İspanya La Liga İspanya Süper Kupası'nda Valencia, Real Madrid'i saf dışı bıraktı!

İspanya Süper Kupası'nda Valencia, Real Madrid'i saf dışı bıraktı!

12.01.2023 - 01:36 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan'ın ev sahipliğini yaptığı İspanya Süper Kupası yarı final maçında Real Madrid, Valencia ile karşılaştı. Penaltılara giden maçı Valencia kazandı.

İspanya Süper Kupasında Valencia, Real Madridi saf dışı bıraktı

İspanya Süper Kupası'nda son şampiyon Real Madrid, Valencia ile finale çıkmak için mücadele etti.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Kral Fahd Stadyumu'nda oynanan ve Alejandro Hernandez Hernandez'in yönettiği karşılaşmada skor perdesini açan isim Karim Benzema oldu. 39. dakikada penaltıda hata yapmayan Fransız forvet, takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya çok iyi başlayan Gennaro Gattuso'nun ekibi, 46. dakikada Samuel Lino ile eşitliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca uzatma dakikalarına geçildi.

15'er dakikada iki uzatma devresi de 1-1 sona erince seri penaltı atışlarında rakibine 4-3'lük üstünlük kuran Carlo Ancelotti yönetimindeki Real Madrid, final biletini kapan taraf oldu. Valencia'da maça ilk 11'de başlayan milli stoper Cenk Özkaçar, 120 dakika boyunca sahada kaldı.

Haberin Devamı

Yarı finalin diğer sınavında bugün Real Betis ile Barcelona, İspanyol ahkem Del Cerro Grande'nin yöneteceği maçta Kral Fahd Stadyumu'nda karşılaşacak. Şampiyonun belli olacağı final ise 15 Ocak Pazar günü gerçekleşecek.

Yazarlar