Dünyadan Futbol İngiltere-İspanya finali sonrası seremonide skandal görüntü! Luis Rubiales'e tepki yağıyor

İngiltere-İspanya finali sonrası seremonide skandal görüntü! Luis Rubiales'e tepki yağıyor

21.08.2023 - 13:45 | Son Güncellenme:

2023 Kadınlar Dünya Kupası finalinde İspanya, İngiltere’yi 1-0 mağlup erek şampiyon oldu. Kupa seremonisinde skandal bir görüntü yaşandı. İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Jenni Hermoso'yu dudağından öptü. Rubiales'in bu hareketine tepki yağarken savunması ise pes dedirtti.

İngiltere-İspanya finali sonrası seremonide skandal görüntü Luis Rubialese tepki yağıyor

2023 Kadınlar Dünya Kupası'nı İspanya müzesine götürdü. İngiltere'yi 1-0 mağlup eden İspanya'nın kupa seremonisinde büyük bir skandal yaşandı. İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öptü. Rubiales'in bu hareketine tepkiler yağdı. Luis Rubiales'in savunması ise pes dedirtti. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

İSPANYA'NIN FİNAL YOLCULUĞU

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyonluğa İspanya ulaştı. Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde 20 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen turnuvanın finali İspanya ile İngiltere arasında oynandı. C Grubu’nu 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle 2. sırada tamamlayan İspanya, son 16 turunda İsviçre’yi farklı (5-1) yenerken, çeyrek finalde de Hollanda’yı 2-1 mağlup etti. Yarı finalde İsveç’i 2-1’lik skorla mağlup eden İspanyollar, finale adını yazdırdı. İngilizler ise finale namağlup geldi; D Grubu’nda 3’te 3 yapan İngiltere, son 16 turunda Nijerya’yı penaltı atışları sonrasında saf dışı bırakırken, çeyrek finalde Kolombiya’yı 2-1, yarı finalde ise Avustralya’yı 3-1'lik skorla elemeyi başardı.

Haberin Devamı

İngiltere-İspanya finali sonrası seremonide skandal görüntü Luis Rubialese tepki yağıyor

İSPANYA İLK KEZ KAZANDI

Avustralya Stadyumu’nda oynanan finali ABD’li hakem Tori Penso yönetti. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda İspanya, 29. dakikada Olga Carmona Garcia’nın attığı golle 1-0 öne geçerken, ilk yarı da bu skorla tamamlandı. Mücadelenin 64. dakikasında İngiltere ceza sahasında Keira Walsh’ın elle oynadığı değerlendirilerek hakem VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. 70. dakikada topun başına geçen Jenifer Hermoso’nun vuruşunda kaleci Mary Earps penaltıyı kurtarmayı başardı. İspanya kalecisi Catalina Thomas, yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyette önemli rol oynadı. Müsabakada başka gol olmazken İspanyollar, 1-0’lık sonuçla şampiyon oldu. Dünya Kupası'nı kazanan İspanyollar, tarihinde ilk kez bu sevinci yaşadı.

Şampiyon takımda Jenifer Hermoso, Aitana Bonmati Conca ve Alba Maria Redondo Ferrer; Dünya Kupası’nı 3’er golle tamamladı.

Dün oynanan turnuvanın 3.’lük maçında İsveç, Avustralya’yı 2-0 mağlup ederek üçüncü olmuştu.

İngiltere-İspanya finali sonrası seremonide skandal görüntü Luis Rubialese tepki yağıyor

KUPA SEREMONİSİNDE SKANDAL GÖRÜNTÜ!

İspanya'nın İngiltere'yi 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen kupa seremonisinde büyük bir skandal yaşandı. İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolculardan Jenni Hermoso'yu dudağından öptü. Rubiales'in Hermoso'yu dudağından öptüğü görüntüler başta İspanyol basını olmak üzere Avrupa basınında büyük yankı buldu.

Haberin Devamı

İngiltere-İspanya finali sonrası seremonide skandal görüntü Luis Rubialese tepki yağıyor

"BU GÖRÜNTÜ KABUL EDİLEMEZ"

İspanya Kültür ve Spor Bakanı Miquel Iceta, Luis Rubiales'in Hermoso'yu dudağından öppmesini 'Kabul edilemez' olarak yorumladı. İspanya'da büyük yankı uyandıran gelişme sonrası açıklamalarda bulunan İspanya Kültür ve Spor Bakanı Miquel Iceta "Bunu kabul edilemez buluyorum... Eşitlik, haklar ve kadınlara saygı dünyasında yaşıyoruz. Hepimiz tutum ve eylemlerimizde özellikle dikkatli olmalıyız. İnanıyorum ki bir oyuncuyu tebrik etmek için dudaklarından öpmek kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

SAVUNMASI PES DEDİRTTİ!

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Jenni Hermoso'yu dudağından öpmesinin ardından yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Rubiales, "Gerçekten aptalları dikkate almamalıyız. Bu, iki arkadaşın bir kutlamasayd. Bu saçmalıkları dinlemek için burada değiliz. Bunu görmezden gelelim ve iyi şeylerin tadını çıkaralım. Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Herhangi bir kötü niyetim yoktu. Aptallar saçmalıklarına devam etsin. Aptal olmayanları dikkate alalım. Saçma ve kötü bir şey yapmadım." dedi.

Haberin Devamı

İngiltere-İspanya finali sonrası seremonide skandal görüntü Luis Rubialese tepki yağıyor

HERMOSO'DAN AÇIKLAMA

İspanya'nın İngiltere'yi 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası'nı müzesine götürmesinin ardından düzenlenen kupa seremonisinde İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales tarafınfan dudağından öpülen İspanyol futbolcu Jenni Hermoso, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Hermoso, "Evet, bundan hoşlanmadım. Biz şampiyon olduk ve kabul edeceğim tek şey bu." dedi.

İngiltere-İspanya finali sonrası seremonide skandal görüntü Luis Rubialese tepki yağıyor