Şampiyonlar Ligi İtalya'dan Halil Umut Meler'e büyük tepki: VAR onu büyük bir utançtan kurtardı!

İtalya'dan Halil Umut Meler'e büyük tepki: VAR onu büyük bir utançtan kurtardı!

29.11.2023 - 11:00 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Lazio ile Celtic, Roma Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi Türk hakem Halil Umut Meler yönetti. İtalyan basını maçın hemen ardından Halil Umut Meler için "VAR onu büyük bir utançtan kurtardı" manşetini attı. Meler'in 90+5'inci dakikada verdiği karar büyük tepki gördü.

İtalyadan Halil Umut Melere büyük tepki: VAR onu büyük bir utançtan kurtardı

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda oynanan Lazio-Celtic maçını Türk hakem Halil Umut Meler yönetti. Halil Umut Meler maçın son dakikasında verdiği kararla büyük tepki çekti. İtalyan basını maçın hemen ardından "VAR onu büyük bir utançtan kurtardı." manşetini kullandı.

Haberin Devamı

LAZIO GARANTİLEDİ

Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşma uzun süre 0-0 devam etti. Ev sahibi ekibin yıldız ismi Ciro Immobile, 82. ve 85. dakikalarda attığı golle takımının sahadan 2-0 galip ayrılmasını sağlarken takımının da son maç öncesi bir üst tura yükselmesini garantiledi.

İtalyadan Halil Umut Melere büyük tepki: VAR onu büyük bir utançtan kurtardı

MELER PENALTI VERDİ VAR İPTAL ETTİ!

Mücadeleyi Türk Hakem Halil Umut Meler yönetti. Meler, mücadelenin 90+5. dakikasında konuk ekip lehine bir penaltı kararı verdi. VAR'da görev yapan Alper Ulusoy, Meler'e pozisyonu tekrar izlemesi için monitöre davet etti. Kenara gelip pozisyonu izleyen Meler kararını değiştirerek penaltıyı iptal etti.

İtalyadan Halil Umut Melere büyük tepki: VAR onu büyük bir utançtan kurtardı

İTALYA'DAN TEPKİ: VAR ONU BÜYÜK BİR UTANÇTAN KURTARDI

İtalyan basını Halil Umut Meler'in Celtic lehine verdiği penaltı kararına büyük tepki gösterirken VAR'ın Meler'i büyük bir utançtan kurtardığına yer verildi.

Haberin Devamı

Cittaceleste'de yer alan haberde "VAR, Halil Umut Meler'i büyük bir utançtan kurtardı." manşetine yer verildi.

Haberde Halil Umut Meler'in maç içindeki tartışmalı pozisyonlarda verdiği kararlar şu şekilde değerlendirildi:

Beklentilerin aksine maç çok yavan bir tempoda başladı. Meler 10. dakikadan itibaren oyuna daha fazla girmeye başladı ve İskoçların 2 dakika içinde yaptığı birbirinden kopuk 2 müdahaleye faul verdi.

İtalyadan Halil Umut Melere büyük tepki: VAR onu büyük bir utançtan kurtardı

Hakem ilk düdükten itibaren oyunun dizginlerini elinde tutmak istediğini hemen gösterdi ancak Rovella ve Castellanos'a çaldığı düdüklerde olduğu gibi yüzeyselliği aştı.

İlk sarı 27. dakikada Isaksen'e karşı zamanlamasını ayarlayamayan Taylor'a çıktı.

93. dakikada Meler, Patric'in Oh'u itmesi nedeniyle oldukça tartışmalı bir penaltı kararı verdi. VAR yardım edemedi ama müdahale etti ve onu büyük bir utançtan kurtardı.

İtalyadan Halil Umut Melere büyük tepki: VAR onu büyük bir utançtan kurtardı

'SÜRPRİZ KARAR! KARARINI HEMEN DEĞİŞTİRDİ"

Sport Virgilio adlı internet sitesi, Halil Umut Meler'in verdiği penaltı kararı sonrası "Patric'in Oh'u itmesi, çok hafif bir temas. Herkes için çok sürpriz bir karar." ifadelerine yer verdi. Haberin devamında Halil Umut Meler'in haklı olarak tartışmalı karardan geri döndüğü belirtildi.

Yazarlar