Skorer İlk hedef Arevalo

İlk hedef Arevalo

06.07.2010 - 02:21 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Dünya Kupası’nda yarı finale çıkan Uruguay’ın başarılı ön liberosunu kadrosuna katmak için düğmeye bastı. Başkan Adnan Polat ve Rijkaard, dün Florya’da yaptıkları toplantıda Arevalo’nun transferi için görüş birliğine vardı

İlk hedef Arevalo

Cim-Bom uzun süredir aradığı ön liberoyu Dünya Kupası’nda buldu. Sarı-kırmızılılar, Güney Afrika’da yarı finale yükselen Uruguay’ın orta sahadaki dinamosu Egidio Arevalo’yu renklerine bağlamak için kolları sıvadı.
Mehmet Topal’ın Valencia’ya transferi ardından ön libero arayışlarına başlayan ve Dünya Kupası finallerini yakın takibe alan Cim-Bom’da, Başkan Adnan Polat, Teknik Direktör Frank Rijkaard ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin arasında dün Florya’da yapılan toplantıda 28 yaşındaki oyuncunun ismi ön plana çıktı. Sarı-kırmızılıların, orta sahadaki müthiş temposu ve mücadeleci futboluyla büyük alkış toplayan Arevalo’nun transferi konusunda görüş birliğine vardıkları ifade edildi.

Haberin Devamı

Bonservisi 1.5-2 milyon euro
Dünya Kupası’nın parlayan yıldızları arasında yer alan Egidio Arevalo, tatlı sert futbolu ve bitmek tükenmek bilmez enerjisi nedeniyle, ‘Pacman’ lakabıyla anılıyor. Galatasaray için bu transferi cazip kılan en önemli noktalardan biri ise bu oyuncunun maliyetinin cazip olması. Uruguay’ın önde gelen takımlarından Penarol’da forma giyen tecrübeli futbolcunun, 1.5-2 milyon euro arasında bir bonservis bedeli karşılığında transfer edilebilecek olması da Galatasaray’ın iştahını kabartıyor.
Uruguay Milli Takımı’nda 17 numaralı formayı giyen Arevalo, Teknik Direktör Oscar Tabarez’in vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Başarılı futbolcu bu akşam Hollanda ile oynayacakları tarihi yarı final maçında takımının en önemlikozlarından biri olarak ter dökecek.

Haberin Devamı

Arevalo kimdir?
Yaşı: 28 (01.01.1982)
Kulübü: Penarol
Ülkesi: Uruguay
Pozisyon: Orta saha
Boyu: 1.68 metre

Sezon Kulübü Maç Gol
1999-06 Bella Vista 143 8
2006-07 Penarol 29 6
2007-08 Monterrey 32 3
2009-10 San Luis 7 0
2010- Penarol 16 1

Yazarlar