Skorer İşte Aslan'ın yeni formaları

İşte Aslan'ın yeni formaları

27.07.2010 - 11:11 | Son Güncellenme:

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı'nın 2010-2011 sezonunda giyeceği formaların lansmanı yapıldı.

İşte Aslanın yeni formaları

Galatasaray Pazarlama A.Ş., 2010–2011 sezonu formalarının tanıtımını, bu yıl ilk kez inter aktif ortamda gerçekleştirildi. “365g24s” ana konseptinden yola çıkılarak hazırlanan forma tasarımlarıyla, günün her anında ve saatinde taraftarlarla beraber olmak hedeflenmektedir.
Parçalı Forma, Arslan Forma ve 2289 Mercan olarak adlandırılan yeni sezon formalarımızla ilgili filmler ve bilgiler adlı internet sitemizden takip edilebilmektedir.
Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Cemal Özgörkey’in yaptığı Galatasaray Pazarlama A.Ş., yeni sezon formalarını, Tasarımcı Evrim Timur Görün ve ekibinin çalışmaları sonucu oluşturmuştur.
Tanıtım çalışmaları için ise Pazarlama Danışmanı Kaan Görün önderliğinde, yapımcılığını Mehmet Altıoklar’ın, yönetmenliğini Mustafa Altıoklar’ın yaptığı üç kısa film hazırlanmıştır. Bu filmlerle Galatasaray Spor Kulübü bir ilke daha imza atmış ve çekimlerde film endüstrisinde gelinen son teknolojilerden faydalanılmıştır.
Klasik parçalı formamız, bu yıl da yine sahalardaki yerini almaya hazır. Formamız, 1908’ de kullanıldığı ilk günden bugüne kadar çeşitli revizyonlar geçirse de hep aynı ruhla, aynı anlamla bu sezon da giyilmeye devam edecektir.
Arslan temasından yola çıkılarak hazırlanan diğer formamızsa, sarı kırmızı renklere gönül veren Arslan Nihat’ın hikâyesinden esinlenilerek hazırlanmıştır.
Geçen sezon, ismimizin M.Ö 279’a dayanan binlerce yıllık etimolojik kökenine ithafen 2288 “majesty” formamızla, takımımızın köklü, cesur ve onurlu kimliği vurgulanmıştır (www.2288gs.com). Galatasaray’ın savaşçı, yenilikçi ruhunun devamı bu sezon mercan rengiyle sahalara taşınacaktır. Başarılar ve mücadeleler için hazırlanan mercan renkli formamızın kod adı 2289’dur.
Ali Sami Yen’den binlerce güzel anımızla ayrılıp yeni stadımıza geçerken kullanacağımız ve hazır olan dördüncü formamız ise taraftarlarımızla yakın bir zamanda paylaşılacaktır.
adidas'ın 2010 – 2011 sezonunda Galatasaray Futbol Takımı için uluslararası adidas model ve teknolojilerini uygulayarak hazırladığı tüm formalarda özel bir kumaş teknolojisi kullanılıyor.
adidas’ın ClimaCool® adını verdiği bu teknoloji ile spor sırasında vücudun en çok ısınan bölgeleri tespit edilerek özel tasarlanmış havalandırma kanalları ile iç ve dış hava akımı oluşturuluyor. Böylece vücudun kuru ve serin kalması sağlanıyor. Bu da futbolcuların vücut ısılarını 90 dakika boyunca ideal seviyede tutarak, dayanıklılıklarını artırıyor.

Haberin Devamı

2010 – 2011 SEZONU FORMALARI
Parçalı Forma
Galatasaray’ın prestij forması olarak da kabul edilen ve geçen sezondan beri giymeye devam ettiğimiz parçalı formamız 1908’ de kullanıldığı ilk günden bugüne kadar çeşitli revizyonlar geçirse de hep aynı ruhla, aynı anlamla sahalarda yerini almaya hazır.
Formamızın taraftar için hazırlanan versiyonunda da, 1908 yılında giyilen ilk parçalı formanın anısına “1908 Galata Sarayı Efendileri” arması bulunuyor. Galatasaray tarihinin yansıdığı parçalı formayla taraftarın, Galatasaray futbol takımına verdiği bu ilk ismin yanı sıra, kurucumuz Ali Sami Yen’i ve unutulmaz futbolcumuz Metin Oktay’ı taraftarın ilk tezahüratıyla bir kez daha anıyoruz: “Ali Sami Bey’lerin, Hasnun’ların, Metin’lerin ahfadıyız; bu ülkede hem sporun hem irfanın ecdadıyız.”

Haberin Devamı

Galatasaray 2010 - 2011 Sezonu Parçalı Forma Tanıtım Filmi:

Arslan Forma
Galatasaray Spor Kulübü yıllardır Türk Sporuna önemli katkılar yapmakta ve her spor branşında “ ARSLAN” lakabıyla adını en iyi şekilde temsil etmektedir. Bu formamızı ARSLAN FORMA olarak adlandırmamızın sebebi 1916 yılından 1936 yılına kadar 20 yıl aralıksız ve 268 kez Galatasaray için sahalarda yer alan ve 10 yıl boyunca kaptanlık bandını taşıyan Arslan Nihat olarak anılan Nihat Bekdik tarafından bize kazandırılan simgedir.
12 yaşında, Galatasaray Lisesi öğrencisiyken genç takımda forma giymeye başlayan Nihat Bekdik futbolla sınırlı kalmadı; atletizm, yüzme, binicilik ve kürek sporu da yaptı. Üç adım ve yüksek atlamada Türkiye rekorlarının da sahibi olan Bekdik, yüzmede rekorlar kırmış, binicilik alanında da kendisini göstermiş bir sporcuydu. Atlantik Okyanusu’nu aşan ilk Türk yelkenlisinde yine O vardı. "Arslan" isimli yelkenlisi ile yelken yarışlarındayken, Boğaz’ı yüzerek geçme yarışlarında da şampiyonların arasındaydı.
Bekdik’e Arslan unvanı, mücadeleci futbolculuğundan dolayı seyirciler tarafından verildi. Arslan Nihat 'ın öğrettiği Galatasaraylılık ruhu, Baba Gündüz’ den Turgay Şeren’e ve Metin Oktay’a kadar devam edip günümüze kadar ulaştı.
Rivayete göre kaptan olarak sarı kırmızı takımda oynadığı yıllarda eşofmanının yakasına taktığı arslanlı bir rozet, zamanla ARSLAN kişiliği ile bütünleşti ve onun ardından tüm futbolcular yakalarına aynı rozeti takmaya başladı, Galatasaray’ımızın ARSLANLAR diye anılmasına vesile oldu. “Arslan Forma”mızla, sporcu, mücadeleci ve örnek kaptanımızı minnetle anıyor, gücümüzü simgeleyen bu formamızı Arslan Nihat’a ithaf ediyoruz.

Haberin Devamı

İŞTE GALATASARAY'IN 'ARSLAN' FORMASI:

2289 MERCANTürkiye Futbol Federasyonu’nun getirdiği son düzenlemeler uyarınca, karşılaşan takımların formalarında ortak renk bulunmaması gerekmektedir. Galatasaray’ımızın renkleri olan sarı, kırmızı ve beyaz başka takımlarda da kullanıldığından, parçalı ve beyaz formalarımızın dışında, çok sıklıkla rastlanmayan bir renkte formaya da ihtiyaç duyulmaktadır.
İlklerin kulübü olan Galatasaray, sportif başarılarının yanı sıra, öncü, yenilikçi ve uluslararası kimliğiyle de köklü bir dünya markasıdır. Geçen sezon, ismimizin M.Ö 279’a dayanan binlerce yıllık etimolojik kökenine ithafen 2288 “majesty” formamızla, takımımızın köklü, cesur ve onurlu kimliği vurgulanmıştır (www.2288gs.com). Galatasaray’ın savaşçı, yenilikçi ruhunun devamı bu sezon mercan rengiyle sahalara taşınacaktır. Başarılar ve mücadeleler için hazırlanan mercan renkli formamızın kod adı 2289’dur.

Haberin Devamı

İŞTE 'MERCAN' FORMA:

4. Forma
Ali Sami Yen’ den binlerce güzel anımızla ayrılıp yeni stadımıza geçerken kullanacağımız forma. Yakın bir zamanda...

Yazarlar