Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray gruptan nasıl çıkar? İşte A Grubu'nda puan durumu ve ihtimaller

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray gruptan nasıl çıkar? İşte A Grubu'nda puan durumu ve ihtimaller

29.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile kritik bir maça çıkacak olan Galatasaray, mücadeleden zaferle ayrılarak gruptan çıkmak adına avantajı elde etmek istiyor. İşte sarı-kırmızılı ekibin gruptan çıkma ihtimalleri...

Şampiyonlar Liginde Galatasaray gruptan nasıl çıkar İşte A Grubunda puan durumu ve ihtimaller

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında sahasında İngiltere devi Manchester United ile kozlarını paylaşacak. Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda 4 puanla 3. sırada yer alan Galatasaray, bu hafta Manchester United engelini aşıp 2. sıraya yükselmek ve avantajı eline almak istiyor.

Haberin Devamı

KAZANIRSA MANU AVRUPA DIŞINDA

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda bugün 5. maçını oynayacak olan Galalatasaray’ın Manchester United ile mücadelesi, CimBom’un geleceği açısından büyük önem taşıyor. İlk karşılaşmasında İngiliz ekibini deplasmanda mağlup eden CimBom, bugün de aynı başarıyı gösterebilirse, ManU’yu Avrupa dışında bırakacak, kendisinin de üçüncülüğü garantileyecek.

İKİ PUAN DA YETEBİLİR

Şu anda Kopenhag ile birlikte 4’er puanı bulunan sarı-kırmızılılar, 7 puana ulaşması halinde en azından Avrupa Ligi’ni cebe koyacak. Danimarka ekibi, bu akşam Bayern Münih’e yenilirse, iki beraberlik bile Galatasaray’ı bir Devler Ligi’ne sokabilecek. Yani, son maçında Kopenhag’a konuk olacak olan Aslan’a iki puan da yetebilir, 6 puan da gerekebilir.

Haberin Devamı

Bayern Münih'in Galatasaray deplasmanının perde arkası

GALATASARAY GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Devler Ligi'nin geçtiğimiz maçlarında Galatasaray'ın Münih'e 2-1 mağlup olması ve Kopenhag'ın da gol düellosu şeklinde geçen maçta Manchester United'ı devirmesi gruptaki ikincilik ihtimallerini karıştırdı.

BAYERN GARANTİLEDİ

12 puanlı Münih iki maç kala gruptan çıkmayı garantiledi. Kopenhag ile Galatasaray 4'er puanda. United ise 3 puanla son sırada. Aslan gruptaki son iki maçında United'ı evinde, Kopenhag'ı da Danimarka'da yenmesi durumunda diğer maçlara bakmaksızın bir üst tura yükselecek.

Temsilcimiz Galatasaray, kalan iki maçında Manchester United ile İstanbul’da, Kopenhag ile de deplasmanda karşılaşacak. 29 Kasım’daki ilk mücadelede sarı-kırmızılıların alacağı bir galibiyet, İngiliz ekibinin saf dışı kalmasına yol açacak ve Cim-Bom, Avrupa’da devam etmeyi garantileyecek.

TUR İHTİMALİ

Ancak Kopenhag’ın sonuçları da Cim-Bom için büyük önem taşıyacak. Bundan sonraki ilk maçında Bayern Münih deplasmanına çıkacak olan Kopenhag’ın bu karşılaşma dışında, Galatasaray ile 12 Aralık’taki iç saha maçı da final mücadelesi gibi olabilir. Sarı-kırmızılılar, ManU’yu mağlup ederse, Almanya’dan boş dönme ihtimali yüksek rakibinden alacağı bir puan bile Şampiyonlar Ligi’nde devam etmesi için yeterli olacak.

Haberin Devamı

Gruptaki puan durumu şu şekilde;

1- Bayern Münih -> 12 Puan

2- Kopenhag -> 4 Puan

3- Galatasaray -> 4 Puan

4- Manchester United -> 3 Puan

KALAN MAÇLAR

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi kalan maçları ve tarihleri şu şekilde:

29 Kasım Çarşamba - 20.45

Galatasaray - Manchester United (RAMS Park)

12 Aralık Salı - 23.00

Kopenhag - Galatasaray (Parken)