Galatasaray Kafanızı kaldırın ortanızı yapın

Kafanızı kaldırın ortanızı yapın

09.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknik heyet, başta Onyekuru olmak üzere kanatta oynayan futbolcuları uyardı, forvetin desteklenmesi konusunda dikkat çekti.

Kafanızı kaldırın ortanızı yapın

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Mitroglou’nun Alanya ve Hatay maçlarında yeterli pas alamadığını gören sarı-kırmızılılar, bu konuda oyuncuya destek sağlanmasını istedi. Onyekuru’yu da gol atma hevesi nedeniyle uyaran teknik heyet, “Pas vermek önceliğin olmalı” yorumunu yaptı

Galatasaray, Diagne ve Mitroglou’nun transferinin sonrasında forvet sıkıntısını aşarken, bu kez golcülerin beslenmesi ve pas ile orta trafiği konusunda sıkıntı yaşandı.

Hem Alanya hem de Hatay maçlarında süre alan Mitroglou, kanatlarda yer alan arkadaşlarından yeterli desteği ve pası göremedi. Bu durum, sarı-kırmızılı teknik kadronun da dikkatinden kaçmadı. Bu nedene özellikle ön tarafta kenarlarda oynayan futbolcuların dikkati çekilerek, sahada pozisyon almaları, kafalarını kaldırmaları istendi. En çok bencil görünen ve bu konuda uyarılan isimlerin başında Onyekuru geldi. Florya’da genç futbolcuyla yapılan toplantılarda, “Senden çok memnunuz. Takım için bir şeyler yapmak, gol atmak istiyorsun. Ancak artık bu takımın golcüleri var. Onlara doğru zamanda pas vermek senin önceliğin olmalı” denildi.

Haberin Devamı

Diagne faktörü

Ayrıca Feghouli’den de yine forvet hattında görev alan isimleri beslemesi istendi. Sarı-kırmızılılarda Kasımpaşa’dan gelen ve cezası biten Diagne ilk kez sarı-kırmızılı formayı giyecek. Süper Lig’de krallıkta zirvede yer alan Senegalli futbolcunun skorer kimliğini devam ettirmek için verilecek pasların önemli olduğu belirtildi.

Nagatomo, Mariano, Linnes gibi beklere bundan sonra takımda gol atma potansiyeli yüksek olan bir forvet olduğunu bilerek hareket etmeleri söylendi.

Galatasaray formasıyla 16 karşılaşmaya çıkan Henry Onyekuru, maç başına sadece 0.2 orta ortalamasıyla oynadı. Yine maç başına 14 pas ortalaması yakalayan sarı-kırmızılı oyuncunun kilit pas ortalaması da 1 oldu.

Yazarlar