip rakipleri ile mücadele eden Hamadtou, asla vazgeçmemek ve koşullar ne olursa olsun mücadeleye devam etmek konusunda müthiş bir örnek ortaya koyuyor.

Oyuncu olmaya karar verdirten sözler
10 yaşındayken geçirdiği bir tren kazasının neticesinde iki kolunu birden kaybeden Ibrahim Hamadtou öncelikle futbol oynamış. Her şeyin başlangıcı olan o günleri “Bizim köyde o zamanlar ya futbol ya da masa tenisi oynayabilirdiniz. İçinde bulunduğum durum nedeniyle ben de öncelikle futbol oynamaya başladım. Sonrasında ise bir meydan okuma olarak görerek masa tenisi de oynamaya başladım” sözleriyle anlatıyor.
Aslında bir hakem olarak görev yaptığı bu branşta, aktif sporculuğa geçişi adeta ‘kışkırtılması’ neticesinde gerçekleşmiş: “Malum kazayı geçirdikten sonra masa tenisine aşık olmuştum. Kulüpte iki arkadaşın maçına hakemlik yapıyordum. Bir pozisyonda aralarında tartışma çıktı. Ben de sayıyı ikisinden birine verdim ancak diğeri buna öfkelendi ve bana ‘Sen hiçbir zaman masa tenisi oynayamayacak biri olarak bu işe karışma’ diye bir laf etti. Bu sözler beni galeyana getirdi ve o an masa tenisi oynamaya karar verdim.”

Haberin Devamı




Kendi stilini bir yılda yarattı
Raketi ağzıyla tutuyor ve elleri olmadığı için servis kullanırken ayaklarını kullanıyor İbrahim… Ancak kendisinin bu aşamaya gelmesi, hem de uluslararası bir sporcu olmaya tırmanması hiç de kolay olmamış tahmin edileceği üzere. Kendine has stili geliştirip burada iddialı bir masa tenisçi haline gelebilmesi için büyük uğraşlar vermesi gerekmiş: “Raketi ağzımla tutup, servis kullanabilmek için bir yıl sürekli çalışmam gerekti. Sonrasında bu şekilde düzenli olarak oynamaya başlayarak bu becerimi geliştirmem mümkün oldu.”
Aradan geçen süre ona bir çok başarı ve ödüller getirdi. 2011 ve 2013 Afrika Para Masa Tenisi Şampiyonalarında gümüş madalya almasının ardından 2016’da Rio Paralimpik Oyunları’na katıldı. Tokyo’da da boy gösteren deneyimli isim burada da uluslararası basın kuruluşlarının röportaj için peşinden koştuğu, foto muhabirlerinin maçlarını yakından takip edip, tarihe geçen görüntülerini kayıt altına almak istedikleri bir isim olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Haberin Devamı

Sonuçların önemi yok
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda sınıf 6 para masa tenisi tek erkeklerde ilk olarak Güney Koreli Park Hong-ku ile karşılaşan ve 11-6, 11-4, 11-9’lik skorlarla setleri kaybeden Mısırlı sporcu, ardından Chao Chen’in karşısına çıktı. Çinli rakibine de 1-11, 6-11 ve 4-11’lik set sonuçlarıyla 3-0 mağlup olsa da; bu sonuçların onun için çok bir önemi yok. Çünkü O mücadele azmiyle zaten karşılaşmaların asıl galibi olduğunun ve yine kendisinin asıl amacına hizmet ettiğinin farkında: “İnternette meşhur olmaktan dolayı mutluyum çünkü bu bir çok insanın izolasyondan çıkmasına yardımcı oluyor. Umutsuzluğa kapılmış bir çok engelli insana umut veriyor ve hayatta hiçbir şeyin imkansız olmadığını görmelerini sağlıyor.”