İspanya La Liga İspanya'da skandal Vinicius yazısı! 'Takım arkadaşların bile seni sevmiyor'

İspanya'da skandal Vinicius yazısı! 'Takım arkadaşların bile seni sevmiyor'

24.05.2023 - 18:03 | Son Güncellenme:

Valencia ile Real Madrid arasında oynanan karşılaşmada Vinicius'a ırkçı saldırıda bulunulmuştu. İspanya'da byükü yankı uyandıran saldırı sonrası federasyon Brezilyalı yıldızın cezasını iptal etmişti. İspanyol gazeteci Andres Garcia, ırkçı saldırıya maruz kalan Vinicius hakkında skandal bir yazı kaleme aldı.

İspanyada skandal Vinicius yazısı Takım arkadaşların bile seni sevmiyor

İspanya La Liga'nın 35. haftasında Valencia ile Real Madrid'in Mestalla'daki karşılaşmasına Vinicius'a yapılan ırkçı saldırı damga vurdu. Valencia Kulübü Vinicius'a ırkçı söylemde bulunan taraftara ömür boyu stadyuma giriş yasağı verirken federasyon hakemin Brezilyalı yıldıza verdiği kırmızı kartı da iptal etti. İspanya'da büyük yankı uyandıran olayın ardından İspanyol gazeteci Andres Garcia, skandal bir yazı kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

FEDERASYON AÇIKLADI: KIRMIZI KART İPTAL

İspanya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, ırkçı tezahüratlara maruz kalan Vinicius Junior'un gördüğü kırmızı kartın iptal edildiği ve bir sonraki Rayo Vallecano maçında oynayabileceği belirtildi.

Öte yandan İspanya Futbol Federasyonu Valencia kulübüne de ceza verdi. Buna göre yapılan inceleme sonrası ırkçı tezahüratlar resmen kanıtlanarak Valencia'ya 5 maç tribün kapatma ve 45 bin euro para cezası verildiği kaydedildi.

İspanyada skandal Vinicius yazısı Takım arkadaşların bile seni sevmiyor

'VINICIUS AYRILIĞI DÜŞÜNÜYOR'

İspanya'da yaşanan ırkçılık skandalının ardından Vinicius, Real Madrid'den ayrılma seçeneğini de değerlendiriyor. The Athletic'te yer alan habere göre Valencia'da yaşananların etkisinde kalan Vinicius Jr, yetkililerin konuyu ele alma biçimine ilişkin uzun süredir devam eden hayal kırıklığı yaşıyor. Real Madrid'in yıldız oyuncusunun kulüpteki geleceği konusunda şüpheler var çünkü desteklendiğini hissetmiyor. Vinicius bu durumun tek başına üstlenmesi gereken bir savaş olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

The Athletic, Vinicius'un temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Brezilyalı yıldızın temsilcileri oyuncunun Real Madrid'den ayrılmayı düşündüğünü çünkü ırkçılık konusunda yalnız bırakıldığını ifade etti.

Vinicius'a yakın bir kaynağın aktardığına göre Vinicius'un Real Madrid'den ayrılma olasılığı yaşanan bu olaya kadar imkansız olarak görülürken ırkçılık skandalının ardından ayrılığın ciddi bir seçenek haline geldiği belirtildi.

İspanyada skandal Vinicius yazısı Takım arkadaşların bile seni sevmiyor

"İSPANYOL FUTBOLU EN YETENEKLİ İSMİNİ KAYBEDECEK"

The Athletic, Vinicius'un Real Madrid'den ayrılması durumunda İspanyol futbolunun en yetenekli olarak görülen ismini kaybedebileceğini okuyucularına aktardı.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Vinicius Jr, sürekli maruz kaldığı ırkçı taciz ve gördüğü destek eksikliği nedeniyle Madrid'den ayrılmaya karar verirse, İspanyol futbolu en parlak yeteneğini kaybedecek ve bundan yüzde 100 tek başına sorumlu olacak. Vinicius'un ayrılığı Real Madrid için büyük bir darbe olur. La Liga için büyük bir hayal kırıklığı olur. İspanyol toplumu için utanç verici olur. Ancak iki yıldır neredeyse tek başına acı çekmeye terk edildiği göz önüne alındığında, kimse oyuncuyu suçlamamalı. Çünkü kendisinin de dediği gibi Pazar gecesi “birincisi, ikincisi, üçüncüsü değildi”.

Haberin Devamı

Vinicius Jr'ı hedef alan ırkçı taciz, Valencia'daki Estadio de Mestalla'daki başlama vuruşundan çok önce başladı. Real Madrid'in oyuncuları stada vardıktan sonra takım otobüsünden ayrılırken, sokağın karşı tarafında bir grup Valencia taraftarı toplanarak "Vinicius, sen bir maymunsun" sloganları attı."

İspanyada skandal Vinicius yazısı Takım arkadaşların bile seni sevmiyor

İSPANYOL GAZETECİDEN SKANDAL YAZI: KİMSE SENİ SEVMİYOR

İspanya'da yaşanan ırkçılık krizinin ardından Superdeporte adlı internet sitesinde görev yapan gazeteci Andres Garcia çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. Garcia yazısında "İspanya'da kimse seni sevmiyor. Kendi takım arkadaşların bile seni sevmiyor." ifadelerini kullandı.

Superdeporte'de Andres Garcia imzalı yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Ben aptal değilim, Vinicius. Ben sadece sana bir soru soran ve senin buna hakaretle cevap verdiğin bir gazeteciyim. Ne ben aptalım ne de Valencia taraftarları. Sizi uzun süredir tanıyan birinci lig stadyumlarının ve taraftarların çoğu da aptal değil. Hepimiz ırkçılığı kınıyoruz. Size, ten renginizden dolayı hakaret edenleri tespit edip cezalandırmanızı hepimiz alkışlıyoruz. Hepimiz bu insanların ömür boyu Mestalla'dan çıkmasını istiyoruz. Hata yapma, Vinicius. Ortalığı karıştırma. Bizi aptal yerine koyma. İspanyol futbolunun büyük bir kısmı ve kendi takım arkadaşların seni sevmiyor. Ama siyah olduğun için değil. Kışkırttığın, saygı duymadığın ve Real Madrid dışındaki her şeyi hor gördüğün için sevmiyorlar."

Haberin Devamı

İspanyada skandal Vinicius yazısı Takım arkadaşların bile seni sevmiyor

Yazarlar