Trabzonspor İşte Trabzonspor'un yeni teknik direktörü! Prensipte anlaşma sağlandı, Türkiye'ye geliyor

İşte Trabzonspor'un yeni teknik direktörü! Prensipte anlaşma sağlandı, Türkiye'ye geliyor

17.04.2023 - 11:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş ile golsüz berabere kalan Trabzonspor'da teknik direktör belirsizliği sona eriyor. Bordo-mavili ekip el sıkıştığı teknik adamı Türkiye'ye davet etti.

İşte Trabzonsporun yeni teknik direktörü Prensipte anlaşma sağlandı, Türkiyeye geliyor

Trabzonspor'un Abdullah Avcı'nın ardından yeni teknik direktörü belli oluyor. Çalışmalarını sürdüren bordo-mavili ekip, tecrübeli teknik adamla el sıkıştı.

Haberin Devamı

ABDULLAH AVCI İLE YOLLAR AYRILDI

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon takımı şampiyonluğa taşıyan Abdullah Avcı ile yollarını ayırmış ve sonrasında sezon sonuna kadar Orhan Ak ile anlaşmaya varılmıştı.

Ancak Orhan Ak, bordo-mavililerin Ankaragücü karşısındaki 3-1'lik mağlubiyetinin ardından affını istemiş ve ayrılık kararını duyurmuştu.

İşte Trabzonsporun yeni teknik direktörü Prensipte anlaşma sağlandı, Türkiyeye geliyor

SERGEN YALÇIN'LA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Bunun ardından arayışlarına devam eden Trabzonspor'un gündemine Sergen Yalçın gelmişti. Bordo-mavililer ilk olarak boşta olan Sergen Yalçın ile görüşme yapmıştı. İki taraf maaş konusunda anlaşmaya varamadı ve görüşmeler sona ermişti.

ERTUĞRUL DOĞAN BILIC VE YALÇIN'I AÇIKLADI

Trabzonspor'un yeni başkanı Ertuğrul Doğan, geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı: "Çeşitli antrenörlerle görüşmeler yaptık. Kimi hocamız, bu pozisyonda Trabzonspor'da görev yapmak istemediğini belirtti. Bu durumda elini taşın altına sokmayan biriyle de benim uzun süreli çalışmam söz konusu olamaz. Kimileri de inanılmaz ciddi paralar talep etti. Sergen Yalçın ile görüştük. Şu an takım çalışmak istemediğini söyledi bize. Bilic ile menajerler aracılığıyla bir görüşmemiz oldu. Şu aşamada ilerleme kaydettiğimiz isimler var.

Haberin Devamı

İşte Trabzonsporun yeni teknik direktörü Prensipte anlaşma sağlandı, Türkiyeye geliyor

TEKNİK DİREKTÖRDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Bordo-mavili ekipte Çağdaş Atan, Sergen Yalçın, Pirlo, Bilic ve Montella'nın ardından sürpriz bir isim daha gündeme geldi. Trabzonspor, Dinamo Zagreb'in ardından NK Osijek'i çalıştıran ve Ağustos ayından bu yana boşta olan Nenad Bjelica'da son aşamaya geldi.

TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ

DHA'nın haberine göre Trabzonspor, prensip anlaşmasına vardığı Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica’yı görüşmek üzere Türkiye’ye davet etti.

Teknik direktör arayışındaki Trabzonspor’da, Nenad Bjelica ile menajerler aracılığıyla yapılan görüşmede önemli mesafe kat edildi. Trabzonspor yönetiminin prensip anlaşmasına vardığı Hırvat teknik adam, yüz yüze görüşmek üzere Türkiye’ye davet edildi. Bordo-mavililer, son detaylarda anlaşma sağlanması durumunda Bjelica ile sözleşme imzalayacak.

SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Salı günü öğle saatlerinde büyük bir daksilik olmazsa, Bjelica resmi olarak Trabzonspor'un yeni teknik direktörü olarak açıklanacak.

Haberin Devamı

YARDIMCILARI BELLİ OLDU

Bjelica'nın başkan Ertuğrul Doğan ile yapacağı görüşmeye yardımcısı Nino Bule ve video analisti Jasmin Osmanovic'in de katılması bekleniyor.

İŞTE GELİŞ SAATİ

61saat'in haberine göre ise Hırvat teknik adamın 23.40’da Türkiye’de olması bekleniyor. Ayrıca 6 kişiyle birlikte Türkiye’ye gelecek olan Bjelica, Sivasspor mücadelesinde tribünde olacak ve takımı takip edecek.

FENERBAHÇE'YLE ANILDI

51 yaşındaki Hırvat teknik adam, 2020/21 sezonunun başında Fenerbahçe'nin gündemine gelmiş ve sarı-lacivertlilerle uzun süre görüşmesine karşın anlaşma sağlayamamıştı. Fenerbahçe Bjelica yerine Erol Bulut'u tercih ederek 2020/21 sezonuna başlamıştı.

ZAGREB DÖNEMİ

Nenad Bjelica, Dinamo Zagreb'de görev yaptığı süre boyunca büyük başarılara imza attı. Teknik direktörlük kariyerindeki bu önemli dönemde, Bjelica yönetimindeki Dinamo Zagreb, toplam 99 maça çıktı.

İşte Trabzonsporun yeni teknik direktörü Prensipte anlaşma sağlandı, Türkiyeye geliyor

71 GALİBİYET

Haberin Devamı

Bjelica yönetimindeki Dinamo Zagreb, 71 galibiyet, 15 beraberlik ve 13 mağlubiyet alarak dikkat çekti. Takım ayrıca, 196 gol atarken, kalesinde sadece 63 gol gördü.

1 ŞAMPİYONLUK

2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Hırvat Kupası'nı kazanan Dinamo Zagreb, ayrıca 2018-2019 sezonunda Hırvatistan Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı. Bjelica, takımıyla birlikte 2019-2020 sezonunda da Süper Kupa'yı kazanma başarısını gösterdi.

Yazarlar