Galatasaray İlker Yağcıoğlu, Kerem Aktürkoğlu için EURO 2024'ü işaret etti! 'Çok başka bir yere gider'

İlker Yağcıoğlu, Kerem Aktürkoğlu için EURO 2024'ü işaret etti! 'Çok başka bir yere gider'

09.12.2023 - 00:09 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Adana Demirspor'u 3-1'lik skorla devirdiği maçın ardından İlker Yağcıoğlu değerlendirmelerde bulundu. İlker Yağcıoğlu, sarı-kırmızılılarda yeniden sol kanat pozisyonuna dönen Kerem Aktürkoğlu'nun performansına vurgu yaptı.

İlker Yağcıoğlu, Kerem Aktürkoğlu için EURO 2024ü işaret etti Çok başka bir yere gider

Süper Lig'in 15'inci haftasında Galatasaray, Adana Demirspor engelini 3-1'lik skorla geçti. Sarı-kırmızılıların zaferini İlker Yağcıoğlu yorumladı. İlker Yağcıoğlu, Galatasaray'ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu'nun performansını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kerem Aktürkoğlu'nun sol kanatta gösterdiği performansa dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Kerem Aktürkoğlu bugün solda oynadı. 1 gol ve 1 asistle geceye damga vurdu. Her zaman söylüyoruz, onun yeri orası. Ama ne olursa olsun Wilfired Zaha diye de bir gerçek var. Wilfried Zaha'yı kesemediği için Dries Mertens'i kesiyor Kerem Aktürkoğlu'nu oynatması lazım çünkü" diye konuştu.

Kerem Aktürkoğlu'nun bu performansını EURO 2024'te sürdürmesi halinde çok başka yerlere gidebileceğini dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Kerem Aktürkoğlu, EURO 2024'te de böyle devam ederse çok başka bir yere gider. Mauro Icardi'den sonra en çok gole katkı veren oyuncu. Bir de bizim oyuncumuz olduğu için o oynasın isterim. Okan Buruk'un tatlı sorunları bunlar" dedi.

Haberin Devamı

Dries Mertens'in kapanan takımlara karşı performansına vurgu yapan İlker Yağcıoğlu, "Mertens'ten de vazgeçemediği için değiştire değiştire oyanayacak. Alternatifli kadronun sıkıntısı kadar avantajı da var. Bu durumda küskünlükler çok kalmaz. Ligde iyi kapanan takımlara karşı Mertens olmazsa olmaz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın çok fazla gol pozisyonu bulduğunu belirten İlker Yağcıoğlu, "İlk yarı müthiş bir oyun çıkardı Galatasaray. İkinci yarı da çok fazla pozisyon buldu. Seyircinin bile kafası Kopenhag'dadır. Galatasaray bu maçı 6-1 de bitirebilirdi" yorumunda bulundu.

Sarı-kırmızılıların rahat bir galibiyet aldığına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Kafalar Kopenhag'da! Çok kolay bir şey değil. Öyle bir maç ki 4. olma ihtimali de var. Çok kritik bir maç öncesi çok önemli ve rahat bir galibiyet aldı Galatasaray" dedi.

Adana Demirspor'un savunma zaafiyetine vurgu yapan İlker Yağcıoğlu, "Montella zamanında da Adana Demirspor böyleydi. İşin savunma kısmını çözmeleri lazım. Önemli sakatları da vardı. Stambouli neden ilk 11'de olmadı onu çözemedim. Ndiaye ve Emre orta sahadaydı. Orta sahanın direnci biraz az oldu" diye konuştu.

Son olarak Barış Alper Yılmaz'ın performansını değerlendiren İlker Yağcıoğlu, "Barış benim gibi yapsın. Ben de 7 sene sağ bek oynadım. Gayet başarılı oynadı orada. Zorunluluktan falan değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar