İtalya Serie A Juventus'tan Kenan Yıldız için transfer kararı! Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş peşinde

Juventus'tan Kenan Yıldız için transfer kararı! Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş peşinde

21.11.2023 - 17:57 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş; A Milli Takım'daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Kenan Yıldız'ı kadrolarına katmak için harekete geçti. Juventus, Kenan Yıldız için kararını verdi.

Juventustan Kenan Yıldız için transfer kararı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş peşinde

A Milli Takım'ın Almanya'yı 3-2 mağlup ettiği karşılaşmada gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Kenan Yıldız, Süper Lig'in 3 devi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da radarına girdi. Ocak transfer dönemi öncesi Kenan Yıldız'ı kadrolarına katmak isteyen üç büyükler, Juventus'un kapısını çaldı.

Haberin Devamı

ALMANYA MAÇINDA DİKKATLERİ ÇEKTİ

2022 yazında Bayern Münih altyapısından ayrılarak Juventus'un akademisine transfer olan Kenan Yıldız, A Milli Takım'ın alt yaş kategorilerinde dikkatleri çekmeyi başardı. U17'de 10 maçta 3 gol kaydeden Kenan Yıldız U21'de ise 8 karşılaşmada kaydettiği 2 golle öne çıkan isimlerin başında geldi.

Vincenzo Montella tarafından Hırvatistan ve Letonya maçlarının aday kadrosuna dahil edilen Kenan Yıldız, Almanya ile Berlin'de oynanan karşılaşmaya damga vurdu. Almanya filelerini attığı muhteşem golle havalandıran Kenan, gol sevincinde ise formasını giydiği Juventus'un efsane ismi Del Piero'yu andı. 

İtalyan basını Kenan Yıldız'ın Del Piero gibi sevinmesini manşetlere çıkardı. Juventus Teknik Direktörü Allegri'nin Kenan Yıldız'a daha fazla şans vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Juventustan Kenan Yıldız için transfer kararı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş peşinde

Haberin Devamı

ÜÇ BÜYÜKLER KENAN YILDIZ'IN PEŞİNDE!

İtalyan basını Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Kenan Yıldız'ı kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğunu öne sürdü. Tuttomercato'da yer alan habere göre İstanbul'un üç büyüğü, Kenan Yıldız için Juventus'la iletişime geçti. İtalyan devi ise bu görüşmeleri geri çevirdi.

Haberde "Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, yetenekli gençle anlaşmak için gözlerini Yıldız'a dikmiş durumda. Yaz aylarında Fenerbahçe yaklaşık 10 milyon Euro değerinde bir teklif sunmuş ancak bu teklif anında reddedilmişti." ifadelerine yer verildi.

Juventustan Kenan Yıldız için transfer kararı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş peşinde

KİRALIK BİLE OLSA TÜRKİYE'YE TRANSFERİNE İZİN YOK!

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Kenan Yıldız'ı kiralama teklifleri de geri çevrilecek. Haberde "Juventus, üç Türk devine de Yıldız'ın kiralık olarak bile olsa ayrılmasına izin vermek istemediklerini açıkça belirtti." sözlerine yer verildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'Yİ SEÇME NEDENİNİ AÇIKLADI

Bild'e konuşan Kenan Yıldız, Almanya Futbol Federasyonu'nun kendisiyle iletişime geçmediğini ve bu yüzden Türkiye'yi tercih ettiğini duyurdu.

Kenan Yıldız, "Annem Alman, babam Türk. Almanya bana hiç yaklaşmadı, benimle hiç iletişime geçmedi. Bir talep gelseydi ilgilenirdim ama Almanya Futbol Federasyonu'ndan arayan olmadı." açıklamasında bulundu.

Juventustan Kenan Yıldız için transfer kararı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş peşinde

NAGELSMANN: ARKASINDAKİ NEDENLERİ YARGILAYAMAZSINIZ

Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, Kenan Yıldız'ın milli takım tercihinin arkasında yatan nedenlerin yargılanamayacağını ifade etti. Nagelsmann, "Bu, oyuncuyla konuşmanız gereken bir konu değil. Bu çok kişisel bir karar ve dışarıdan biri olarak bunun arkasındaki nedenleri yargılayamazsınız." şeklinde konuştu.

STEFAN KUNTZ: AİLE FAKTÖRÜ ETKİLİ OLDU

A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Strefan Kuntz, Bild TV'de katıldığı bir programda Kenan Yıldız hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kenan Yıldız'ın Bayern'den ayrıldığı süreçte oyuncunun menajeriyle iletişime geçtiğini ifade eden Kuntz, "Bir buçuk yıl önce Kenan, Bayern'den ayrıldığında danışmanıyla birlikte çalıştım. Danışmanı İtalyanların mükemmel bir kariyer planı sunduğunu söyledi. Önce U19 Uluslar Ligi, sonra da ikinci takıma girdi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Juventustan Kenan Yıldız için transfer kararı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş peşinde

Kenan Yıldız'ın Türkiye'yi tercih etmesinde aile faktörünün başrol oynadığını söyleyen Kuntz, "Çocuğu çok inatçı buldum. Genelde aile ortamı nedeniyle Türkiye için oynama eğilimi vardı." şeklinde konuştu.

HAMİT ALTINTOP: OYUNCULAR BİR KARAR VERMEK ZORUNDA KALIYOR

A Milli Takım Sorumlulu Hamit Altıntop, Kenan Yıldız hakkında Bild'e yaptığı açıklamada genç oyuncunun oldukça çalışkan olduğunu ve 3 yıldır Kenan'ı Türkiye'yi seçmesi yönünde ikna etmek içni çaba verdiklerini açıkladı. Hamit Altıntop, "Kenan çok gerçekçi ve çalışkan. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk. Oyuncular inançları ve düşünceleri doğrultusunda bir seçim yapmak zorunda kalıyorlar." dedi.