Fenerbahçe "Henüz yüzde 60-65’lerdeyiz"

"Henüz yüzde 60-65’lerdeyiz"

06.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hasan Ali Kaldırım, Advocaat’a övgüler yağdırdı, “Saha içinde çok sert ama antrenman bitince bambaşka bir hoca geliyor. Biz şu anda onun istediklerinin yüzde 60-65 civarını sahaya yansıtıyoruz diyebilirim” dedi.

Henüz yüzde 60-65’lerdeyiz

Fenerbahçe’nin başarılı savunma oyuncusu Hasan Ali Kaldırım, FB TV’nin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Lige istedikleri gibi başlayamadıklarını belirten milli futbolcu, “Çok erken hoca değişikliği oldu. Bir teknik direktör gidiyor diğeri geliyor, kolay değil. Her hocanın bakış açısı, futbolculardan istediği farklıdır. Bu da zamanla oluyor. Ancak biz Türkiye’de zaman tanımıyoruz. Kötü başlamamıza rağmen şimdi toparlandığımızı ve daha da iyi bir futbol oynadığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Hasan Ali, “Takım içindeki hava gayet iyi. Herkes istekli ve arzulu. Kazandıktan sonra herkesin özgüveni arttı. Neşeli idmanlar yapıyoruz. Başımızda üst düzey bir hoca var. Arkadaşlık ortamı çok iyi, hiçbir sorunumuz yok şu anda. Formanın getirdiği sorumlulukları biliyoruz” diye konuştu.

Advovcaat’ı “Çok tecrübeli ve çok sakin” şeklinde tanımlayan Hasan Ali, “Sezonun ilk maçlarından sonra aldığımızı kötü sonuçlardan sonra inanılmaz sakindi. Ben bize güveniyorum dedi. Performansınız ve arzunuz bana ümit veriyor dedi. Sakin ve bu beni çok ümitlendirdi. Ayrıca inanılmaz disiplinli. Gelmeye, gitmeye, zamana çok önem veriyor. Saygı duyulacak bir isim. Saha içinde çok sert ama antrenman bitince bambaşka bir hoca geliyor. İçeride baba oğul havası var. Biz şu anda onun istediklerinin yüzde 60-65 civarını sahaya yansıtıyoruz diyebilirim. Teknik direktör konusunda sabırlı olmak lazım” dedi.

Haberin Devamı

Taktiğe uymak zorundayız

Hasan Ali Kaldırım, kendisi hakkında artık daha az orta yapıyor eleştirileri hakkında ise, “Ancak geçen sene en fazla asist yapan oyunculardan biriydim. Nani’den sonra en çok asist yapan yerli oyuncuydum. Alacağınız görev de önemli. Bir hoca daha ofansif, bir hoca daha defansif ister. Şimdiki hocamız mesela iki bekin aynı anda çıkmasını istemiyor. Ayrıca her maçın ayrı bir taktiği ve planı oluyor ve ona göre oynuyoruz. Maç toplantılarında bireysel ve takım olarak bir takım direktifler veriliyor ve buna uymak zorundasınız” diye konuştu.

Taraftara çağrı

Taraftarlara da seslenen Hasan Ali Kaldırım, “Taraftarlarımızın burada bizi desteklemelerini bekliyorum. Önümüzdeki haftalarda bizimle beraber olsunlar. Stada gelip doldursunlar ve beraber güzel bir seri yakalayalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fernandao sadece 6 maça çıktı

Fenerbahçe’nin Brezilyalı golcüsü Fernandao bu sezon eski performansının uzağında kaldı. Lig, ve Avrupa’da toplam 6 maça çıkan tecrübeli forvet 2 gol attı. Sarı-lacivertli futbolcu 2015-2016 sezonunda ligde, kupa ve Avrupa’da 55 maça çıkarken 25 kez ağları havalandırmıştı. Öte yandan son olarak 28 Ağustos’ta oynanan Kayseri maçında kadroya alınan Fernandao, 67. dakikada Emenike’nın yerine şans bulmuştu.

Yükleme sürecek
Milli maçlar arasında takıma kondisyon yüklemesi devam edecek. Bazı günler çift idman yapacak olan sarı-lacivertliler saha çalışmasının yanısıra salonda kondisyon idmanları da da gerçekleştirecek. İlk milli arada yapılan yüklemelerin ardından takımın fiziksel kapasitesi bir hayli artmıştı. Şimdiyse hedef en üst seviyeye çıkabilmek. Bu arada dün sabah yapılan idmanda oyuncuların, koşu, ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından dar alanda çift kale maç oynadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Henüz yüzde 60-65’lerdeyiz