Dünyadan Futbol Jorge Jesus'un hayallerini yıkan karar! Teklife sıcak bakıyor

Jorge Jesus'un hayallerini yıkan karar! Teklife sıcak bakıyor

15.03.2023 - 14:31 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus geçtiğimiz günlerde Brezilya basınına yaptığı açıklamada sözleşmesinin Mayıs ayında biteceğini ifade ederek Brezilya'ya geri dönüşe yeşil ışık yakmıştı. Jorge Jesus'un hayallerini yıkan haberi Almanlar duyurdu.

Jorge Jesusun hayallerini yıkan karar Teklife sıcak bakıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, geçtiğimiz günlerde Brezilya basınına yaptığı açıklamada Fenerbahçe ile sözleşmesinin Mayıs ayında biteceğini ifade ederek Brezilya'ya geri dönüş sinyali vermişti. Adı Brezilya Milli Takımı ve Flamengo ile anılan Portekizli teknik adamın hayallerini yıkan haberi Almanlar duyurdu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

NELER OLMUŞTU?

Brezilya Milli Takımı 2022 Katar Dünya Kupası'na oldukça favori gelmiş ve çeyrek finalde Hırvaitstan'a elenerek turnuvaya veda etmişti. Neymar, Vinicius JR. ve Richarlison gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Brezilya Milli Takımı'nın çeyrek finalde elenmesi büyük eleştiri toplamıştı. Brezilya Futbol Federasyonu, Hırvatistan maçının hemen ardından Tite'nin görevine son vermişti. Tite, Dünya Kupası'ndan önce Brezilya Milli Takımı'nı bırakacağını açıklamıştı.

Tite'nin görevden ayrılmasının ardından birçok ünlü teknik direktörün adı Brezilya ile anılmıştı. Başta Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus olmak üzere Carlo Ancelotti ve Pep Guardiola'nın adı Brezilya Milli Takımı ile anılmıştı.

Haberin Devamı

Jorge Jesusun hayallerini yıkan karar Teklife sıcak bakıyor

JESUS'TAN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA

Flamengo'ya yakınlığıyla bilinen Gabriel Reis, Paparazzo Rubro-Negro isimli Youtube kanalının canlı yayınında Jorge Jesus'un kendisine gönderdiği ses kaydını yayınlamıştı.

Kayıtta Jesus'un, "Türkiye’de hava çok soğuk ve uyum sağlamakta zorlanıyorum. İşler istediğim gibi gitmiyor. Ancak mayıs ayını beklememiz gerekiyor. Brezilya’ya kucak dolusu sevgiler" dediği ortaya çıkmıştı.

Bu ses kaydı, Portekizli hocanın Flamengo'ya gitme düşüncesi olarak algılanmıştı ancak daha sonra Jesus'un, "Mayısta orada olacağım" şeklindeki sözlerinin, Brezilya ya da Flamengo'ya dönüş şeklinde söylemediği ve tecrübeli hocanın Portekiz'deki restoranı kastettiği öğrenildi.

Jorge Jesus'un bu sözleri Fenerbahçe taraftarlarının büyük tepkisini çekmişti.

Jorge Jesusun hayallerini yıkan karar Teklife sıcak bakıyor

ADI BREZİLYA MİLLİ TAKIMI İLE ANILDI

2022 Dünya Kupası’nda Hırvatistan’a yenilerek kupaya çeyrek finalde veda eden Brezilya’da, tecrübeli teknik adam Tite ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışı sürüyor. Jorge Jesus, Carlo Ancelotti ve Guardiola'nın isimleri Brezilya Milli Takımı ile geçmişti.

Brezilya'nın efsane isimlerinden Rivaldo ise milli takımla ilgili olarak flaş bir açıklama yaptı.

"JORGE JESUS KABUL EDER"

Brezilya'da Flamengo ile Libertadores kazanan Jorge Jesus ile ilgili konuşan Rivaldo "Jorge Jesus'u iyi bir seçenek olarak görüyorum. Türkiye'de Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek ve Brezilya Milli Takımı'nın başına geçmeyi kesinlikle kabul eder. Çünkü Brezilya futboluyla iyi bir özdeşleşmesi var." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan Rivaldo, Brezilya U20 Takımı'nın teknik direktörü Ramon Menezes'in Mart ayında Fas ile oynanacak hazırlık maçında milli takımın başında olmasının şimdilik en iyi çözüm olduğunu savundu.

Rivaldo'nun bu sözlerinin ardından 68 yaşındaki Portekizli teknik adam Jorge Jesus'un nasıl bir açıklama yapacağı merakla beklenmeye başlandı.

Jorge Jesusun hayallerini yıkan karar Teklife sıcak bakıyor

"HARİKA BİR TEKNİK DİREKTÖR"

Ocak ayında İstanbul ziyaretinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ile görüşen Rivaldo, sosyal medya hesabından tecrübeli teknik adamla fotoğrafını paylaşarak "Jorge Jesus ile ilgili geçmişte çok güzel şeyler duymuştum. Bugün tanışma fırsatı buldum ve harika bir teknik direktör ve insan olduğunu gördüm. Alçakgönüllü ve samimi biri. Tanrı, Jorge Jesus'u hayatının her adımında kutsasın." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

JESUS'UN HAYALLERİNİ YIKAN HABER: JOACHIM LOW

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Hırvatistan'a elenerek büyük hayal kırıklığı yaratan Brezilya Milli Takımı'nda teknik direktör Tite'nin görevine son verilmişti. 

Tite sonrası Brezilya Milli Takımı için konuşulan adaylar arasında Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ve Manchester City Teknik Direktör Guardiola yer alıyordu.

Brezilya Futbol Federasyonu'nun özellikle Jorge Jesus'la görüşme yapmak istediği iddia ediliyordu. Brezilya için bir iddia da Almanya'dan geldi. Bild'de yer alan habere göre Joachim Löw, 2014 Dünya Kupası'nda hezimete uğrattığı Brezilya'nın teknik direktörü olmaya sıcak bakıyor.

2006'dan 2021 yılına kadar Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan ve 1 Dünya Kupası kazanan Joachim Löw, Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktörüğüne olumlu bakıyor.

Jorge Jesusun hayallerini yıkan karar Teklife sıcak bakıyor

Bild'de yer alan haberde şu ifadeler yer aldı:

Joachim Löw çok karmaşık geçen EURO 2021'den beri işsiz. Löw şimdilerde 2014 Dünya Kupası'nda hezimete uğrattı Brezilya Milli Takımı'na sıcak bakıyor. Tite önderliğindeki Sambacılar Hırvatistan'a karşı penaltı atışlarında şaşırtıcı bir şekilde çeyrek finalden elenince Tite görevden alındı. O dönemden beri Brezilya için başta Ancelotti'nin ismi olmak üzere birçok teknik direktörün adı Brezilya ile anıldı ve imza aşamasına gelinmedi. Bild, Löw'ün Brezilya'yı hayal ettiğini öğrendi. Dünya Kupası rekortmenleri ve futbol için çekici bir durum."

Haberin Devamı

Yazarlar