Beşiktaş Kalede devrim

Kalede devrim

17.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Loris Karius idmanlara tıpkı bir stoper gibi oyuna katılıyor, siyah-beyazlı takım savunmadan pasla atağa çıkıyor.

Kalede devrim

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir’de Volkan Babacan’ın yerine kaleyi Mert Günok’a teslim eden Beşiktaş’ın hocası Abdullah Avcı, Alman kaleciye özel çalışmalar yaptırıyor. Karius’un topla oynama isabetinin yüksek olması ve geçen yıl topu oyuna sokmada yüzde 70’leri geçmesi Avcı’nın elini güçlendiriyor.

Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde yeni sezona hazırlanan Beşiktaş’ın antrenmanlarında ilginç bir yöntem dikkat çekiyor. Avcı, Riva’daki taktik çalışmalarda kaleci Loris Karius’u stoperlerin arasında oynatarak pas oyununa dahil ediyor.

Deneyimli hocanın futbol yapısında, pas oyunu, kaleciden itibaren topla çıkış ve kalecilerin ayaklarına hakim olması çok önemli yer tutuyor. Bu doğrultuda Avcı’nın idmanlarında Karius savunma arasına girerek tıpkı bir defans oyuncusu gibi yer alıyor. Böylece pas oyununda isabet oranının artırılması, Karius’un bu sisteme hızlıca adapte olması ve sezon içerisinde sıkıntı yaşamaması düşünülüyor.

Haberin Devamı

Başakşehir’de geçen sezon kaleyi Volkan Babacan yerine Mert Günok’a teslim eden Abdullah Avcı’nın kıstaslarının başında pas oyunundaki başarı geliyordu. Tıpkı bir defans oyuncusu gibi pas isabeti bulması nedeniyle sezon boyu Mert seçildi. Tecrübeli kaleci de ligde topu oyuna sokma oranında yüzde 75’leri aşarken, milli takıma kadar yükselmişti.

Şimdi de Karius’un benzer şekilde en geriden oyunu pasla başlatması için aynı yöntem uygulanıyor. Alman file bekçisinin topla oynama isabetinin yüksek olması ve geçen sezon benzer şekilde topu oyuna sokmada yüzde 70’leri geçmesi Avcı’nın elini güçlendiriyor. 

Guardiola modeli
Siyah-beyazlılarda yapılan bu antrenman, akıllara Barcelona ve teknik patron Pep Guardiola’yı getirdi. Guardiola da Barcelona döneminde Victor Valdes, Bayern Münih’te Manuel Neuer ve Manchester City’de Ederson’a benzer idmanlar yaptırıyordu.

Yazarlar