Fenerbahçe İşte Nyon tutanakları

İşte Nyon tutanakları

25.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genel Sekreter İnfantino’nun da bulunduğu toplantıda bir Disiplin Kurulu üyesi, “Bizim için dosya kapandı. Ama siz yeniden yargılanmadan bahsediyorsunuz. Eğer böyle olursa kararımızı yeniden tartışırız. Ancak mahkemeye gitmeyin” dedi. Basın sözcüsü Uslu ise “Biz o hatayı CAS sürecinde yaptık. Haklılığımıza inanıyoruz. Göreceksiniz her şey F.Bahçe’nin lehine gelişecek. Geri adım atmayız. Bu işin peşini bırakmayacağız” karşılığını verdi.

İşte Nyon tutanakları

SPOR SERVİSİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu’nun önceki gün yaptığı “Sayın başkanın talimatıyla biz çok gizli bir şekilde gittik, UEFA ile birkaç kez görüştük. ‘Peki biz yeniden yargılan- ma olursa ne olur?’ diye sorduk. O zaman zaten şaşkınlık içinde baktılar. Göreceğiz, önümüzdeki dönemlerde çok şeyler değişecek” açıklamasının detaylarına Milliyet ulaştı...

Mayıs ayında Uslu’nun kulüp avukatları ile birlikte UEFA’nın İsviçre’deki merkezi Nyon’da UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino ve Disiplin Kurulu üyelerini ziyaret ettikleri ortaya çıktı.

Karar gönderildi Görüşmede bir Disiplin Kurulu üyesinin şike dosyası ile ilgili UEFA’nın verdiği, CAS’ın da onadığı ceza için İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvuru hazırlığındaki Fenerbahçe’ye, “Bizim için o dosya kapandı. Oradan bir sonuç çıkaramazsınız. Ama siz Türkiye’de yeniden yargılanmadan bahsediyorsunuz. Gelin bu süreci takip edelim. Eğer böyle bir gelişme olursa UEFA olarak biz de verdiğimiz kararı yeniden tartışırız. Ancak Federal Mahkeme düşüncenizi bir kenara bırakın” teklifini getirdiği öğrenildi.

Genel Sekreter Mahmut Uslu’nun ise bunun üzerine “Biz o hatayı daha önce CAS sürecinde yaptık. Haklılığımıza inanıyoruz. Göreceksiniz her şey Fenerbahçe’nin lehine gelişecek. O yüzden geri adım atmayız. İsviçre Federal Mahkemesi’ne gerekli başvuruyu yapacağız. Biz bu işin peşini bırakmak niyetinde değiliz” karşılığını verdiği belirlendi.

Nitekim Fenerbahçe Kulübü haziran ayı başında başvuruda bulunmuş ve duruşma için gün beklemeye başlamıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Futbolda Şike” davası kapsamında aralarında Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması kararını vermesi sarı-lacivertli ekibin umutlarını daha da artırmış durumda...

İsviçre’de 3 Temmuz’da duruşması olan Fenerbahçe Kulübü, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararı hemen mahkemeye gönderdi. Sarı-lacivertli yönetim yürütmenin durdurulmasını ve CAS dosyayı bir kez daha incelerken Avrupa’da oynamayı hedefliyor.

Yazarlar