Diğer Jeter geliyor!

Jeter geliyor!

03.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

F.Bahçe pistte son yılların en büyük transfer bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Ligde ve Avrupa’da çifte zafer hedefleyen sarı-lacivertliler dünyanın en hızlı atletlerinden ABD’li sprinter Carmelita Jeter’i getiriyor

Jeter geliyor

Fenerbahçe yeni yılın ilk transfer bombasını futboldan önce atletizmde patlatmaya hazırlanıyor ve pistin dünyaca ünlü bir yıldızını Türkiye’ye getiriyor.
Yeni sezonda atletizm liginde “çifte zafer” hedefleyen ve Avrupa’da da şampiyonluk mücadelesi yapacak bir ekip kurma çalışmaları yapan sarı-lacivertliler, dünyanın en hızlı kadınlarından biri olan ABD’li sprinter Carmelita Jeter ile prensip anlaşması yaptı.
Önceki yıllarda Donavan Bailey ve Merlene Ottey gibi pistin ünlü rekortmen isimlerini kadrosunda yarıştırarak atletizm dünyasının dikkatlerini Türkiye’ye çeken Fenerbahçe, Jeter’in transferiyle yine “hız dünyasının” gündemine oturmaya hazırlanıyor.
Fenerbahçe Atletizm Şube Kaptanı Fik-ret Çetinkaya, yaklaşık iki ay süren görüşmelerden istedikleri sonucu aldıklarını ve ABD’li süper atletin menaceriyle imza aşamasına geldiklerini belirterek, “Prensipte anlaştık. Son anda bir pürüz çıkmaz ve imzayı attırabilirsek Bailey ve Ottey gibi sporseverlere bir dünya yıldızı daha izletebilmenin mutluluğunu yaşayacağız. Olimpiyatta şampiyon çıkarmış, kürsüye çıkmış, final koşmuş atletlere sahip olan Türkiye, artık bu yıldızları izlemeyi fazlasıyla hak ediyor” dedi.
Yeni sezonda ligde çifte şampiyonluk mücadelesi yapacaklarını belirten Çetinkaya, en büyük hedeflerinin Avrupa zirvesi olduğuna değinerek, “Her türlü faaliyetiyle sadece futbol değil spor kulübü olduğunu kanıtlayan Fenerbahçe’ye layık olacak bir atletizm takımı yaratmaya çalışıyoruz. Erkekler ve Kadınlarda lig şampiyonluğuna rahatlıkla ulaşabilecek bir kadroya sahibiz. Hedefimiz takviye transferlerle Avrupa’nın zirvelerinde yer alacak bir takım yaratmak. Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuzun desteğiyle bunu da başaracak güçteyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Carmelita Jeter kimdir?

Kısa mesafede pistin en hızlı kadınlarından biri olan Carmelita Jeter, 100 metrenin son dünya şampiyonu ve Londra Olimpiyat Oyunları’nın üç madalyalı süper atletlerinden biri. Olimpiyat Pisti’nde 100 metrede Jamaikalı Fraser Pryce’ın ardından ikinci olan ve gümüş madalyaya uzanan Jetter, 200 metrede üçüncü olarak bronz madalya kazandı.
Dünya rekoru kırarak altın madalyaya ulaşan 4x100 ABD takımında da yer alan ünlü sprinter böylece Londra 2012’ye üç madalya ile veda etmiş oldu. 2011 yılında yapılan son Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 100 metrede dünya şampiyonu olan Jetter, 200 metrede ikinci sırada yer aldı.