Fenerbahçe "Herkes özeleştiri yapmalı"

"Herkes özeleştiri yapmalı"

13.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaptanları dinledi, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i de kutladı.

Herkes özeleştiri yapmalı

CENGİZ MALGIR

Haberin Devamı

Trabzon’daki olayların faillerinin yakalanacağını belirten Recep Tayyip Erdoğan, şiddetin önüne geçilebilmesi için herkesin özeleştiri yapması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, erteleme konusunda da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’i tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süper Lig’deki takımların kaptanlarını kabul etti, gündemi Trabzon’da Fenerbahçe’nin yaşadığı saldırı belirledi.

Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, Kulüpler Birliği Vakfı ve Başakşehirspor Başkanı Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Kulüpler Birliği Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Mesut Altan ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de katıldı.

Haberin Devamı

Yargı eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın faillerinin yakalanacağını ifade ederken, toplantı boyunca notlar aldı. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un kendisinin başbakanlığı döneminde çıkarıldığına işaret eden Recep Tayyip Erdoğan, sorunun çözümü için uygulamaların hayata geçirilmesi kadar, tespit edilen eksikliklerin yeni düzenlemelerle giderilmesinin de önemli olduğunu vurguladığı belirtildi. Erdoğan’ın ayrıca “Herkes özeleştiri yapmalı” diyerek, sorumluluğun paylaşılması gerektiğine işaret ettiği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, erteleme konusunda TFF Başkanı Demirören’e teşekkür ettiği de öğrenildi.

Demirören’in de konuşmasında, “Spordaki bu şiddetin önüne geçebilecek önemli bir yasamız var. 6222 sayılı yasa, çok güçlü bir yasa... Ancak uygulanmasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yargı bir türlü görevini tam olarak yapmıyor. Ayrıca şiddetin körüklenmesinde yazılı ve görsel medyanın da etkisi var. 6222 sayılı yasa bunlar için de hayata geçirilmeli. Televizyonlarda şiddeti körükleyen yayınlar oluyor. Bu konuda da RTÜK ne yazık ki gerekli hassasiyeti göstermiyor” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç bu konuda federasyon ve kulüpler ile istişare halinde olduklarını belirtirken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in ise “Futbolda şiddeti önlemeye yönelik düzenlemeler hem caydırıcı hem de uygulanabilir olmalı. Bu başarılırsa daha iyi netice alırız” görüşünü dile getirdiği öğrenildi.

Gümüşdağ ise Kulüpler Yasası’nın çıkması ve kulüplerin mali disiplin altına alınması gerektiğini söylediği, bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğine ihtiyaçları bulunduğunu belirttiği vurgulandı.

Kimler katıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören
Türkiye Futbol Federasyonu Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ
Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan
Kulüpler Birliği Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Mesut Altan

Haberin Devamı

Kaptanlar

Galatasaray: Selçuk İnan
Fenerbahçe: Emre Belözoğlu
Beşiktaş: Tolga zengin
Trabzonspor: Jose Bosingwa
Bursaspor: Ozan İpek
Eskişehirspor: Sezgin Coşkun
İstanbul Başakşehir: Mahmut Tekdemir
Kasımpaşa: Adem Büyük
Medicana Sivasspor: Adem Koçak
Gaziantepspor: Elyasa Süme
Gençlerbirliği: Ramazan Köse
Torku Konyaspor: Hasan Kabze
Çaykur Rizespor: Kıvanç Karakaş
Mersin İdman Yurdu: Servet Çetin
Akhisar Belediyespor: Güray Vural
Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor: İlhan Parlak
Kardemir Karabükspor: Erdem Özgenç
Balıkesirspor: Gökhan Ünal