Beşiktaş Karagümrük maçı sonrası Dele Alli'yi açıkladı! İşte sözleşme detayları

Karagümrük maçı sonrası Dele Alli'yi açıkladı! İşte sözleşme detayları

22.08.2022 - 16:08 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Karagümrük'ü evinde 4-1 mağlup eden Beşiktaş'ta transfer gelişmeleri yaşanıyor. Siyah-beyazlı takımla ilgili son durumu Serdar Sarıdağ canlı yayında aktardı. Sarıdağ, Dele Alli transferinin detaylarını açıkladı.

Süper Lig'de Karagümrük'ü evinde 4-1 mağlup eden Beşiktaş'ta transfer gündemi sıcaklığını koruyor. Siyah-byeazı takımla ilgili son habeleri Milliyet Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ Skorer Youtube canlı yayınında Nergis Aşkın'a aktardı.

Haberin Devamı

Serdar Sarıdağ'ın değerlendirmeleri şu şekilde;

"VALERIEN ISMAEL'İ AYAKTA ALKIŞLIYORUM"

"Beşiktaş muazzam ötesiydi. Çok beğendim. Alanyaspor maçının ilk yarısında da çok iyiydi. Beşiktaş savunmasında henüz taşlar yerine oturmadı bazı sıkıntılar olabilir. Bu risk dışında başka bir şey yok. Valerien Ismael'in bir planı ve oyun şablonu var. N'Koudou, Rosier, Berkay ve Emrecan'ı oynatma cesareti birçok hocada yok. Bunu büyük takımda birçok hoca yapamaz. Bu yüzden Ismael'i ayakta alkışlıyorum. Onun futbol kültürü ile bizim kültürümüz arasında bazen tıkanıklık yaşanıyor. Alanyaspor maçındaki değişiklikler hakemin neden olduğu değişikliklerdi. Karagümrük maçının ardından Yasin Kol'a göndermede bulundu zaten kendisi. Bir planı var ve ben buna saygı duyuyorum. Geriye yaslanan Beşiktaş'ı camianın kabul etmediğini kendisi de anladı. Taraftarın da 'Valerien Ismael değişiklik yapsana' tezahüratlarını duyduk. Fenerbahçe taraftarı da Arda Güler için yapıyordu bu tezahüratları. Bu hocanın işi taraftarın işi değil."

Haberin Devamı

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

"DAHA DİRİ İSİMLERİ ERKEN OYUNA ALSAYDI RAKİBİ ORTAK ETMEZDİ"

"Hakem su molası veriyor çünkü hava çok sıcak. Tribünde durulmuyor sahadakiler ne yapsın? Bu bile seni bir oyuncu değişikliğine itebilir. 85'inci dakikada Ersin o pozisyonu çıkarmasa gel de maçı bitir. Topu sen koşturarak rakibi yorabilirsin. Rakibi maça ortak ettiğin zaman birçok unsur var geri dönüş için. O seviyede eğitim almış insanlar bu şekilde çocuksu duygularla takım yönetmez. Diğer türlü olursa kendilerini kaybederler. Takımın kondisyonu ve seviyesine bak. Bütün oyuncular hocanın antrenman metodundan çok memnun. Sadece Türk futbol kültürünün ilginç bir futbol kültürüne sahip olması nedeniyle birtakım problemler yaşıyor. Valerien Ismael buna alışacak. Türk futbol kültürü gerçeğini yavaş yavaş anlıyor. Geçen hafta ile ilişkilendirmek istemiyorum. İçini okuyamayız ama bence de 70 ve 80'de daha diri oyuncuları oyuna soksaydı rakibi de oyuna ortak etmezdi. Oyuna sonradan giren oyuncu 'Ben de bu zafere eşlik etmek istiyorum' duygusuyla oynar."

Haberin Devamı

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

 "BERKAY VARDAR KONUSUNDA ISMAEL'İ TEBRİK EDİYORUM"

"Berkay Vardar konusunda Valerien Ismael'i ayakta alkışlıyorum. Sonuçta farklı formüller de bulabilirdi. Genç bir çocuğu oynattığı için de tebrik etmek gerekiyor kendisini. Cenk Tosun doğrudan soyunma odasına gitti. Her şey güzel giderken bir sorun çıktı. Malzeme vermeyecelsin hocam. Kulüpte çalışsaydım 'Dışarıya malzeme verme hocam' derdim."

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

 "CENK TOSUN DOĞRUDAN EVE GİTTİ"

"Cenk Tosun kötü hakem yönetiminin kurbanı oldu. Valerien Ismael'in kırmızı kart gördüğü sebebiyle Cenk Tosun'a tavır aldığı düşüncesi doğru değil. Gelelim maç başı kazanıyor iddialarına. Valerien Ismael muhasebeci mi? Cenk Tosun'un ayğına top değmeden maç bitti. Taktiksel bir durum yok ortada. Maçta olan arkadaşlarıma sordum. Bana 'Rosier'in golü gelince iş biraz değişti' dediler. Ufak tefek sıkıntılar Valerien Ismael'in başarısının önüne geçmemeli. Beşiktaş şuan potansiyeli olan bir hoca buldu. Beşiktaş'ta gelişim gösteriyor Valerien Ismael... Bundan sonraki kariyerinde de bu tecrübeler çok işine yarayacak Valerien Ismael'in. Alanya ve Karagümrük maçlarındaki ilk yarı oyunlarını kim oynatabilir Türkiye'de? Belki Nuri Şahin... Ufak tefek problemleri de Valerien Ismael halledecektir. Cenk Tosun doğrudan eve gitti. Beşiktaş herkesin üzerinde bir yapıdır. Ne Cenk Tosun'a bakar ne Valerien Ismael'e ama ufak tefek hataların engellenmesi gerekiyor. Kayserispor maçının 90+6'ıncı dakikasında Ghezzal o deparı atıyorsa ben gider Valerien Ismael'in elini sıkarım."

Haberin Devamı

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

 "TAKIMIN ÖNEMLİ EKSİKLİKLERİ VAR"

"Şenol hocanın da bazen böyle oyuncu değişikliği yapmadığı dönemler oluyordu. Geç oyuncu değişiklikleri yapıyordu Şenol hoca ama dünkü gibi bir tezahürat duymadım. Valerien Ismael burada yetişen bir hoca. Bazı şeyleri burada öğreniyor. Belki adam unutmuştur oyuncu değiştirmeyi. Hocanın eksikleri var. Josef, Atiba ve Ghezzal gibi isimler yok."

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

 "YENİ TRANSFERLERLE PERFORMANS DAHA DA ARTACAK"

"Rosier ile N'Koudou dans ediyor. Bunlar ne zaman dans etse Beşiktaş'ta işler yolunda gidiyor. O yüzden dansa devam. N'Koudou'nun geçen sezon neden oynayamadığını anlattık. Kasıtlı faul yapan oyuncular N'Koudou'yu sistemin dışına attı. N'Koudou'nun olmayışı Batshuayi ve Larin'in de performanslarını aşağıya çekti. Beşiktaş yönetiminin en büyük iletişim hatalarından biri de N'Koudou'nun neden olmadığını anlatmadılar. Neden bunun fotoğraflarını yayınlamadınız. Eksik transferler de geldiği zaman Rosier, Ghezzal, Weghorst, Gedson ve Muleka gibi isimlerin performansları da artacak."

Haberin Devamı

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

 "BİR OYUN ŞABLONU OLAN BEŞİKTAŞ İZLİYORUZ"

"Alanya maçında da ilk yarıda iyi oynadı Beşiktaş ama ligin daha ilk haftaları. Fenerbahçe derbisi en yakın maç o biraz ölçü olacaktır. Sivasspor maçı da aynı şekilde ölçü olacaktır. Hazırlık döneminde oynadığı rakiplerden biri Mainz diğeri Werder Bremen'di. Bu hafta ikisi de deplasmanda kazandı. Hatta Werder Bremen, Borussia Dortmund deplasmanında geriden gelerek kazandı. Beşiktaş, Wolverhampton maçında iyiydi. Rakibini kendi sahasına hapsetmişti Beşiktaş. Şu anda takımın artıları eksilerine göre daha fazla. Kolay rakiplerle oynamadı Beşiktaş. O sırada çıtayı gördük zaten. Eksiklerine rağmen bilinçli, şablonları olan bir Beşiktaş görüyoruz."

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

 İŞTE DELE ALLİ TRANSFERİNİN DETAYLARI

"Dele Alli'nin uçağı hazır. Beşiktaş satın olma zorunluluğu ile devre arasında almak istiyor. Sezon sonuna bırakmak istemiyorlar. Beşiktaş yönetimi Dele Alli ile defalarca görüştü. Ahmet Nur Çebi'ye Talisca'yı sorduklarına 'Belki ondan daha iyisi gelecek' demişti. Demek ki kısa vadede olan bir olay değil. Her şeyin planı yapıldı ve konuşuldu. Weghorst'u nisan ayında bitirmişlerdi. Beşiktaş, sezon sonuna bırakmadan Dele Alli'yi devre arasında almak istiyor. Sözleşme bedeli ise 6 milyon Euro... Şu anda görüşmelerin uzamasının sebebi bu. Kötü performans riskine girerim. Premier Lig'deki sistemde oyunlar var. Bu oyunları bilen oyuncuları tercih ediyorlar. Gedson, Masuaku, Dele Alli... Geçmişinde Premier Lig tecrübesi olan oyuncular var. Dele Alli transferi bitti. Oyuncunun kendisi de gelmek istiyor."

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

 "BERKAN KUTLU TRANSFERİNİN OLACAĞINI SANMIYORUM"

"Berkan Kutlu konusu duymadım. Bu oyuna uygun mu bilmiyorum. Bu transferin gerçekleşebileceğini zannetmiyorum. Kendi gençlerini kenarda tutup böyle bir transfer hamlesi yapılacağını düşünmüyorum."

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

 "4 TRANSFER DAHA YAPILACAK"

 "Christian Fassnacht adaylardan biri... İskandinav bölgesinden transfer yapıalcak. Kerem Atakan Kesgin ve Dele Alli dahil 4 transfer daha yapılacak. Kerem Atakan Kesgin'in yarın sağlık kontrolleri yapılacak. Dele Alli'den daha önce ben olsam Weghorst'un bonservisini alırım. Ceza sahası içinde sürekli yer değiştiren bir santrfor tipinden bahsediyoruz."

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

 VALERIEN ISMAEL, VITOR PEREIRA GİBİ İNATÇI DEĞİL"

"Valerien Ismael, Vitor Pereira'dan daha iyi bir hoca. Kadroyu istediği gibi esnetebiliyor ve inatçı değil. Her türlü eleştiriye açık. Rıdvan ve Emirhan gitti diye sistem değişti gibi göründü. Aslında yine üçlü savunmayla oynuyor kimse farkında değil. Nwakaeme'nin Beşiktaş kadrosu ve sisteminde yeri yok. Bu sisteme uyan bir oyuncu değil. Menajerini değiştirmiş diyorlar. Nwakaeme, N'Koudou'yu mu kesecek ? Valerien Ismael kendisini keser N'Koudou'yu kesmez."

Karagümrük maçı sonrası Dele Alliyi açıkladı İşte sözleşme detayları

 "ÇOK TRANSFER DEMEK BAŞARI DEMEK DEĞİL"

"Masuaku'yu ben de beğendim ve daha da iyi olacağını düşünüyorum. Fakat birinci sıraya Masuaku'yu koymam. Ben Salih'i çok beğendim. Rosier muazzamdı. Hocayı da beğendim. İlk yarıda da üç top direkten döndü. Bu sistem kötü oyuncuların açığını bile kapatır. Kağıt üzerinde diğer takımlar iyi transfer yaptı. Çok transfer demek başarı demek değil."

 "HAKEMLİK KİTABINI YAZANLAR FUTBOLU YAKTI"

"Caner Erkin'in pozisyonunda top omuza değil kola geldi. Futbolun kitabı yok. Hakemlik kitabını yazanlar kuralları yok etti. Sıkıntı bu. Hakemliğin kural kitabı futbolu yaktı."