Fenerbahçe Jorge Jesus'tan Mesut Özil kararı! İmza töreninde açıkladı

Jorge Jesus'tan Mesut Özil kararı! İmza töreninde açıkladı

03.06.2022 - 15:12 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Jorge Jesus dönemi resmen başladı. Sarı-lacivertli kulüp ünlü teknik adam ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Portekizli hoca kadro dışı bırakılan Mesut Özil'le ilgili aldığı kararı açıkladı. Jesus ayrıca oyun sistemi ve yapılacak transferler hakkında da bilgi verdi. İşte detaylar...

Jorge Jesustan Mesut Özil kararı İmza töreninde açıkladı

Fenerbahçe Kulübü, yeni teknik direktörü Jorge Jesus için Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü'nde imza töreni düzenledi. Törende ünlü teknik adam ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Toplantıda ilk söz alan Başkan Ali Koç şöyle konuştu: "Önemli bir imza töreni için bulunuyoruz. Hocamızın daha fazla konuşmasını istiyoruz. Benim için zor bir karar. Ancak bu karar birdenbire filizlenen karar olmadı. Sezonu bir kez daha istediğimiz gibi bitiremedik. İsmail hocaya teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü kongrede hep beraber yapacağız.

Haberin Devamı

'NİSAN'DAN İTİBAREN GÖRÜŞMELER BAŞLADI'

Orada duygu ve düşüncelerimi sizlere aktaracağım. İmkanlarımızın el verdiği çerçevede A plus hoca hedefimizi paylaşmıştık. Jesus ile yaptığımız ilk görüşme, Benfica'dan ayrıldıktan 4 gün sonraydı. Diğer alternatif yolumuz da her geçen gün kuvvetleniyordu. Ama bu futbol, yolda bazen yollar değişebiliyor. Nisan ayında Jesus'la görüşmelerimiz daha da arttı. Mayıs ayının başlarına doğru görüşmeler somutlaşmaya başladı. Meğer hocamız Slavia Prag sonrası takımımızın bütün maçlarını izlemiş, değerlendirmiş. Biz bunlardan çok sonra haberdar olduk.

Haberin Devamı

'BİR TÜRK TAKIMININ GETİREBİLECEĞİ EN ÜST SEVİYE HOCA'

Eski yöneticimiz Emre Can'ın da büyük katkıları oldu. Sonuç itibarıyla kimyamız uyuşuyor. Bir Türk takımının getirebileceği en üst seviye hocayı getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğe dair sunduğu umudu koyduğumuzda, burada olmaktan dolayı son derece mutluyuz.

Jorge Jesustan Mesut Özil kararı İmza töreninde açıkladı

'JESUS'UN ÇOK ENTERESAN GERİ BİLDİRİMLERİ OLDU'

Şahsım ve yönetim kurulu adına çok memnunuz. Hocamızın başarısı, istatistikleri, aldıkları kupaları konuşmaya gerek yok. Hepinizin malumu. En önemlisi 2 puanın üzerinde bir ortalamaya sahip. Hocamızın şanlı camiamızı, hedeflerimizi ve isteklerimizi bilmesi ve bizi tanıması bizim için avantaj oldu. Hocamız kulübümüzü, Samandıra'yı gezdi. Jorge Jesus'un çok enteresan geri bildirimleri oldu. Üst seviye takımların sahip olduğu imkanların bizde de olduğunu belirtti. Duvarda olacak resimlere ve takım otobüsüne kadar birçok konuda bize ev ödevi verdi. Ayın 13'üne kadar hepsini yapmaya çalışacağız. 

Haberin Devamı

Haberin Devamı

'1 YILLIK SÖZLEŞME YAPMAK İSTEDİ'

Hocamız 1 yıllık sözleşme yapmak istedi. Gittiği her yerde 1 yılla başlıyor. Hocamız, Fenerbahçe'yle şampiyonluk yaşadığında buraya olan bağları güçlenecektir. Bundan hiç şüphem yok. Şu anda çıkan transfer haberlerinin hiçbiri gerçek değil.  

'İLK ANTRENMAN TARAFTARA AÇIK YAPILACAK'

Jorge Jesus ilk idmanı taraftarlara açık yapmak istediğini ifade etti. Daha çok şov seviyesinde imza töreni yapabilirdik ama insanları yormayacak şekilde yapmaya karar verdik. Buraya kadar gelip büyük şovlarla imza atan oyuncuların başarılı olmadıklarını kafamızda not ettik. Ben de totem ve uğura inanan biriyim. Bundan sonrası önemli. Türkiye'nin, Fenerbahçe'nin bu ekonomik şartlarında bu imzayı yapabilmek kolay değildi."

Başkan Ali Koç, Jorge Jesus'un alacağı ücretle ilgili soruya "Mesut geldiğinde de aynı tartışmalar yapılıyordu, Arsenal'da bu kadar alıyordu, bu paralara Türkiye'ye gelmez diye... Bu tip şeylere cevap vermeyi gereksiz buluyorum" karşılığını verdi.

'JESUS OLMASAYDI İSMAİL KARTAL'LA DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORDUK'

Jesus olmasaydı İsmail Kartal ile devam etmeyi düşünüyorduk. İsmal Hoca'nın 18 haftalık süreçte gösterdiği performans çok başarılıydı.

'KIM'İ ELİMİZDE TUTMAK ZOR'

Jesus'un bir isteği vardı, 13-14 kişinin takımda tutulması ve 4-5 yeni transfer yapılması. Transfer listesi çok enteresan. Bir Crespo'yu, bir Rossi'yi tekrar konuşabileceğimiz bir liste. İnşallah ilk iki tercihini gerçekleştirebiliriz, her mevki için diye dua ediyorum.  Rossi'yi, Crespo'yu aldığımızda bunları nereden aldınız denmişti. Şimdi ilgi yüksek. Min-Jae de Vitor Pereira'nın bize tavsiyesidir. Kim'i elimizde tutmak zor. Dünya çapında bir futbolcu. Tam savaşçı. Gelen teklifler var, ama inşallah o tekliflerin hiçbirini değerlendirmek zorunda kalmayız.

'10 GÜN SONRA SEZONU AÇIYORUZ'

10 gün sonra sezonu açıyoruz ve hala yabancı sayısı, transfer harcama limitleri belli değil. Koskoca 84 milyonluk ülkede iki aday var. Bir aday çıktı, birisi de adaylığını açıklayacak. Hiçbir şey belli değil. Nasıl planlama yapacağız?

TARAFTARA SESLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, 29. şampiyonluğumuza ulaşacak yolda, hepinizin sabrına, güvenine ve kayıtsız şartsız desteğinize ihtiyacımızın olduğu bir döneme giriyoruz.

Jorge Jesustan Mesut Özil kararı İmza töreninde açıkladı

'İŞİME TUTKUYLA BAĞLIYIM, BUNUN İÇİN BURADAYIM'

İşte Jorge Jesus'un sözleri: "Burada olmak benim için büyük gurur. Gerçekten Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birine geldim. Gelmemde, başkanın ısrarcı olması ve beni gerçekten istemesi etkili oldu. Buradaki beklentileri biliyordum. Taraftarlar, benim ve oğlumun sosyal medya hesaplarını istila ettiler. Maddi sebeplerden dolayı gelmedim. Çünkü beni isteyen başka kulüpler de vardı. Büyük bir takımda çalışmak istiyordum.

'ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ'

Takımına tutkuyla bağlı taraftarlarla çalışmak istiyorum. Benim çalışma metodum, Fenerbahçe taraftarlarına benziyor. İşime tutkuyla bağlıyım. Bunun için buradayım. Umarım burada mutlu olurum. Ben kendi işime güveniyorum. Kazanmak için her şart var. Bu yüzden bu sene şampiyon olmak istiyoruz.

'KADIKÖY'DE OYNADIĞIMIZ MAÇ HİÇ KOLAY OLMAMIŞTI'

'Benfica'nın başındayken UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde oynadıkları Kadıköy'deki Fenerbahçe maçında şanslı olduklarını düşünüyor mu?' sorusuna tecrübeli teknik adam, "Üzerinden 9 yıl geçti. Benfica için zorlu geçmişti. O maç bizim için hiç kolay olmamıştı. O zamanki Fenerbahçe çok kuvvetliydi. Yarı final maçları halen hafızamda. Benfica'yla 2 kez final oynadık, biri o seneydi" yanıtını verdi.

Jorge Jesustan Mesut Özil kararı İmza töreninde açıkladı

'GENELLİKLE 4-4-2 SİSTEMİYLE OYNADIM' 

Benim tek bir sistemim yok. Her hocanın A planı, bir de B planı olmalı. Sistem tek önemli şey değil. Ben kariyerimde genellikle 4-4-2 sistemiyle oynadım. Maça ve rakibe göre sistemi değiştirebilirim. 

KIM MIN JAE VE ARDA GÜLER'E ÖVGÜ

Yaklaşık 2-2.5 aydır takımın maçlarını takip ediyorum. Takımdaki herkesi bireysel olarak çok iyi buldum. Kim Min-Jae Avrupa'daki herkesin isteyebileceği tarzda bir oyuncu. Arda Güler de çok yetenekli. Onun daha fazla gelişeceğini ve takıma yardımcı olacağını düşünüyoruz.

'BAŞKANIMIZ BİRKAÇ KEZ PORTEKİZ'E GELDİ'

Benim buraya gelmemde belirleyici insanlar var. Başkanımız benim gibi bir hocayı ne kadar istediğini gösterdi. Birkaç kez Portekiz'e geldi. Kararlı insanları ve ne istediğini bilen insanları severim. Taraftarlarımız sosyal medyada benim hakkımda yazılar yazdı. Bu da burayla daha fazla ilgilenmemi sağladı.

Jorge Jesustan Mesut Özil kararı İmza töreninde açıkladı

MESUT ÖZİL'İN KADRO DIŞI KARARI DEVAM EDECEK 

Futbolda geçmişte başardıklarınız çok önemlidir. Fenerbahçe 8 yıldır şampiyon olamıyor. Mesut Özil, gerçekten çok iyi bir geçmişe sahip ama benim de kulüple ilgili fikirlerim var. Kendisiyle ilgili alınan karara aynı şekilde devam edeceğim. Burada önemli olan Jorge Jesus değil, Mesut Özil değil, burada önemli olan Fenerbahçe.

'4-5 OYUNCU ALACAĞIZ'

Takımın maddi olarak içinde bulunduğu durumun farkındayım. Bizim için önemli olan takımın kalitesini artırabilmek, devrim yapmayacağız, sadece denge sağlamak istiyoruz. 4-5 oyuncu alacağız. Kulübün maddi şartları içinde elimizden geleni yapacağız. Ofansif anlamda biraz daha yaratıcılık katacak oyunculara odaklanacağız. Futbolda bireysel oyunu, kolektif oyunla birleştirmeniz gerekiyor.

'İŞLER İYİ GİDERSE KONTRATI YENİLEYEBİLİRİZ'

İyi sonuçlar alabilmek için her türlü şarta sahibiz. Ben her zaman 1 yıllık kontrat yaparım. Portekiz dışında çalıştığımda hep bunu yaptım. İlk sene adaptasyon senesidir. Benim için önemli olan maddiyat değil, işin sportif kısmı. İşler iyi giderse kontratı yenileyebiliriz.

'TÜRKİYE'DE KALİTELİ HAKEMLER OLDUĞUNU BİLİYORUM'

Hiç şüphe yok ki Türkiye'de kaliteli hakemler olduğunu biliyorum. Sonuç istediğimiz gibi olmadığında suçu hakemlere atmamamız gerekiyor. Benim prensiplerimden biri de bu.

'6-7 TANE HAZIRLIK MAÇI OYNAMAK İSTİYORUZ'

İçinde bulunduğumuz durum hiç kolay değil. Milli maçlar devam ediyor. Oyuncularla çalışabilmek için toplamda 5 haftamız olacak. Şampiyonlar Ligi maçları oynanacak. Elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Yaklaşık olarak 6-7 tane hazırlık maçı oynamak istiyoruz."

"F.BAHÇE'NİN GALİBİYETLERİYDİ DİYEBİLİRLER"

Başkan Ali Koç'un "Suudi Arabistan'da 'I love you Jesus', Brezilya'da 'Mister' diye bağırıyorlarmış. Oğlum da 'Hocaya nasıl bağıracağız?' diye sordu. Hocaya soralım" şeklindeki sözleri üzerine Portekizli teknik adam, "Ben buraya galibiyetler almaya geldim. O yüzden 'Fenerbahçe'nin galibiyetleriydi' diyebilirler" karşılığını verdi.

'BURAYA GELMEDEN ÖNCE ALEX'LE KONUŞTUM'

Alex'in bu kulüpte çok güzel bir geçmişi var. Brezilya'da çok iyi arkadaşlarım var, Alex de onlardan biri. Onunla gelmeden önce konuştum. Her zaman efsaneleri hatırlamamız gerekiyor. 

'HÜCUM FUTBOLUNA ÖNEM VERİRİM'

Hücum futboluna önem veririm. Çalıştırdığım takımlar çok fazla gol atar. Futbolda sadece kazanmak tek önemli şey değildir. Taraftarlara güzel bir şov izletmeniz lazım. Benim fikrim bu. 

'OYUNCULARIM ÖNCE BENİ BÜYÜK TEKNİK DİREKTÖR OLARAK GÖRMELİ'

Oyuncularım önce beni büyük bir teknik direktör olarak görmeli. Daha sonra baba gibi görebilirler. 

15 yıldır Süper Ligi hiçbir yabancı teknik direktörün kazanamaması, değiştirmek istediğim bir durum. Kadromuzda çok kaliteli oyuncular var. Önemli oyunculara sahibiz. Tabii ki hiçbir takım mükemmel değildir. Bizim yapmamız gereken dezavantajları avantaja çevirmek. Kalpten istiyoruz ki taraftarımızın bir parçası olalım.

'İSMAİL KARTAL'LA KONUŞMA FIRSATIM OLMADI'  

Bir kadın gazeteciden soru aldığım için çok mutlu oldum. İsmail Kartal ile henüz konuşma fırsatım olmadı. Kendisi sezonu başarılı bir şekilde kapattı ve bir fark yarattı. Biz de kaldığı yerden devam edeceğiz. Ayrıca bir kadın gazeteciden soru aldığım için çok mutlu oldum.

 


 

 

Yazarlar