ING Basketbol Süper Ligi Karşıyaka'nın kupası Özgür'ün mezarı başında...

Karşıyaka'nın kupası Özgür'ün mezarı başında...

13.02.2014 - 17:44 | Son Güncellenme:

Pınar Karşıyakalı basketbolcular, Türkiye Kupası'nı 5,5 sene önce Banvit deplasmanına giderken silahlı kavgada öldürülen taraftar Özgür Soylu'nun mezarına götürdü.

Karşıyakanın kupası Özgürün mezarı başında...

Spor Toto Türkiye Kupası'nı kazanan Pınar Karşıyakalı basketbolcular, kupayı 5,5 sene önce Banvit deplasmanına giderken silahlı kavgada öldürülen Karşıyaka taraftarı Özgür Soylu'nun mezarına götürdü.

Pınar Karşıyaka taraftarlarının, 16 Kasım 2008'de Banvit deplasmanında oynayacağı müsabaka giderken, Balıkesir'deki bir akaryakıt istasyonunda çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden Özgür Soylu için maçlarda yaptığı "Kupayı getirin bize, götürelim Özgür'e" tezahüratı, bugün hayata geçti.

Pınar Karşıyakalı basketbolcular, kazandıkları Türkiye Kupası ile Özgür Soylu'nun Doğançay Mezarlığı'ndaki mezarını ziyaret etti.

Karşıyakalı taraftarların da eşlik ettiği ziyarette konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, sporcuların verdiği sözü yerine getirdiğini belirterek, "Rahat uyu kardeşim" dedi.

Başantrenör Ufuk Sarıca ise taraftarın kupayı Özgür Soylu'ya getirme düşüncesine aracılık ettikleri için çok huzurlu olduklarını söyledi.

Takım Kaptanı İnanç Koç ise Özgür Soylu'ya Allah'tan rahmet dileyerek, "Yattığı yerde rahat uyusun" dedi.

Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı da kendilerinin Özgür Soylu ile helalleşmeye geldiğini belirterek, onun da "hakkını helal edeceğine" inandıklarını ifade etti.

Özgür Soylu'nun ablası Özlem Soylu ise Karşıyaka taraftarının Özgür Soylu'ya vefasını sürekli gösterdiğini, yanlarında olan herkese teşekkür ettiklerini kaydetti.

Ziyaret, konuşmaların ardından yapılan dua ile sona erdi.