Güreş Kadın milliler, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda finale yükseldi!

Kadın milliler, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda finale yükseldi!

14.02.2024 - 19:37 | Son Güncellenme:

Romanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Buse Tosun Çavuşoğlu, Evin Demirhan Yavuz ve Yasemin Adar Yiğit altın madalya için mücadele edecek.

Kadın milliler, Avrupa Güreş Şampiyonasında finale yükseldi

Şampiyonada 50 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz finale yükseldi. 50 kiloda mücadele eden Evin, sabah seansında eleme maçlarında ilk turu maç yapmadan geçti. 28 yaşındaki milli sporcu, çeyrek finalde Rumen Ana Maria Pirvu'yu 4-2 öndeyken tuşla yendi. Evin, yarı finalde ise Bulgar rakibi Miglena Georgieva Selishka karşısında zorlansa da maçı 4-3 kazanarak finale yükseldi.

Haberin Devamı

Milli güreşçi, yarın akşam altın madalya mücadelesinde Avrupa, dünya şampiyonu ve Olimpiyat 2'ncisi Azerbaycanlı Maria Stadnik ile karşılaşacak.

BUSE TOSUN ÇAVUŞOĞLU FİNALDE

68 kiloda seribaşı olduğu için çeyrek final ile şampiyonaya başlayan Buse Tosun Çavuşoğlu bu turda Bireysel Rus Khanum Velieva'yı 4-1 öndeyken tuşla yendi. Yarı finalde Çekya’dan Adela Handzlickova ile karşılaşan Buse, bu karşılaşmanın son saniyelerinde 10-9 kazanarak finale çıktı. Buse yarın akşam finalde Ukraynalı Tetiana Rizkho Sova ile karşı karşıya gelecek.

YASEMİN ADAR YİĞİT DE ALTIN MÜCADELESİ VERECEK

76 Kiloda mindere çıkan Yasemin Adar Yiğit, ilk turda Bulgar Vanesa Georgieva'yı 10-0 teknik üstünlükle yenerken, çeyrek finalde ise Fransız rakibi Pauline Lecarpenter'i 7-3 yendi. Yarı finalde de Macar rakibi Bernadet Nagy ile karşılaşan milli güreşçi, 4-0 öndeyken rakibini tuş ederek finale yükseldi. 32 yaşındaki milli güreşçi, yarın akşam finalde Ukraynalı Anastasia Shustova ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Ayrıca 55 kiloda Tuba Demir ilk turda Avusturyalı Oleksandra Kogut'u 5-0 öndeyken tuşla yendi. Çeyrek finalde Alman rakibi Anastasia Blayvas'a 6-2 yenildi. 59 kiloda Eda Tekin ise ilk turda Bireysel Belarus Alesia Hetmanava'ya 8-7 yenildi.