Adana Demirspor Henry Onyekuru bombası! Resmi transfer teklifi geldi

Henry Onyekuru bombası! Resmi transfer teklifi geldi

04.08.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'da takımdan ayrılması beklenen Henry Onyekuru konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Mavi Şimşekler'in yıldızına resmi transfer teklifi geldiği öne sürüldü.

Henry Onyekuru bombası Resmi transfer teklifi geldi

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde tur atlayan Adana Demirspor'da Henry Onyekuru'nun geleceği henüz netlik kazanmadı. Başkan Murat Sancak'ın takımdan ayrılacağını duyurduğu Nijeryalı oyuncuya sürpriz bir talip çıktığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Adana Demirspor'un yıldızını kadrosuna dahil etmek isteyen ekibin, resmi transfer teklifini sunduğu aktarıldı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

MONTELLA SONRASI KLUIVERT GELDİ

Adana Demirspor'da Vincenzo Montella sezonun sona ermesinin ardından görevinden ayrıldı. Mavi Şimşekler, İtalyan teknik direktörün boşluğunu kısa süre içerisinde doldurdu. Slaven Bilic ve Guti Hernandez gibi isimlerle görüşen Akdeniz temsilcisi, Patrick Kluivert ile anlaşma sağladı. Adana Demirspor, Hollandalı efsaneyle 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Henry Onyekuru bombası Resmi transfer teklifi geldi

DİKKAT ÇEKEN TAKVİYELER YAPILDI

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Adana Demirspor kadrosuna dikkat çeken takviyelerde bulundu. Mavi Şimşekler, Reims forması giyen Andreaw Gravillon'u stoper tandemine dahil etti. Trabzonspor'dan ayrılan Dortukhan Toköz'le anlaşma sağlandı. 36 yaşındaki yıldız futbolcu Luis Nani ile sözleşme imzalandı. Kocaelispor'dan Tayfun Aydoğan bir diğer yeni transfer oldu.

Haberin Devamı

BONSERVİSLERİ ALINDI

Adana Demirspor'da geçtiğimiz sezon kadroda yer alan isimlerden Jovan Manev, Cherif Ndiaye ve Henry Onyekuru'nun bonservisi alındı. Mavi Şimşekler, Henry Onyekuru için Olimpiakos'a 3 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Patrick Kluivert'ın kadroda düşünmediği Sedat Şahintürk, Fredrik Gulbrandsen, Simon Deli, Gökhan İnler ve Volkan Şen'le vedalaşan Adana Demirspor'da genç oyuncularla da yollar ayrıldı. Arda Kurtulan, Ali Yavuz Kol, Mustafa Kapı ve Tolga Kalender, forma şansı bulabilecekleri takımlara kiralık olarak imza attı.

SANCAK "İHTİYACIMIZ YOK" DEMİŞTİ

Adana Demirspor'da kadroda düşünülmeyen Henry Onyekuru ile ilgili Başkan Murat Sancak konuşmuştu. Başkan Sancak, Cluj ile oynadıkları ilk maçın ardından, "Onyekuru büyük bir ihtimalle bizimle olmayacak. Bugün son bir teklif gelecek, ona göre değerlendireceğiz. Büyük ihtimalle gidecek. Zaten şu anda ihtiyacımız yok. Akintola, Yusuf Sarı, Nani, Yusuf Erdoğan var. Eksiğimiz yok. Ama buna rağmen iyi bir oyuncu bulursak, kafamızda bir isim var, şartlarımıza uyarsa onu değerlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Henry Onyekuru bombası Resmi transfer teklifi geldi

SUUDİ ARABİSTAN KANCASI

Ajansspor'da yer alan habere göre; Adana Demirspor'dan ayrılması beklenen Henry Onyekuru'ya talip çıktı. Suudi Arabistan ekibi, Al Fahya'nın Nijeryalı oyuncuyla ilgilendiği kaydedildi. Al Fahya'nın Henry Onyekuru için Adana Demirspor'a resmi transfer teklifini ilettiği vurgulandı.

Henry Onyekuru geride kalan sezonda Adana Demirspor formasını 30 maçta giydi. 26 yaşındaki hücum oyuncusu bu müsabakalarda 8 gol atma başarısı gösterdi. Taraftarların zaman zaman tepki gösterdiği Nijeryalı oyuncu aynı zamanda 2 asist üreti.

Henry Onyekuru bombası Resmi transfer teklifi geldi

Adana Demirspor'la sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek Henry Onyekuru'nun güncel piyasa değeri 5 milyon 500 bin euro. Aspire altyapısında futbola başlayan Henry Onyekuru daha sonra KAS Eupen, Everton, RSC Anderlecht, Galatasaray, Monaco, Olimpiakos ve Adana Demirspor'da oynadı. Nijerya Milli Takımı'nda 16 maça çıkan yıldız futbolcu, 2 gol atma başarısı gösterdi.