Fenerbahçe Ipsos'tan Fenerbahçe açıklaması

Ipsos'tan Fenerbahçe açıklaması

01.10.2013 - 13:06 | Son Güncellenme:

"Ipsos tarafından bir müşterimizin siparişi üzerine Fenerbahçe başkanlığı için bir aday eğilim araştırması yapılmıştır."

Ipsostan Fenerbahçe açıklaması

Ipsos Araştırma Şirketi, Fenerbahçe Kulübü başkanlığı için gerçekleştirilen aday eğilim araştırmasının, sarı-lacivertli kulüp tarafından yaptırıldığı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ipsos Araştırma Şirketi'nden yapılan açıklamada, "Ipsos tarafından bir müşterimizin siparişi üzerine Fenerbahçe başkanlığı için bir aday eğilim araştırması yapılmıştır. Bu tür aday eğilim araştırmaları pek çok kuruluş için yürütülen yaygın araştırma türlerinden birisidir" denildi. Araştırmada başkanlık için basında adı geçen ve geçmese bile tercih belirtilen kişiler hakkındaki eğilimlerin öğrenilmesinin amaçlandığı kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Sonuçlar, kurallarımız gereği sadece ilgili müşterimiz ile paylaşılmaktadır. Basın dahil üçüncü kişilerle paylaşılması araştırma şirketi ve müşterisinin ortak kararına bağlıdır. Ipsos, bir spekülasyona meydan vermemek konusundaki hassasiyeti nedeniyle bu tipteki ve kapsamdaki araştırma sonuçlarını müşterisi dışında hiçbir üçüncü kişi ile paylaşmamaktadır. Müşteri ismi de yine profesyonel kurallar gereği açıklanmamaktadır. Ancak, bu araştırmanın Fenerbahçe Kulübü tarafından yaptırıldığına dair haberler doğru değildir; Fenerbahçe Kulübünün Ipsos'tan böyle bir talebi ve siparişi olmamıştır. Araştırmalarımız nesnel eğilimleri belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle yürüttüğümüz araştırmalarda taraf olamayız. Fenerbahçe Kulübü'nün değerli yöneticilerine de bu çerçevede ilettiğimiz açıklama ile durumun açıklığa kavuşmuş olmasını diliyoruz."

Yazarlar