Konyaspor İlhan Palut'tan ayrılık sonrası ilk açıklama! İşte Konyaspor'un yeni teknik direktörü

İlhan Palut'tan ayrılık sonrası ilk açıklama! İşte Konyaspor'un yeni teknik direktörü

17.01.2023 - 17:14 | Son Güncellenme:

Konyaspor'un şok bir kararla yollarını ayırdığı teknik direktör İlhan Palut ilk açıklamasını yaptı. Bu arada yeşil-beyazlı kulüp yeni teknik direktörünü duyurdu.

İlhan Paluttan ayrılık sonrası ilk açıklama İşte Konyasporun yeni teknik direktörü

Spor Toto Süper Lig'de haftalardır galibiyete hasret kalan ve son olarak Beşiktaş'a uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 mağlup olan Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut'la yollar ayrıldı. Genç teknik adamın sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildi.

Haberin Devamı

Yeşil-beyazlı kulüp, ayrılığı bugün sosyal medya hesabından duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "TEŞEKKÜRLER İLHAN PALUT! Kulübümüze 2 sene boyunca başarıyla hizmet eden Teknik Direktörümüz İlhan Palut ile yollarımızı ayırdık. İlhan Palut ve ekibine teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz." Süper Lig'de geçen sezonun flaş ekibi olan, sezon sonunda 68 puanla 3. sırada yer alan Konyaspor tüm futbolseverlerin takdirini kazanmıştı. Hem sahada oynanan futbol hem de teknik direktör İlhan Palut'un yükselişi dikkat çekmişti

 

İlhan Paluttan ayrılık sonrası ilk açıklama İşte Konyasporun yeni teknik direktörü

81 MAÇTA 36 GALİBİYET

İlhan Palut, Konyaspor'un başında 81 maça çıktı. Bu süreçte 36 galibiyet alırken 25 beraberlik ve 20 yenilgi aldı. Konyaspor, 46 yaşındaki teknik adam döneminde oynadığı karşılaşmalarda 130 gol atarken, 96 gol yedi.

Haberin Devamı

PALUT: HEPİMİZ ŞOK OLDUK

Yeşil-beyazlı kulübün yönetimi, 09 Şubat 2021 yılında göreve getirdiği teknik direktör İlhan Palut ile dün yollarını ayırdı. DHA'ya konuşan İlhan Palut, kendisine dün öğle saatlerinde durumun bildirildiğini belirterek, '''Bir kan değişikliğinin iyi olacağını düşünüyoruz' deyip teşekkür ettiler bana. Sadece bu, başka da bir şey olmadı. Açıkçası hiç beklemiyordum. Daha iyi sonuçlar bekliyorduk, ama olayın buraya geleceğini hiç beklemiyorduk. Öncesinde böyle bir şey yoktu. Hepimiz şok olduk. Ama Konyaspor için hayırlısı olsun. Bununla ilgili ayrıca bir açıklama yapacağım. Çünkü fesih belgesini aldıktan sonra bir açıklama yapacağım'' diye konuştu.

Haberin Devamı

EMRE BELÖZOĞLU ÇIKIŞI

Palut, sosyal medyada teknik direktör Emre Belözoğlu ile ilgili yaptığı açıklama sonrası görevine son verildiği yönündeki yorumlarla ilgili de şunları söyledi: '''İlhan Palut, Emre Belözoğlu’na bir şey söyledi, görevden ayrıldı'. Bu nasıl bir mantık. Sosyal medyada olmayacak şey yok. Hiç onunla alakası yok. Emre Belözoğlu’na söylediğim sözden dolayı olsa, bugün takıma yeni teknik direktör gelmez. Emre Belözoğlu için pazar akşamı konuştum. Gelen teknik direktörün bileti ise daha önceden hazır.''

Haberin Devamı

RIZA ÇALIMBAY DA GÖNDERİLMİŞTİ
Konyaspor'da 13 Kasım 2018 tarihinde de teknik direktör Rıza Çalımbay'a, 'Şehir uyuşmazlığı var' diyerek görevine son verilmişti. Çalımbay, takımdan ayrıldıktan sonra DHA'ya, ''Ben dün İstanbul'daydım. Beni çağırdılar. Ben takımla ve futbolcularla ilgili bir sorun olduğunu sandım. Ama yolları ayırdığımızı söylediler. Sebep olarak da 'Başarıdan yana sorun yok, şehir uyuşmazlığı var' dediler. Benim başarım ortadadır. Daha önce çalıştırdığım çoğu takımı bulunduğu noktadan alıp, en üst seviyeye getirdim" şeklinde açıklama yapmıştı.

İlhan Paluttan ayrılık sonrası ilk açıklama İşte Konyasporun yeni teknik direktörü

STANOJEVIC İLE 1.5 YILLIK SÖZLEŞME

Konyaspor yönetimi son olarak Sırp ekibi Partizan'ı çalıştıran Aleksandar Stanojevic'le anlaşmaya vardı. Yeşil-beyazlı ekip, Stanojevic ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Konyaspor'dan yapılan açıklamada, "Konyaspor’umuz, teknik direktör Aleksandar Stanojevic ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda gerçekleşen imza törenine, yöneticilerimiz İbrahim Şahin ve İsmail Yazıcı katıldı. Kariyerinde daha önce DL Aerbin, BJ Guoan, Maccabi Haifa, BJ Enterprises, PAOK, Al-Qadsiah FC ve BJ Renhe takımlarında görev yapan Stanojevic son olarak Partizan’da çalıştı. Sırp teknik adam 2009-10 ve 2010-11 yıllarında Partizan ile Sırbistan Lig Şampiyonluğu yaşarken yine 2010-11 sezonunda Sırbastin Lig Kupası’nı da kazanma başarısı göstermişti. Teknik direktörümüz Aleksandar Stanojevic'in yardımcılıklarını Branko Vukasinovic, Branimir Micovic, Nemanja Jovsic ve Radenko Pantovic yapacak" ifadeleri kullanıldı.