Fenerbahçe Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

13.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin 11 günlük Düzce kampında bütün tabular yıkılmaya başladı. İşe sıfırdan başlayan Vitor Pereira, yaptırdığı antrenmanlar ve hırslı yapısıyla öne çıktı. Portekizli çalıştırıcı kurmayı amaçladığı yeni sistem ve takımla net bir mesaj yolladı; ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de 2015-16 sezonunun başlangıç düdüğü Düzce’de Topuk Yaylası Tesisleri’nde resmen çaldı. Sezon başında farklı bir kimliğe bürünüp sportif direktörlüğe Giuliano Terraneo’yu getiren sarı-lacivertlilerde, yeni teknik direktör Vitor Pereira, değişim rüzgârlarını estirmeye erken başladı.

Kendi tabiriyle, ‘Sıfırdan bu noktaya ulaştım’ diyen Pereira, sıfırdan bir takım kurma yolunda ilerledi Düzce’de. Kamp dönemi boyunca 7 yeni transferle çalıştı. Takımın 2010 yılından beri yer alan iskeletini bozarak zaten en başından cesur bir hamle yapan Portekizli çalıştırıcı, 11 gün boyunca hep en iyisini istediğini deklare etti.

Hırslı yapısını ilk günden oyuncularına hissettirdi. Bitti denilen Krasic’i bile takımla bir araya getirdi, sorunları bitmeyen Emenike’yi de hiç uzatmadan planlarının dışında bıraktı. Bu noktada sportif direktör Giuliano Terraneo ve idari menajer Hasan Çetinkaya’dan da ciddi yardım alan 46 yaşındaki antrenör, bütün tabuları yıkma yolunda ilerleme katetti. Tek forvetli sistemden, yıllardır alternatifsiz olarak lanse edilen bölgelere dokunuşlarda bulundu. En basit örnekle, 2007’den beri yedeksiz oynayan Gökhan Gönül’e bile net mesajlar gönderdi.

Haberin Devamı

‘Benim tarzım bu’

Ancak bazı farklar da dikkat çekmedi değil. Geçmiş dönemlere nazaran ne laktak testi vardı, ne de kondüsyon yüklemesi.. Pereira’nın da tek bir savunması vardı; “Takımımız yeni. Taktik sistemi bilmeliler, benim tarzım da bu. Futbolda herkesin yöntemi farklıdır. Futbolcular topla oynamayı sever. Hangi piyanist, piyanoyu çalmayı bırakıp piyanonun etrafında koşar. Bizim işimiz topla.”

Dediğini de yaptı; şut çalışmaları, taktik antrenmanlar... Sanki Fenerbahçe’li futbolcular oyunun kurallarını silbaştan öğreniyordu. Vitor Pereira, her oyuncusuna her antrenmanında tek tek her şeyi anlattı, yeri geldi stoperlerine kademeye nasıl girmeleri gerekir onu ezberletti. Yeri geldi hücumcularına pres nasıl yapılır onu aktardı. Ve yeri geldi orta sahalara pas nasıl atılır onun pratiğini gösterdi. Kısacası 11 günlük Düzce kampından tek bir mesaj çıktı Vitor Pereira ve kurmaylarından; “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.”

Haberin Devamı

Geçen sezon şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe, Vitor Pereira idaresinde çabuk toparlandı ve yeniden ayağa kalktı.

Yazarlar