Galatasaray Hollanda Sneijder'e inanamıyor!

Hollanda Sneijder'e inanamıyor!

24.01.2013 - 07:45 | Son Güncellenme:

Nordin Amrabat, Sneijder transferinin doğup büyüdüğü Hollanda’daki yankılarını anlattı.

Hollanda Sneijdere inanamıyor

VARAN 1- Galatasaray’ın Faslı yıldızı Nordin Amrabat, yeni takımarkadaşı Wesley Sneijder’i BUGÜN’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

Hollanda’da doğup büyüyen ve Sneijder’i yakından tanıyan Faslı futbolcu Galatasaray’ın bu transferle Hollandalıları şaşkınlığa uğrattığını söyledi.

Vizyonumuzu sordu

“Sneijder’in transferine hâlâ inanamıyorlar” diyen Amrabat “Hollandalılar İngiltere’ye gitmesini bekliyordu. Şoke oldular. Ben inanıyordum. Çünkü biz vizyonu, geleceği olan bir kulübüz. Sneijder beni aradı. Kulübün vizyonunu, Şampiyonlar Ligi’ndeki hedefleri sordu.

Ben de gelirse, kariyerinde çok önemli bir sayfa açacağını, Galatasaray’ın Avrupa’nın en iyi 10 kulübü arasına girme potansiyeli olduğunu söyledim. Bence sözlerim etkili oldu” dedi.

Sneijder’in kısa zamanda da takıma büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade eden Amrabat, “En önemli özelliği çok iyi ara paslar atması. Takımın ileriye doğru oynamasını, oyunun sıkıştığı anlarda, ters top atabilme özelliğiyle oyunu açabilmeyi çok iyi başaran bir oyuncu. Tüm takımın performansını yükseltecektir. Birlikte oynamayı heyecanla bekliyorum. Bizim zaten harika bir takımımız var. Fakat Sneijder’le kaliteyi daha yukarı taşıdık. Sneijder, Galatasaray’la ilgili ön çalışmayı yaptı; uyum sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Çabuk adapte olur. Ben de yardımcı olacağım” dedi.

Haberin Devamı

Şimdiden derbiyi yaşamaya başladı

Sneijder ile transferi sonrası ilk röportajı yapan Hollandalı gazeteci Verweij izlenimlerini aktardı.

VARAN 2- Sneijder, ilk röportajını yurttaşı ve yakın arkadaşı olan gazeteci Mike Verweij’e verdi. Hollanda’nın saygın gazetesi De Telegraaf’ta yazan Verweij, yıldız futbolcunun sözlerinin satır başlarını ve transferle ilgili fikirlerini paylaştı.

Sneijder’in Galatasaray’a transferinin çok önemli bir olay olduğunu dile getiren Verweij, Hollanda’da bu transferin büyük bir süpriz olarak nitelendirildiğini belirterek “Orada herkes için süpriz oldu. Genelde daha yaşlı oyuncular Türkiye’ye geliyordu fakat Wesley henüz 28 yaşında. Bu açıdan şaşırtıcı. Bazı çevreler Wesley için bu transferi geri adım olarak yorumladılar ama kendisi ileriye doğru büyük bir adım attığını söyledi. Amacı Galatasaray’da çok maç yapıp, Hollanda Milli Takımı’yla Dünya Kupası’na gitmek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başarıya aç biri

Verweij, Sneijder’in Beşiktaş derbisinde oynamayı çok arzu ettiğini de belirterek “Bu söylemi taraftara şirin gözükme çabasından ileri gelmiyor.

Sneijder pazar günü Beşiktaş’a karşı oynamayı arzu ediyor. Bunu yapabileceğini söylüyor. Fiziksel durumu gayet iyi. Dün kendisini iyi hissettiğini söyledi.

Bence Inter’de maç oynamamasına karşın kendisini her zaman hazır tuttu ve her an sahaya çıkabileceğine inanıyor. Motivasyonu çok güçlü bir oyuncu. Fiziksel yetenekleri kadar duygusal yetenekleriyle de oynayabilen bir oyuncu. Maç yapmaya, başarıya aç biri. Bir an önce sahaya çıkıp oynamak istiyor” diye konuştu.

Alex için ikna turu

VARAN 3- Galatasaray, Sneijder transferinin ardından savunmaya takviye için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Cumartesi günü, kulüp üyeliğinde 25. yılını dolduran üyeler için yapılan Berat töreninden önce Fatih Terim, başkan Ünal Aysal’dan savunmaya, özellikle de sol tarafa takviye istemişti. Bu konuda Terim’e söz veren Aysal da danışmanı Bülent Tulun’u Fransa’ya göndermişti. Sarı-Kırmızılı takımın gündemindeki en önemli alternatif ise PSG’de forma giyen Brezilyalı defans oyuncusu Alex... 30 yaşındaki oyuncunun Fransız kulübüye 2015 yılının Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor. Sözleşme fesih bedeli 7,5 milyon euro olarak gözüküyor.

Haberin Devamı

Bülent Tulun’un şu anda PSG’nin Arap sahiplerinden daha iyi bir fiyat almak için uğraştığı öğrenildi. Bu transfer olmazsa rota yeniden Manchester City’li Toure’ye çevrilecek.

(Bugün)