Galatasaray İtalyanlardan komplo teorileri

İtalyanlardan komplo teorileri

09.12.2013 - 11:36 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki kader maçına bir gün kala İtalyan basını komplo teorileri üretmeye başladı.

İtalyanlardan komplo teorileri

Rakip takım Juventus'a yakınlığıyla bilinen Tuttosport, 1998 yılında İtalya-Türkiye hattında Öcalan yüzünden gerilen ilişkiler nedeniyle gergin ortamda geçen karşılaşmaya atıfta bulunarak, "Juventus, İstanbul'da yoğun güvenlik talep etti" diye yazdı.
1998-1999 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray'ın rakibi o zaman da köklü İtalyan takımı Juventus'tu. Türkiye ile İtalya arasında yaşanan Abdullah Öcalan krizi nedeniyle Juventus, İstanbul'a gelmeyi istememiş, ancak son anda ikna edilmişti. Gergin ortamda geçen mücadele ise 1-1 sonuç bulmuştu.
Torino çıkışlı Tuttosport da, o döneme atıfta bulunarak bugünkü sayfalarını süsledi.
Juventus'un İstanbul'da ateşli bir ortam bulacağını satır aralarında belirten gazete, asıl cehennemin ise 15 yıl önce yaşandığını ima etti.

Haberin Devamı

ENDİŞELENECEK BİR ŞEY YOK

Siyah beyazlı ekibin 1200 taraftarının da İstanbul'da takımlarına destek olacağını aktaran gazete, Juventus kulübünün, İtalya'nın İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla Türk güvenlik birimlerinden yoğun güvenlik istediği aktarıldı.
"Bu sefer her şey kontrol altında" ifadelerini kullanan gazete, İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini'nin, "Türk yetkililer, maç öncesi ve sonrası İtalyan ekibinin ve taraftarların güvenliğinin maksimum seviyede sağlanacağı garantisini verdi. Endişelenecek bir şey yok. Çünkü İtalyanlar ve Türkler dostluk bağıyla bağlıdır" açıklamasına da yer verildi.

G.SARAY JUVENTUS'A BÖYLE DUR DEMİŞTİ

Yazarlar