Fenerbahçe HIZ PEŞİNDE

HIZ PEŞİNDE

27.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin hocası oyunu domine edebilmek adına her futbolcunun en az 16 kilometre hıza ulaşmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti, şu ana kadar 12-14 kilometre arasında bir istatistik yakalayan takımını bu konuda uyardı

HIZ PEŞİNDE

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, daha süratli bir takım kurmanın hesaplarını yapıyor.
Sarı-lacivertli ekibin eski çalıştırıcısı Aykut Kocaman’ın özellikle üzerinde durduğu koşu mesafesi kavramını bir adım daha öne taşımak isteyen Yanal, katedilen mesafeden çok hızın ön plana çıkmasını arzuluyor. Şu ana kadar yapılan ölçümlerde sarı-lacivertli oyuncuların maç içinde en fazla 12-14 kilometre arasında bir hıza ulaşabildiğini tepsit eden tecrübeli hoca, bunu en az 16 kilometreye çıkarmaları gerektiğini vurguladı.
Oyunu domine edebilmeleri, rakibi hata yapmaya zorlayabilmeleri ve önde yapılan baskılardan sonuç alabilmeleri için futbolcularının daha süratli olması gerektiğini kaydeden Ersun Yanal, maç içinde koşulan toplam mesafenin en az beşte birinin belirlenen hızlarda olmasını istiyor.

Haberin Devamı

Bayern örneği
Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih’te futbolcuların oyun içinde 20 kilometre hıza kadar çıkabildiklerinin altını çizen Yanal takımı ile yaptığı toplantıda, “Maç sırasında alınan mesafeler içinde koşu, tempolu koşu, yavaş koşu, yürüme gibi bir çok detay bulunmakta. Bizim için en önemli detay koşu sırasında ulaştığınız hız. Ne kadar süratli olursak, o kadar rakibin önüne geçeriz. Ancak bunu gerçekleştirmek o kadar da kolay değil. Hem daha çok çalışmalı, hem de koordinasyonumuzu geliştirmeliyiz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Yıldırım’dan karşı hamle
Başkan Aziz Yıldırım’ın avukatı Yasemin Merçil, geçtiğimiz hafta Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 9 sayfalık dilekçe sunarak söz konusu ‘kulüp üyeliklerinin tespiti davası’nın reddini talep etti.
Merçil dilekçesinde, söz konusu tedbir kararına gerekçe gösterilen ‘kötü şöhret sahibi olma’ sebebiyle üyeliğin sona erdiği yönünde bir karar verilemeyeceğini belirtti. Dilekçede Merçil, “Müvekkilim ya da herhangi bir Fenerbahçe Spor Kulübü üyesinin ‘kötü şöhret sahibi olma’ gerekçesiyle dernek üyeliğinin sona erdiğine dair hüküm tesis edilemeyeceğinin kabul edilmesini ve bu kabul doğrultusunda haksız ve dayanaksız davanın reddini talep ederiz” dedi.

Haberin Devamı

Divan toplanıyor
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Saat 17.30’da başlayacak toplantı sonrası üyelere iftar yemeği verilecek. Divan Kurulu’nda Başkan Aziz Yıldırım’ın, UEFA süreciyle ilgili bilgi vermesi bekleniyor. Bu arada Birleşik Fenerbahçe Derneği Başkanı Aziz Yılmaz’ın da bugünkü Divan’a katılacağı bildirildi. Yıldırım’a karşı son dönemde ağır ifadeler kullanan Yılmaz kulüpten ihraç edilmişti. Yılmaz bu karara rağmen “Bu ihracı tanımıyorum” diyerek bugünkü toplantıya gideceğini belirtti.

Yazarlar