Fenerbahçe İsmail Kartal: Dersimize iyi çalıştık

İsmail Kartal: Dersimize iyi çalıştık

26.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ludogorets’in çalkantılı bir sezon geçirdiğini, ancak rakiplerini hafife almayacaklarını söyledi, “Neler yapabileceğimiz konusunda dersimize çalıştık. Tek hedefimiz maçı kazanmak” diye konuştu.

İsmail Kartal: Dersimize iyi çalıştık

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Konferans Ligi’nde bugünkü Ludogorets maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.Rakibin inişli çıkışlı bir grafik çizdiğine ve hoca değişikliği yaşadığına değinen Kartal, “Rakibimizin maçlarını izledik. Bu sezon çalkantılı bir dönem içerisindeler. Her şeyi takip edip neler yapabileceğimiz konusunda dersimize çalıştık. Tek hedefimiz maçı kazanmak” dedi.

Haberin Devamı

Bulgaristan temsilcisinin gruptaki son maçta Nordsjaelland’a 7-1 yenilmesini de değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, “Ludogorets, iyi bir takım. 7-1 o maçın gerçek skoru değil. 1. dakikadan itibaren her gelen top gol oldu. 7 gol yediler diye hafife alınacak bir takım değil” ifadelerini kullandı.
Sakat oyuncuların durumuna da değinen İsmail Kartal, “Emre Mor antrenmanlara başladı. Serdar ameliyat oldu ve 5-6 hafta yok. Livakovic’in ise ciddi bir durumu yok. Emre, Livakovic ve Serdar darbe sakatlığı yaşadı. Yapay zekayı, kas sakatlığı için kullanıyoruz. Şu anda bir kas sakatlığı yaşamadık” diye konuştu.

Pendikspor maçının oynanacağı stadın kapasitesi ve zemin durumunun sorulması üzerine ise Kartal şu ifadeleri kullandı: “Benim bunu düşünecek bir durumum yok. 2 bin 500 kişilik stadın her şeyiyle uygun olması gerekir. Herkes aynı şartlarda mücadele etsin. Bu federasyonun sorunu. Herkes daha iyi zeminde oynamak ister. Bize gelen takımlar o coşkuyu hissediyorsa biz de her deplasmanda futbolumuzu en iyi şekilde oynamak isteriz.”

Haberin Devamı

"TAKIMIN İÇİNDE ÇOK İYİ BİR HAVA VAR"

Teknik Direktör İsmail Kartal ile basın toplantısına çıkan Djiku, “Fenerbahçe’de adaptasyonum kısa sürdü. Her şey iyi gidiyor, takım içerisinde çok iyi bir hava var. Bu havayı bozmak istemiyoruz” dedi. Sarı-lacivertli futbolcu şöyle devam etti: “Becao ile iyi bir uyum yakaladık. Uzun süreden beri beraber oynuyoruz. Sadece Becao ile uyumumdan bahsetmemek gerekiyor. Tüm savunma oyuncuları kaliteli. Herkes sahada işini yapıyor. Hocanın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Rakip hücumculara zorluk yaşatmak istiyoruz.”

ROTASYONA GİDİLECEK

Fenerbahçe, dün akşam saatlerinde yaptığı idmanla Ludogorets karşılaşmasının hazırlıklarını tamamladı. Düz koşunun ardından pas ve şut çalışan sarı-lacivertliler son bölümde taktik ağırlıklı çift kale maç oynadı. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın bugünkü mücadelede kadroda rotasyona gideceği öğrenildi. Hatayspor’un yakaladığı çıkış nedeniyle hafta sonu oynanan maça ideal 11’ini sahaya süren tecrübeli çalıştırıcı, Ludogorets karşısına farklı bir kadro sahaya sürecek, yoğun tempoda yorulan bazı isimleri kulübeye çekecek.

Haberin Devamı

KAHVECİ'NİN DALYA HEYECANI

Teknik Direktörlük görevine İsmail Kartal’ın getirilmesiyle müthiş bir çıkış yakalayan İrfan Can Kahveci, Ludogorets mücadelesi öncesi büyük bir heyecan yaşıyor. Milli futbolcu bugünkü mücadelede forma giymesi halinde Fenerbahçe’de 100. maçına çıkacak ve ‘dalya’ diyecek. Bu sezon Süper Lig’de 9 maçta şans bulan İrfan Can, 4 gol ve 3 asistlik bir performans ortaya koyarken, Avrupa’da ise 7 maçta 4 gol, 2 asistle yıldızlaştı ve 13 gole doğrudan etki ederek en skorer dönemine ulaştı.

SERDAR AZİZ AMELİYAT OLDU

Sol ayak bileğinden sakatlık yaşayan Fenerbahçe’nin tecrübeli stoperi Serdar Aziz, Almanya’da bir operasyon geçirdi. Sarı-lacivertli kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularımızdan Serdar Aziz, Almanya’nın Münih şehrinde sol ayak bileğinden başarılı bir artroskopi operasyonu geçirmiştir. Rehabilitasyon ve tedavi süreci başlayan tecrübeli oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Yazarlar