Fenerbahçe İspanyol devleri Arda Güler'in peşinde! AS gazetesi duyurdu

İspanyol devleri Arda Güler'in peşinde! AS gazetesi duyurdu

15.03.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun geleceği olarak gösterilen 18 yaşındaki futbolcu Arda Güler, bu yaşında sergilediği performansla Avrupa'nın dev kulüplerini şimdiden peşine takmış durumda. Sarı-lacivertli kulübün genç oyuncusu için flaş bir gelişme yaşandı. İşte haberin detayları...

İspanyol devleri Arda Gülerin peşinde AS gazetesi duyurdu

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği alt yapısından kadrosuna kattığı ve geçen sezon Türk futboluna kazandırdığı Arda Güler, birçok Avrupa devi tarafından yakından takip ediliyor. Genç yaşında hem Avrupa Lig'inde hem de Süper Lig'de gösterdiği performansla alkış toplayan genç oyuncu için flaş bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN KADRO DEĞERİ DÜŞTÜ

Maç eksiğiyle lider Galatasaray’ın 9 puan gerisinde olan Fenerbahçe’nin kadro değerinde 4.42 milyon euroluk bir kayıp görüldü. Fenerbahçe’de Oosterwolde ve Kadıoğlu’nun yanı sıra Arda Güler, Samet Akaydın ve Enner Valencia’nın piyasa değerlerinde artışlar yapıldı. Attila Szalai, Diego Rossi, İrfan Can Kahveci ve Joao Pedro gibi bazı futbolcuların piyasa değerlerinde ise düşüşler yaşandı.

Arda Güler'in gösterilen piyasa değeri 10 milyon euro iken, yapılan güncelleme ile 1 milyon euro arttı ve 11 milyon euroya yükseldi.

İspanyol devleri Arda Gülerin peşinde AS gazetesi duyurdu

17 YAŞINDA MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Fenerbahçe 'de gösterdiği performansla adından söz ettiren Arda Güler, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz tarafından İskoçya ve Çekya ile oynanan hazırlık karşılaşmalarının kadrosuna davet edilmişti. İskoçya maçında süre alamayan Arda Güler, Çekya maçının ikinci yarısında oyuna dahil olmuş ve Antep halkı Arda Güler'e destek olmuştu.

Haberin Devamı

50 GENÇ LİSTESİNDE YERİNİ ALDI

Four Four Two dergisi her yıl olduğu gibi bu yıl da en heyecan verici 50 genç oyuncu listesinde Arda Güler'de yerini almıştı.

Sarı-lacivertlilerin genç yeteneği için UEFA'nın internet sitesinde şu ifadelere yer verilmişti:

"Dripling yeteneği ve delici pasları nedeniyle 'Türk Messi' olarak adlandırılan oyuncu, geçtiğimiz sezon Süper Lig tarihinin en genç golcüsü oldu. Bu dönemde UEFA Avrupa Ligi'nde de dikkatleri üzerine çekti ve 2008'den bu yana Türkiye'yi temsil eden en genç oyuncu oldu."

İspanyol devleri Arda Gülerin peşinde AS gazetesi duyurdu

İspanyol gazetesi AS'ın haberine göre, İspanya La Liga ekiplerinden Atletico Madrid ve Barcelona, Arda Güler’in durumunu takip ediyor. Sezon sonunda iki kulübünde hamle yapması bekleniyor.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, bu sezon sarı-lacivertli forma ile toplam 20 resmi müsabakaya çıktı. Güler, söz konusu maçlarda 3 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken bunun yanında takım arkadaşlarına 2 kez gol pası verdi.

İspanyol devleri Arda Gülerin peşinde AS gazetesi duyurdu

Yazarlar