Fenerbahçe İsmail Kartal'ın Tadic planını açıkladı: Oyunun mimarı

İsmail Kartal'ın Tadic planını açıkladı: Oyunun mimarı

28.09.2023 - 14:26 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de ve Avrupa'da yoluna dolu dizgin devam eden Fenerbahçe'nin gündemini Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok değerlendirdi. Cengiz Ünder ve Emre Mor'un geri dönüş tarihini aktaran Ok, Tadic ile ilgili bilgisini açıkladı.

Süper Lig'de ve Avrupa'da yoluna dolu dizgin devam eden Fenerbahçe'nin gündemini Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer YouTube canlı yayınında Nergis Aşkın'a değerlendirdi. İşte canlı yayından satır başları;

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'IN RAKİPLERİ ÇOK GÜÇLÜ
Çağdaş Atan'ın Başakşehir'de çözümler bulacağına inanıyorum. Kayseri'de transfer tahtası kapalıyken bile önemli işler yapmıştı. Fenerbahçe karşısında sınav verecek.

Beşiktaş'ın bu tip sıkıntılar yaşayacağını öngörüyordum. Bugüne kadar dayanılabildi. Sporda hiçbir zaman kesin konuşmamak lazım. Galatasaray ve Fenerbahçe bu kadar güçlü olmasa yine bir nebzeydi. Fakat rakipleri çok güçlü kadrolara sahip. Temel nokta transferdeki sıkıntılar oldu. Sportif başarısızlıklar peşinde geliyor. Okan veya İsmail hocaya verilen bütçe Şenol Güneş'e verilmedi.

CENGİZ VE EMRE MİLLİ ARADAN SONRA DÖNECEK
Cengiz Ünder ve Emre Mor milli takım arasından sonra döner. Osayi'nin bir sakatlık sıkıntısı var. O olmayabilir. Mert Müldür orada ne kadar katkı sağlayacak? Osayi'yi kenara koyarsak son maça yakın bir 11 olacak. Sağ bekte sadece değişiklik olabilir. Rize maçı pazar günü, orada rotasyon bekliyorum.

Haberin Devamı

Şenol hocanın Salih'i itmesi hoş görüntü değil. Burada biraz dağılmayı görüyorum. Hocanın üzerinde öyle bir baskı var ki 'Bunu yaparsa nereye gider?' diye düşünecek durumda değil. Ben anlayamadım. Salih'i al bakalım yerli oyuncu olarak transfer et. Çok zor. Değerli bir futbolcu.

EN KRİTİK OYUNCU İSMAİL
Fenerbahçe bir yerde puan kaybı yaşayabilir tabii ki ama takım oturdu. Tadic ve Dzeko'yu Alanya maçında aynı anda aldı İsmail hoca. Ben olsa birini sahada tutardım tehlike olması açısından. 6 numarada İsmail Yüksek iyiydi. Bu performansı sürerse orayı da toparlayabilir. Fenerbahçe'nin her maç en kritik oyuncusu İsmail. Fred, Tadic, Dzeko ne verebilir biliyorsun. İsmail'in ortası yok. Bazen 7 üstü onuyor bazen aşağı performans veriyor. Kent var, Batshuayi var. Bunları alırsın gol gelir gelmez alternatifi var. İsmail'in pozisyonuyla alakalı teknik heyetin başka kozu yok.

İsmail'in yerine Crespo olması muhtemel. Ama Osayi döndüğünde yine İsmail olacak. Bunu bozmamasını anlayışla karşılıyorum. Bu dörtlünün uyumunu artırarak devam ettirmek istiyor İsmail hoca.

Dzeko cenazeye gitti geldi, sordum bugün oynayabilecek. Aksi bir durum yok. Zaten kendisine iyi bakan bir futbolcu.

Haberin Devamı

Arda Güler hazır olmadan döndü bilmiyorum. Buralardan güçlü çıkması lazım. Önemli olan kalıcı bir şey olmasın. Adele toparlar. Dil öğreniyor, antrenmanlarda, Madrid'e bakıyor.

TADIC OYUNUN MİMARI
Hoca Tadic'ten gayet memnun. Sordum hocaya. Oyunun mimarı diyor. Tadic sana oyun kuruyor, Dzeko ile al-ver yapıyor. İstatistiklere, skora sonra bakacasın. Diğerleri zaten katkı sağlıyor.

Başakişehir maçında ilk 11 olarak, Livakovic, Mert, Becao, Serdar, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan Tadic, Dzeko çıkacaktır.

Yazarlar