Trabzonspor "İdeal 11'imizi ben bile bilmiyorum"

"İdeal 11'imizi ben bile bilmiyorum"

11.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

“En iyi oyuncularımızı kaybetmek yıkım oldu. Yabancıların çokluğu işimizi zorlaştırıyor. Kulüp yapısının acil değişmesi lazım. O kadar oyuncu satıyoruz ama hep zarar ediyoruz.”

İdeal 11imizi ben bile bilmiyorum

NİŞLİ çıkışlı grafiğiyle bu sezon beklentilerin çok gerisinde kalan Trabzon’da teknik direktör Şenol Güneş ilginç bir itirafta bulundu.. Her yıl değişen kadronun, başarılarını etkilediğini belirten tecrübeli hoca, üstü kapalı yönetimi de eleştirdi. İşte Güneş’in Lig TV’ye verdiği röportajdan öne çıkan satır başları:
“BAŞARILI olan kadromuzun değişmesi bizim için yıkım oldu. Bunun etkilerini bu sene daha fazla gördük. Yabancı sayımızın fazla olması da işimizi zorlaştırdı. İdeal 11’imizi ben bile bilmiyorum. Her şeye rağmen, iyi oyuncularımız var, ama karşılığını alamadık. Yabancı oyunculardan hangisi olmadığı zaman eleştiri oluyor. Kadroda 12 yabancı var; ama hepsinin oynama şansı az. Süreç içerisinde iyi oyuncular da gidebilecek.

Haberin Devamı

YÖNETİME TAŞ!
GİDEN oyunculara ‘Sen gittin, o yolladı, bu yolladı’ deniliyor ama basit ifadelerle birilerini yormak peşindeler. Kulüp yapısının değişmesi lazım. Kulüpler şirket gibi olmalı. O zaman bu işler düzelir.
ŞU anda Trabzonspor’daki en büyük sıkıntı transfer sistemi. O sistemi kuramadık. Transferi yanlış yaptığınızda bedeli ağır oluyor. Onun için kurumsal kimlik olarak yönetimle teknik direktör arasında köprü olacak bir kişiye ihtiyaç var. Aldığınızla sattığınızla kazanmalısınız. Ama biz zarar ediyoruz.
BEŞİKTAŞ’TA güzel bir şey oldu. Belki şartlar zorladı ama, doğru kararlar aldılar. Bütün bunların düzelmesinde benim de Ünal hocanın da katkısı olacağını düşünüyorum. Sezon başında farklı bir düşüncesi vardı. Ben ayrılıp, tam yetkili olarak göreve gelmesi düşünülmüştü ama olmadı.”

Haberin Devamı

‘Koltuğa isteyerek oturmadım’

“SÖZLEŞMEM sezon sonu bitiyor. Ancak ben bugünü yaşıyorum. Mukavelem önemli değil. Buraya gelirken nasıl geldiğim önemli. Taraftarın isteğiyle yönetim kararıyla geldim. İsteyerek gelmedim. Herkeste kamuoyunda böyle bir beklenti vardı. Ben buradayım, gidenlere sormak lazım. “Nereye gittiniz?” diye. Gittiğim zaman Trabzonspor taraftarlığının nasıl olması lazım onu görmek gerek.
TRABZON doğuda olduğu için yatırımlardan en az pay alan şehir. Pastadan pay alacaksak, bu azaldı. Ezilmişliğin verdiği isyankârlığı tarif eder.
Devrimci bir düşüncedir. Yükselen bir değeri yürütecek ekonomik ve sosyal yapı oluşmadı. Bunu besleyecek olan seyirci sayısı, ekonomik güç İstanbul gibi değil. Beşiktaş, G.Saray ve F.Bahçe gibi değiliz. Biz onlar gibi yapamayız.”