Futbol Luis Rubiales istifa etti, tartışmalar devam ediyor!

Luis Rubiales istifa etti, tartışmalar devam ediyor!

13.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Federasyon başkanı Rubiales'in inadı bırakıp istifa etmesi, ülkede memnuniyetle karşılandı ancak sıkıntılarla dolu haftaların boşuna geçtiği yorumlarına neden oldu

Luis Rubiales istifa etti, tartışmalar devam ediyor

FIFA Kadınlar Dünya Kupası finali sonrası düzenlenen ödül töreninde Jenni Hermoso'ya yaptığı hareket sonrasında tepki çeken Luis Rubiales istifa etti. Uzun süredir istifa etmesi yönünde baskılar bulunan, FIFA tarafından futbolla ilgili faaliyetlerden men edilen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı, aradan geçen uzunca bir zamanın ardından sonunda görevi bıraktığını açıkladı.
Rubiales'in istifası ülkesinde rahatlamaya sebep oldu. Hermoso'yu rızası olmadan öpmesinden dolayı ülke futbolu dünya gündemine uzun süredir bu vaka ile gelmekteydi. İspanya'da ayrıca 2030 Dünya Kupası ev sahipliğine aday olunmasından dolayı, ülke futbolunun imajının kötüleşmesi ve bu durumun adaylık sürecine etki edeceği endişeleri ayyuka çıkmıştı.
Federasyon genel kurulunda yaptığı konuşmada, itibar suikastına uğradığını ve istifa etmeyeceğini söyleyen Rubiales'in görevi bırakması memnuniyetle karşılanırken, istifanın zamanı ise sorgulandı. Luis Rubiales için 'Madem istifa edecekti, neden bu zamana kadar bekledi?' yönünde eleştiriler dillendirildi. 2023 Dünya şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Jorge Vilda da geçtiğimiz günlerde görevden alınmıştı.

Haberin Devamı

Mahkemeye çıkacak

Luis Rubiales zorla öpme suçlamasıyla İspanya'da mahkemeye çıkacak. Konuyla ilgili soruşturma kapsamında eski başkan cuma günü mahkemeye çağrıldı. Madrid mahkemesi yaptığı açıklamada Rubiales'in yerel saatle 12.00'de sanık olarak dinlenmek ve cinsel saldırı suçlamalarına yanıt vermek üzere sorgu hakiminin karşısına çıkacağını duyurdu.