Galatasaray Kellemi kesseler yapmam

Kellemi kesseler yapmam

03.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray başkanı, generl kurulun kendisine verdiği yetki dışında bir şey yapmadığını söyledi.

Kellemi kesseler yapmam

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

2017 bütçesinin revize edilmesinin oy çokluğu ile kabul edilmesinden sonra kürsüye çıkan Dursun Özbek, “Bize inandınız ve güç verdiniz. Bu güveninizi Galatasaray’ın altın çağa kavuşması için kullanacağız” diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hem genel kurulun başlangıcında hem de görüşlerin sunulmasının ardından kürsüye çıktı ve kendilerine yöneltilen birçok konuya açıklık getirdi.
İlk olarak neden bütçe revizyonuna gidildiğine açıklık getiren Özbek, “Riva ve Florya için yapılan ihalede birinci olan kişi sarf-ı nazar edince ikinci olan firma Emlak Konut ve Galatasaray’a 900 milyon TL gelir garantisi vereceklerini söyledi. Garanti edilen rakamın yüzde 80’i bize, yüzde 20’si Emlak Konut’a ait. 761 milyon TL’lik kısım Galatasaray’ın payına düşen kısım. 761 milyon TL’den avans olarak bunun 388 milyon TL’ye isabet eden kısmıyla kendisine bir fon oluşturdu. Geriye 373 milyon TL’lik temlik edilebilir bir değerimiz elimizde var. Bunların hiçbiri Ocak 2017’de ortada yoktu. Yönetim Kurulu’nun böyle bir revizyon yapması, bu revizyonu size anlatması ve sizden bu revizyon için onay istemesi kadar doğal bir şey yok” dedi.
Gider artışını da anlatan Dursun Özbek, “41 milyon TL’lik faiz gideri bütçemizin dışında bir gider. 388 milyon TL ve 508 milyon TL’lik temliğin bize getirdiği faiz yükü... Biz 508 milyon TL olarak verdiğimiz temlikten 342 milyon TL nakit para aldık. Hesaplarımıza da 41 milyon TL’lik bir faiz yükü geldi. Ama bugünden bakınca 41 milyon TL için 95 milyon TL’lik bir tasarruf yaptık. 54 milyon TL bugün Galatasaray Spor Kulübü’nün tasarrufu olmuştur. Bir diğer husus da 78 milyon TL’lik bir gider var. Bu SPK’nın öngördüğü bir şey. 2012’de bir hasılat paylaşımı sözleşmesi yapılmış. Hasılat paylaşımı sözleşmesine bağlı olarak SPK incelemesi sonrası yaptığı yorumla bu miktarın kulübün aleyhine Sportif AŞ’nin lehine gelir yazılmasını uygun görmüştür. Bu bizim uydurduğumuz bir konu değil” yorumunu yaptı.
Yüzde 95 borca
Hiçbir şekilde alınan paranın çarçur edildiği, Genel Kurul’a verilen sözler dışında kullanılmadığını dile getiren Galatasaray Başkanı, şöyle devam etti:
“Bizim 448 milyon TL olağan dışı bir gelirimiz var. Bu geliri yaratırken de yetki alırken de şunu söyledim: ‘Tamamına yakınını borç kapatmaya kullanacağız.’ Yüzde 95’ini burada kullanacağız, yüzde 5’e ise operasyonda kullanacağımı söyledim. Siz de büyük bir çoğunlukla kabul ettiniz. Ben sizden aldığım yetkinin dışında hiçbir şey yapmadım, yapmam da. Kellemi kesseler yapmam.”
Altın çağ beklentisi
Oylamanın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Genel Kurul üyelerine, “Bize güç verdiniz, bize inandınız. Bu inancınızı çok iyi değerlendireceğiz. Galatasaray’ın çok daha başarılı günlere, altın çağa kavuşması için çalışacağız” dedi.
Gelir de, gider de arttı
Galatasaray’ın olağanüstü genel kurulunda 2017 yılı bütçesi revize edildi.
Haliç Kongre Merkezi Haliç Oditoryum Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede mali raporlarla ilgili bilgi veren yönetim kurulu üyesi İsmail Sarıkaya, yıl içinde tahmin edilemeyen para hareketlerinden dolayı bütçede revizyon yapma ihtiyacı duyduklarını ifade etti.
Sarıkaya, kulübün 2017 yılı bütçesinde 129 milyon 370 bin 112 lira şeklinde onaylanan gelirlerin 527 milyon 69 bin 369 lira olarak revize edildiğini aktardı. Sarı-kırmızılı yönetici, denk bütçe çerçevesinde 2017 yılında 129 milyon 370 bin 112 lira olarak onaylanan giderlerin ise 270 milyon 236 bin 171 lira şeklinde revize edildiğini kaydetti.
Yaklaşık 5 saat süren görüşmelerin ardından gerçekleştirilen oylama sonucunda 2017 yılı bütçesinde yapılan revizyon oy çokluğuyla kabul edildi.
Ruhsat müjdesi
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, spor salonunun ruhsatını aldıklarını da müjdeledi. Özbek, “Size bir spor salonu vaat etmiştim, dün itibari ile spor salonun ruhsatını aldık. Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür ederim. Stadyumun tapusunu aldık. Hava atmak için kongrede açıkladı dediler. Şimdi salonun ruhsatını aldık. Bugün de genel kurul var yine reklam olur mu diye düşünürler mi diye yönetim olarak aramızda konuştuk. Bugün Galatasaray için mutlu bir gün” diye konuştu.
Ada içimizdeki hicran!
Galatasaray Başkanı, “Ada maalesef içimizdeki hicran” diyerek bu konuyu şöyle anlattı: “Yasal manada elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve sonuca da yaklaştık. Bu konuyla ilgili genel kurul yaptım. Buradan çıkan sonucun uygulamasını yaptım. O gün ne dendiyse aynısını yapıyoruz. Hukuka güveniyorsak hukuka teslim olmamız lazım” yorumunu yaptı.
‘4 senede hiç mi getirisi olmayacak’
Dursun Özbek, “Futbola 4 yıl için 155 milyon euro verdi, bunu da Riva’dan gelen parayla kapattı” diye yapılan konuşmalara şiddetle itiraz etti. Özbek, “Biraz düşünerek hareket etmekte, ağızdan çıkan sözü de düşünüp söylemekte fayda var. 10 yeni futbolcu aldık. Bazı paraları ödüyoruz ama 4 sene için ödüyoruz. Bu takım başarılı olduğu sürece senede 100 milyon euro para getiriyor. Şampiyon olursak buna 50 milyon euro da ilave ediyoruz. 4 sene bu takımın hiç mi getirisi olmayacak? Hiç mi bir şey üretmeyecek?” diye konuştu.