Skorer İLK ZAFER İLK MUTLULUK: 5-3

İLK ZAFER İLK MUTLULUK: 5-3

04.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Geç oldu... Güç oldu... Ama şahane final, müthiş bir çekişme içerisinde geçti, ilk kez böylesi golle doldu. Kupa gitti gitti geldi. Antalyaspor alkışlanacak bir mücadele verdi. Ama son sözü yine Galatasaray söyledi

İLK ZAFER İLK MUTLULUK: 5-3



UNUTULMAZ bir final oldu. Hataları, sevapları, atılanları, kaçırılanları ve iki takımın da kevgire dönen savunmalarıyla kupa tarihinde ilk kez böylesine gol dolu bir final yaşandı. Kalite belki düşüktü ama, sahada izleyenleri hop oturtup hop kaldıran bir heyecan kasırgası vardı. Ümit'in biraz da şans golüyle Galatasaray daha başlangıçta skor avantajını ele aldı. Ancak Kerem'in inanılmaz hatası ve Mustafa'nın golüyle Antalyaspor eşitliği sağladı.

ZAFER'in enfes golüyle bu kez Antayaspor umutlandı. Fakat Adnan'ın deneyimine yakışmayan hatası ve Marcio'nun golü maçı uzatmaya taşıdı. Kale önünde fırsatları cömertçe harcayan Antalyaspor Kamil'in şık golüyle uzatmanın ilk bölümünde yeniden kupaya uzandı. K.Hakan'ın bazukasıyla Galatasaray kupayı kolay kolay bırakmayacağını bir kez daha kanıtladı. Mehmet Yozgat'ın vuruşuyla adres belirlendi, çekişme dolu düello B.Hakan golü vuruşuyla noktalandı.

'Müthiş mücadele'

Terim, "İzleyenler zevk aldı. Futbol finale yakıştı" dedi
Faik Metin
G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, "Diyarbakır'da izleyenler müthiş bir mücadeleye şahit oldular. Zevk aldılar. Goller ve futbol finale yakıştı" dedi. Orta alanda yaptıkları hatalar nedeniyle kolay gol yediklerini söyleyen Sarı - Kırmızılı takımın hocası, "Neyse ki forvette de bunlara çabuk yanıt verdik. Uzatmanın ikinci bölümünde ise daha etkili oynadık ve neticede kazanmayı başardık. İlk kupamızı aldık. Umarım devamı da gelir" diye konuştu.
ANTALYASPOR'un da çok iyi bir mücadele ortaya koyduğunu belirten Terim, "Onlar da finale çıkmayı hakettiklerini gösterdiler. Kendilerini kutluyorum" yorumunu yaptı. Fatih Terim, "Bu kupanın sevnicini yaşamayı kısa keseceğiz. Çünkü önümüzde çok daha zorlu karşılaşmalar var. Bunları düşüreceğiz ve hazırlıklarımızı yapacağız. Mayıs ayına kupayla başladık. Şimdi UEFA Kupası'nı ve lig şampiyonluğunu hedefleyeceğiz. Futbolcularımı kutluyorum. Bu havada 120 dakika mücadele etmek kolay değil. Zoru başardık. Mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Kepenkler indirildi

GALATASARAY ile Antalyaspor arasındaki final maçı nedeniyle Diyarbakır'da hayat adeta durdu. Esnafların da karşılaşma saatinde kepenklerini indirdikleri görüldü. 20 bin kişilik stadda izdiham yaşanırken, çevredeki evlerin balkonları ve çatıları seyircilerle doldu.

Özel güvenlik

GALATASARAY'ın otelden stada gelişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Her yüz metreye bir polis ekibi yerleştirildi. Sevgi gösterileri yapan kalabalık nedeniyle Sarı - Kırmızılı kafileyi taşıyan otobüs stada güçlükle girebildi. Coşkulu kalabalık, oyuncuları maç sonunda da havalanına kadar yalnız bırakmadı.

Siyasiler maçta

FİNAL karşılaşmasına siyasiler ve bürokratlar büyük ilgi gösterdi. Başta ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz olmak üzere, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, eski bakanlardan Cavit Çağlar ve Mehmet Ağar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de maça geldi. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu karşılaşmayı tam kadro izledi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Ahmet Mete Işıkara da tribünde yer aldı.

Biletler karaborsada

TÜRKİYE Kupası final maçının biletleri günler öncesinden tükenirken, karşılaşma öncesi stada girmek isteyen birçok taraftar da dışarda kaldı. 3 milyon liradan satılan açık tribün biletleri karaborsacıların eline düşünce 15 - 20 milyon liradan alıcı buldu. Yoğun ilgi nedeniyle stat kapıları maçtan üç saat önce kapatılmak zorunda kaldı.

'Biz yabancı mıyız?'

ANTALYASPORLU yöneticiler ve futbolcular, Diyarbakırspor Kulübü'nün ve federasyonun Galatasaray'a karşı gösterdiği konukseverliği kendilerine yapmadığı gerekçesiyle tepki gösterdiler. Yöneticiler, "Biz yabancı mıyız? Sanki başka bir ülkenini takımıyız" diye konuştular.

KIRMIZI - Beyazlılar, maçtan sonra da kupayı şanssızlık nedeniyle kaçırdıklarını söylediler. Yöneticiler, "Galatasaray gibi Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri karşısında iki kez öne geçtik. Ne var ki çok kolay goller yedik. Sahadan galip ayrılabilirdik" ifadelerini kullandılar.

Almanlar da devrede

Terim'e B.Dortmund ve 1860 Münih kulüplerinin Gazi firması aracılığı ile teklif yaptığı öğrenildi
Avrupa'da Fatih Terim fırtınası esiyor. Galatasaray Teknik Direktörü için İspanyol ve İtalyan kulüplerinden sonra Almanlar'ın da devreye girdiği öğrenildi.
Almanya'nın Schalke 04 Kulübü'nden sonra Birinci Lig'den Borussia Dortmund ve 1860 Münih'in de Terim'in peşine düştüğü belirtildi. İki kulübün de Almanya'da faaliyet gösteren Gazi firmasının aracılığı ile tekliflerini ilettikleri ifade edildi.
Sarı - Kırmızılı takımın hocasının İtalyan ve İspanyol kulüpleriyle birlikte Almanlar'ın da teklifini düşüneceği ve 17 Mayıs'ta Arsenal'le oynanacak UEFA Kupası finalinden sonra kararını vereceği öğrenildi.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, final sonrası öncelikle Başkan Faruk Süren ve yönetim kuruluyla masaya oturacak. Şartlarını bildirip, yanıt bekleyecek olan Terim, Avrupa kulüplerinin tekliflerini de buna göre değerlendirmeye alacak.

'Terim, Avrupa'da üçüncü

İrfan Kurtulmuş / Kopenhag
MİLLİ Takım'nın eski teknik direktörü Sepp Piontek, Fatih Terim'e övgüler yağdırdı. Alman teknik adam, eski yardımcısının kariyerini Avrupa'da çok önemli bir seviyeye taşıdığını belirterek, "Fatih Terim, Avrupa'nın en iyi ilk üç antrenöründen biridir. Alex Ferguson ve Otmar Hitzfeld'in ardından Fatih gelir" dedi. UEFA Kupası finalinde gönlünün Galatasaray'dan yana olduğunu belirten Piontek, Terim'i maçtan önce Kopenhag'da ziyaret edeceğini de söyledi. Öte yandan, Ekstra Bladet gazetesi, "Piontek Türkler'e yardım ediyor" başlığıyla verdiği haberde, Alman teknik adamın Galatasaray'a Kopenhag'da kalacağı süre içinde her türlü konuda yardımcı olacağını yazdı.

Finale özel uçak

GALATASARAY Yönetim Kurulu, 17 Mayıs'ta Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Arsenal ile yapılacak UEFA Kupası final karşılaşması için özel uçak kiraladı. Türk Hava Yolları'ndan kiralanan uçağın 217 yolcu kapasiteli olduğu öğrenildi.

SARI - Kırmızılı kulübün yoğun talep nedeniyle bilet sıkıntısı çektiği de belirtildi. Yöneticimlerin de bunun üzerine UEFA'ya bir başvuruda bulunarak, alınan biletlere ek olarak 500 kişilik daha VIP bileti istedikleri ifade edildi.

Multescu geliyor

ANTALYASPOR, Teknik Direktör Abramcyzk'in ayrılmasıyla boşalan yere Gigi Multescu'yu getirmek için harekete geçti. Kırmızı - Beyazlı yöneticilerin Rumen teknik adama teklif götürdükleri öğrenildi.

Denizli'ye koruma

FENERBAHÇE ile el sıkışan Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli'yi Diyarbakır'da bodyguardlar korudu. Özel bir güvenlik şirketi tarafından İstanbul'dan getirilen dört kişilik ekip, Denizli'yi bir an olsun yalnız bırakmadı.

Finaller Doğu'da

FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, bundan sonraki final maçlarının da Doğu'da oynanabileceğini söyledi. Ulusoy, "Buradaki coşkuyu, sevgiyi ve ilgiyi herkes gördü. Bundan sonra da bu tip organizasyonlar Doğu'da devam edecek" dedi. Öte yandan maç öncesi ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a Diyarbakırspor Kulübü tarafından ödül verildi.

Bülent kadroda yok

DENİZLİSPOR maçında kafası yarılan ve sekiz dikiş atılan Bülent dünkü maçta forma giyemedi. Teknik Direktör Fatih Terim, Diyarbakır'a götürdüğü oyuncusunu riske etmemek için 18 kişilik kadroya almadı. Taffarel'in cezalı olması nedeniyle 20 yaşındaki genç Kerem ilk kez bir final maçında eldiven giydi. Ümit Takım'dan alınan Eyüp de ilk kez 18 kişilik kadroya alındı.

Ünal'dan tele - taktik

ANTALYASPOR'da teknik direktör Abramcyzk'in görevden alınmasının ardından dünkü maçta takımın başında yardımcı antrenör Mehmet Ali Öztürk yer aldı. Alman hocanın sözleşmesi fesh edilemediği için henüz resmi mukavele yapılamayan Teknik Direktör Metin Ünal ise tribünden telefon aracılığıyla yardımcılarına taktik verdi.

Antalyaspor yalnız

KARŞILAŞMANIN Diyarbakır'da oynanması nedeniyle Kırmızı - Beyazlı ekibi taraftarları yalnız bıraktı. Antalyaspor Başkanı Bekir Kumbul, Başkan Yardımcısı Halim Horasan, yöneticiler Mehmet Çapacı, Mehmet Yaman, eski yöneticilerden Nafiz Tanır ve Nuri Ülker ise tribünde yer aldı.

Fazlı'ya alkış

ANTALYASPOR'a Diyarbakırspor'dan transfer edilen Fazlı, karşılaşmada en çok ilgi gösterilen futbolculardan biriydi. Tribünlere giderek, taraftarı selamlayan başarılı futbolcu büyük alkış aldı. Kırmızı - Beyazlı ekipte Alman futbolcular Schuster sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı.

Antalya'dan jest

ANTALYASPORLU futbolcular, "Diyarbakırspor'u 1. Lig'de görmek istiyoruz" yazılı bir pankartla sahaya çıktılar. Kırmızı - Beyazlı ekibin bu jesti, karşılaşmayı izleyen Diyarbakırlılar tarafından alkış topladı.

Kırmızıgül coşturdu

DİYARBAKIR'daki maç öncesinde sanatçı Mahsun Kırmızıgül stadda mini bir konser verdi. Diyarbakırlı olan genç sanatçıya gösterilen ilgi görülmeye değerdi. Öte yandan Diyarbakırspor Kulübü, maç öncesi stadda güvencinler uçurdu. Bütün stat "Diyarbakır, Cim - Bom ve Antalya" el ele sesleriyle inledi.

Yazarlar