Galatasaray Her şey davalık

Her şey davalık

20.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hasılatının % 7’si, reklam gelirlerinin % 10’u, % 5 reklam payı, kombine bilet ve loca alacaklarının % 7’si, basketbol ve voleybol takımlarının forma reklamının % 5’i konusunda mahkemelik olan Galatasaray’a, çatı için 13. dava açıldı

Her şey davalık

Galatasaray, TT Arena’nın çatısını yaptırmamakta ısrar edince, Spor Genel Müdürlüğü sarı-kırmızılıları mahkemeye verdi.
3 Mayıs 2011 tarihinde, dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Galatasaray Yönetimi adına da Işın Çelebi’nin imzalarının bulunduğu devir sözleşmesinde, TT Arena’nın çatısının 24 ay içerisinde kapatılacağına dair sözleşme ortaya çıktı.
Bugüne kadar Galatasaray Yönetimi’nin sözleşmeden doğan yükümlülüklerini diyalog ile çözmeye çalışan Spor Bakanlığı, Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan’ın çatının kapatılmasıyla ilgili “sözleşmede herhangi bir madde yok” açıklaması üzerine mahkemeye gitme kararı aldı.
Bakanlık tarafından, çatı kapama ile ilgili İstanbul Spor İl Müdürlüğü’ne dava açılması konusunda talimat verildi. Bakanlığın, 2 Kasım 2012 tarihinde de Galatasaray Kulübü’ne Ankara 14. Noter kanalıyla, çatının bir an önce kapatılması konusunda ihtarname gönderdiği ortaya çıktı.
Galatasaray Kulübü ile Spor Genel Müdürlüğü’nün bunun dışında 12 konuda da mahkemelik olduğu anlaşıldı. Bakanlık ile Galatasaray Yönetimi sadece çatı konusunda değil, müsabakaların net hasılatının yüzde yedisi, TT Arena isim hakkı, İç ve dış reklam gelirlerinin yüzde onu, yüzde beş reklam payı, baz istasyonlarından kaynaklanan idari alacak, kombine bilet ve loca alacaklarından yüzde yedi, basketbol ve voleybol takımlarının forma reklamlarının yüzde beş konusunda da mahkemelik olmuştu.

Haberin Devamı

Doğan’ın iddiası G.Saray’ı yaktı

Sedat Doğan’ın çatının kapatılması ile ilgili “sözleşmede herhangi bir madde yok” açıklamaları bakanlığın mahkemeye gitme kararı almasına neden oldu.

Yazarlar