Galatasaray Kamikaze Cim-Bom

Kamikaze Cim-Bom

15.12.2013 - 16:36 | Son Güncellenme:

Gençlerbirliği karşısında neredeyse pozisyon bile vermeden ilk yarıyı yenik kapaması, Cim-Bom açısından düşündürücüydü.

Kamikaze Cim-Bom

MUSTAFA ANIKLI'NIN ANALİZİ:

Haberin Devamı

İLK YARI

Galatasaray bu sezon üç takımdan gol yemedi, biri Eskişehirspor'dan, diğeri de geçen hafta Elazığspor ile Juventus'tan... Juve'den yemediği belki de hepsinden çok değerliydi ama; Gençlerbirliği karşısında neredeyse pozisyon bile vermeden ilk yarıyı yenik kapaması, Cim-Bom açısından düşündürücüydü.

Sneijder'in müsait durumda kaçırdığı topun hemen ardından gol gelmesi de Aslan için ayrı bir şanssızlıktı. 3-5-2 ile başlayan, daha devre bitmeden 3-4-1-2'ye dönen Galatasaray'da aksayan sadece sol kanat değil, komple orta sahaydı. Melo'yu bir kenara bırakın, Eboue'nin küçük çabalarını bir tarafta tutun, Cim-Bom silik ve flu bir görüntü içindeydi.

Golün, Galatasaray tarafından gönderilen Bogdan Stancu tarafından gelmesi de Aslan açısından ayrı bir yara oluşturdu! Rumen oyuncu, Ordu'da iki maçta da sarı-kırmızılıların canını yakmış, dün de aynı akibeti hazırlamıştı.

Haberin Devamı

İlk yarının son bölümü yaklaşırken, Drogba'nın çıkarılıp, Burak Yılmaz'ın girmesinin daha sağlıklı olacağı düşüncesindeydim. Ancak Mancini, daha da büyük bir çılgınlık gerçekleştirdi, sahadaki Drogba-Umut-Sneijder gibi ofansif ayakların yanına Burak'ı da koydu. Takımı kamikaze gibi sahaya sürdü. Bunun, ikinci yarıda gelecek gollerin bir habercisi diye düşünürken, Drogba'nın sakatlığı bir anda sözlerimize engel oldu.

Gençlerbirliği'ne şifa getiren Şifo, son üç karşılaşmada şaşkın ve çaresizdi. Anlaşılan o da Galatasaray maçını bekledi. Başkent ekibi de o kadar iyi değildi ama Galatasaray'ı sürekli rahatsız etti, oynamasına izin vermedi.


İKİNCİ YARI

İlk yarıda sıfır noktasında bulunan Drogba, ikinci yarıda da öyle aman aman oynamadı. Bildiğimiz, özlediğimiz Drogba'dan yoksundu. Ama bir hareketi bile beraberliği bulmaya yetti. Ancak bu bir puan Galatasaray'a yeterli mi, tartışılır.

Hele golden sonra Galatasaray yine "el freni çekilmiş" araba gibiydi. Sahadaki diziliş anlamında ofansif, ancak işlevsel anlamda gereken gibi değildi. Bu da Gençlerbirliği'ni daha da cesaretlendirdi. Ama bu, saman alevi gibi oldu. Zaman zaman ortaya çıkıp, bazen de Cim-Bom'a fırsat verdiler. Belli ki Galatasaray maçından bir puanı ummuşlar, beraberliği de yeterli bulmuşlardı. Ama uzatma dakikaları onlar için geçmek bilmedi.

Galatasaray için de Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek yeterli oldu anlaşılan... Ankara'da bırakılan iki puan, belki de "şampiyonluğa elveda" demek olacak. Fenerbahçe'nin galip gelerek 38 puana çıktığı haftada, sen 27'de kalır, 9 puanlık farkı 11'e çıkarırsan, şampiyonlukla ancak rüyalarda buluşursun.

11 puan fark ne demek, Fenerbahçe 4 maç yenilecek, Galatasaray tamamını kazanacak, bunun yanında Kasımpaşa, Beşiktaş gibi rakiplerin de kaybetmeye devam edecek.

Ölme aslanım ölme!

İŞTE GOLLER:

Kamikaze Cim-Bom