İstanbulspor İstanbulspor'dan açıklama: Hala anlamadınız mı?

İstanbulspor'dan açıklama: Hala anlamadınız mı?

08.04.2024 - 01:13 | Son Güncellenme:

İstanbulspor Kulübü, TFF'nin seçimli genel kurulunun 18 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olmasına tepki gösterdi.

İstanbulspordan açıklama: Hala anlamadınız mı

Süper Lig ekiplerinden İstanbulspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz'da seçim kararı almasının ardından bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İstanbulspor'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yeni sezona etki edecek tüm önemli kararları alıp, seçime gitme amacınızın, sizden sonra gelecek yeni yönetimin bu şekilde elini kolunu bağlama düşüncenizin, A Milli Takım'ın başarısından nemalanarak yeniden seçilirim ümidinizin, deve kuşu gibi kafanızı kuma gömerek, nasılsa düzelir anlayışınızın, anlamadığınız işleri, anladığını iddia edenlerle yapmaya çalışmanızın, her türlü kararı alırken adil ve adaletli olmak yerine, tarafgirlik yaparak taraf toplama beklentinizin, futbolun içinde olduğu ateşi söndüreceğiz diye su sıkmak yerine, hala farklı yolları veya kişileri öne atarak benzin dökmenizin, bize bir şey olmaz nasılsa diye suskun kalmanızın, beyhude bir çaba olduğunu hala anlamadınız mı?

Haberin Devamı

Türk Futbolunu düşürdüğünüz kaosun derhal sona ermesi için, yarından tezi yok olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gereken kişilerin, Türk Futbolunu düşünmek yerine, kendi koltuklarını düşünmeyi tercih ettiğini, bugün yapılan açıklama ile tüm kamuoyu teyit etmiş durumdadır. Bu yaklaşımın yarattığı sorunların giderilmesi bile çok uzun sürecekken, kendi koltuğunu korumak isteyenlerin seçim kararını daha da ötelemeye çalışması beyhudedir. "Söz ağızdan bir kere çıkar!" yaklaşımını düstur edinen İstanbulspor olarak, sözümüzün arkasında olduğumuzu yineleyerek; futbolun diğer paydaşlarını da aynı yaklaşım çerçevesinde, içinde bulunduğumuz kaosu yarından tezi yok sona erdirmek için, TFF Statüsü uyarınca toplanabilecek en kısa sürede olağanüstü seçimli genel kurulun yapılması için gereğini yapmaya çağırmaktayız. 18.07.2024 tarihinde yapılacak bir seçimin 2024/2025 sezonunun da boşa harcanmasına neden olacağını unutmadan; tüm futbol paydaşları da, üzerlerine düşen sorumluluğu gereğince yerine getirmek zorundadır. Bu doğrultuda TFF Yönetiminin de, kendilerini futbol paydaşı saymaları halinde, TFF Statüsünün 29/2. Maddesi uyarınca, yeni seçilecek yönetimin de önünü kapatmamak adına ve A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası öncesinde bu kaotik ortamdan etkilenmemesi için; Sayın Mehmet Büyükekşi'nin yeniden aday olmayacağına dair beklenen açıklaması ile birlikte, ligler bitmeden, bugün itibarıyla yapılabilecek en erken tarihte olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı yapmaya ve bu genel kurul vesilesiyle Türk Futbolu'nun geleceğini kurtarmaya davet ediyoruz."