Basketbol KARSIYAKA SALLANDI

KARSIYAKA SALLANDI

10.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basketbolda Türkiye Kupası’nı ilk kez müzesine götürerek büyük bir başarıya imza atan Pınar Karşıyaka’da şölen devam etti. İzmir’e gelen kafileyi taraftarlar karşılarken, Başantrenör Ufuk Sarıca omuzlarda taşındı

KARSIYAKA SALLANDI

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası finalinde, Anadolu Efes’i 66-65 yenerek şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka, İzmir’de coşkuyla karşılandı.
Başantrenör Ufuk Sarıca, kupayı aldıkları için büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, “Kolay olmasını beklemiyorduk. Bizim için çok önemli bir kupaydı. Daha önce kazanamadığımız bir kupayı kaldırdık. Bütün Karşıyayaka taraftarına, Karşıyaka ailesine ve camiasına hayırlı olsun” dedi. Ufuk Sarıca, konuşmasının ardından bir süre omuzlarda taşındı. Taraftarlar, takım otobüsüne de Karşıyaka’ya kadar kalabalık bir araç konvoyuyla eşlik etti.

Haberin Devamı


Basketbol mucizesi
Basketbol Şube Sorumlusu Tamer Ustaoğlu ise “Bizim kupaya ulaşmamız basketbol mucizesidir, bu spor tarihinde ender gözüken bir başarıdır” diye konuştu. Kupayı kazanmalarının sadece Karşıyaka Spor Kulübü için değil aynı zamanda İzmir için de önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu başarı şehrin tanı tımı, morali açısından da önemli. Pınar Karşıyaka olarak son yıllarda yakaladığımız başarıyı kupa ile taçlandırdık. Bundaki en önemli etken, buna yönetimin, sporcuların, teknik heyetin ve taraftarın inanarak hareket etmesi oldu.”

Öte yandan basketbolda daha önce lig şampiyonluğu yaşayan ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Pınar Karşıyaka, Spor Toto Türkiye Kupası’nı da müzesine götürmeyi başardı.