Skorer Kartal nabız yokladı

Kartal nabız yokladı

30.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kartal nabız yokladı

Kartal nabız yokladı


Transfer Komitesi dün oyuncularla biraraya gelerek görüşlerini öğrendi

Kartal Yiğit


Beşiktaş Transfer Komitesi, iç transferde görüşmelere dün başlayarak oyuncuların nabzını yokladı. Fahrettin Çuroğlu, Hasan Arat, Cengiz Eltutar, Recai Uğurluoğlu, Tankut Dinç ve Affan Keçeci'den oluşan komite dün Alpay, Tayfur ve Ali Eren'in menajeri Erdinç Şehit ile Avukatı Cumhur Ateş'le yaklaşık 40'ar dakikalık ön görüşme yaptı.
Transfer Komitesi, futbolculara düşündükleri rakamın olup olmadığını sordular. Alpay ve Tayfur yöneticilerin bu isteğine, "Önce sizin teklifinizi bilmek istiyoruz. Biz de düşünüp, kararımızı verelim" diye yanıt verdiler.
Yöneticilerin, "Dolar yok, Türk lirası var. Maç başına ve vergiyi de sizler ödeyeceksiniz" düşüncesi, futbolcuların tepkisine neden oldu. Futbolcular ise, geçtiğimiz sezon dolar üzerinde sözleşme imzalandığını hatırlattılar, "Eğer maç başına uygulama getirilirse, biz de peşinatı yüksek isteriz" diye konuştular.
Bu arada Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp'ın üç yıllık anlaşma yapılmasını istediği Tayfur ise "Ben de üç yıla göre fiyatımı belirlerim "dedi. Ayrıca İkinci Başkan Hasan Arat, Ali Eren'in menajeri Erdinç Şehit ile yaptığı görüşmede yetki ve vekalet belgesi olup, olmadığını sordu. Arat'ın bu sorusu üzerine Şehit elindeki yetki belgesini gösterdi. Şehit, hafta içinde yeniden kulübe gelerek Ali Eren için pazarlık masasına oturacak. Tecrübeli savunma oyuncularından Alpay ise komitenin bu teklifine sıcak bakmadığını söylerken, gelen teklifleri de değerlendireceğini kaydetti.
Öte yandan kaleci Fevzi ile Çanakkale'de görüşen Feldkamp'ın, "Bir kaleci daha getiriyorum. Kim iyiyse o forma giyecek" dediği öğrenildi. Bunun üzerine Fevzi'nin dünkü görüşmelere katılmadığı, "Gerekirse başka takıma giderim" dediği bildirildi.

Kalli'den rapor

Beşiktaş Teknik Direktörü, tatile gitmeden önce Transfer Komitesi'ne rapor verdi. Feldkamp, "Ali Eren, Fevzi, Tayfur ve Alpay'ın kalmasını istiyorum. Ancak ekonomik sıkıntı olursa gerekirse satılabilirler. Amokachi, çalışmaz ve ülkesine giderse 500 bin dolar ceza veririz" dedi. Menajer Kadir Akbulut, kaleci Shornoumu ile sözleşme imzalamak için bugün İsviçre'ye gidecek. Akbulut, FC Zürihli Hodler'i de izleyecek. Ohen dün İspanya'ya giderken, Van Eck, Schaefer, Ayhan Tumani, Atilla Dirlik bugün İstanbul'a gelecek. Bu futbolcularla yarın sözleşme imzalanacak