Milli Takım Kenan Koçak'tan Arda Güler ve Hamit Altıntop övgüsü

Kenan Koçak'tan Arda Güler ve Hamit Altıntop övgüsü

28.12.2022 - 10:19 | Son Güncellenme:

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un yardımcısı Kenan Koçak, Skorer TV'nin konuğu oldu. Deneyimli teknik adam Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu.

Kenan Koçaktan Arda Güler ve Hamit Altıntop övgüsü

A Milli Takım yardımcı antrenörü Kenan Koçak, Skorer TV'ye konuştu. Almanya'da teknik direktörlük deneyimi bulunan ve Eylül 2021'de Stefan Kuntz'un yardımcılığı görevine getirilen 41 yaşındaki futbol adamı, EURO 2024'ten Arda Güler'e kadar birçok soruya samimiyetle cevap verdi.

Haberin Devamı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde ay-yıldızlı ekibimizin yer aldığı grubu değerlendiren Koçak, "Dünya Kupası bitti ve liglerin başlamasıyla ekip olarak takibimiz devam ediyor. Oyuncularla iletişim halinde olup marttaki sürece kadar bu zamanı iyi değerlendirerek Avrupa Şampiyonası elemelerine iyi hazırlanmaya çalışıyoruz. Dünya Kupası'nda en çok öne çıkan konulardan biri artık makasın daraldığı.

'FAS'IN YAPTIĞI ORTADA'

Yani artık büyüklük küçüklük yok. Suudi Arabistan, Arjantin'i ilk maçta yenebiliyor, Japonya, Almanya'yı yenebiliyor, Fas'ın yaptığı ortada. Onun için grubumuzu hafife almak, biz bu grubu geçeriz düşüncesi çok yanlış olur. Hele ki bu zamanki futbolda.

Kenan Koçaktan Arda Güler ve Hamit Altıntop övgüsü

'RAKİBE SAYGIYI HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEMELİYİZ'

Haberin Devamı

Saygıyı hiçbir zaman kaybetmeden, işi büyük bir titizlikle araştırıp, büyük bir çaba sarfederek maçlarımıza iyi hazırlanacağız. O anki güncel performansımızı iyi yakalayıp, oyuncu kardeşlerimizle, bütün ekibimiz, insanımız, medyamızla Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ni geçeceğimize inanıyorum. Dışarıdan bakanlar için grup kolay görünüyor olabilir ama futbolda rakibi küçümsemeye yer yok. Hırvatistan dünya üçüncüsü oldu. Muazzam bir kadroya sahipler. Galler Dünya Kupası'na gitti ki oraya gitmekte büyük bir başarı. Ermenistan ve Letonya'yı tecrübe edindik. O yüzden hafife alınacak bir grup değil" dedi.

'FAROE YENİLGİSİNİN ÖZRÜ YOK'

UEFA Uluslar C Ligi'ndeki Faroe Adaları yenilgisinden sonra Kuntz ve kurmayları eleştirilere hedef olmuştu. Kenan konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Özrü veya bahanesi olmayan ve beklemediğimiz bir mağlubiyetti. Gelen eleştirileri kabul etmek lazım. Eleştirmek futbolun bir parçasıdır. Ancak önemli olan o eleştirileri iyi reflekte etmek. Kuntz hocamız büyük başarılar elde etmiş bir isim. Kuntz hoca elinden geldiğinin maksimumu kadar iyi çalışıyor. Ülkemizi seviyor. Onun için hepimiz tabii üzüldü ama geçmişe takılmamak lazım. Mesela Arjantin, Suudi Arabistan yenilgisine takılıp önündeki maçlara odaklanmasaydı, Dünya Şampiyonu olamazdı."

Haberin Devamı

Kenan Koçaktan Arda Güler ve Hamit Altıntop övgüsü

'ARDA GÜLER ÇOK YETENEKLİ VE DÜZGÜN BİR ÇOCUK'

Arda Güler'e övgülerde bulunan tecrübeli antrenör, "Biz bu futbolculara inanıyor ve takip ediyoruz. İnanmasak son milli takım toplanmamızda onları çağırmazdık. Onlar çok değerli kişilerimiz. Beklentilerimiz de var tabii. Arda Güler ve Emirhan İlkhan gibi tüm futbolcularımızdan beklentimiz, sahada performans sergileyip bize mesaj vermeleri ve bizim reaksiyon göstermemiz. İş tabii ki kendilerinde ve performanslarında bitiyor. Futbolda yaş olmaz. İyi veya daha iyi olabilir. Biz elimizden gelen desteği vereceğiz ama futbolcuların da iyi performans sergilemesi lazım. Arda Güler'in yeteneğini tartışmak olmaz. Bu kadar ilgiye ve bu ilginin baskısına rağmen nasıl bunu koordine edip, modere ediyorsa onu tebrik etmek lazım. Sonuçta genç bir kardeşimiz. Ben inanıyorum Arda Güler önümüzdeki yıllarda Türk futboluna çok büyük katkılarda bulunacaktır. Çok yetenekli ve çok düzgün bir çocuk.

'KENDİ GÜCÜMÜZÜ BİLMEMİZ LAZIM'

Bize gelen tüm futbolcular bu bayrağı seven ve kıymetini bilen çocuklar. Futbolcuların ay-yıldız sevgisinden hiç şüphem yok. Hedefimiz başarılar elde etmek. İnancım buna tam. İyi bir jenerasyonumuz var. Liyakate çok önem veriyorum. Herkes elini taşın altına koyarsa futbol kamuoyunda Türk futbolu çok iyi yerlere gelecek. Temennimiz milli takım olarak Avrupa ve dünya bazında başarılar elde etmek. Kendi gücümüzü bilmemiz lazım. Şahsen büyük turnuvalara katılmadığımız son turnuvaydı diye düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

'KADRO ELEŞTİRİLERİNİ ANLIYORUM'

Kenan Koçak kadro eleştirilerine ise şöyle yanıt verdi: "Eleştirileri anlıyorum. Her takım, her kulüp, her başkan, her hoca kendi futbolcusunun orada olmasını ister tabii ki. Çünkü hem futbolcusunun hem kulübün değeri artıyor. Ancak biz kadro yaparken 4 tane üstün performanslı sağ bek çağıramayız milli takıma tabii ki. Bunun bir kadro yapılanması ve dengelenmesi var. Bunu düşünürken her şeyi değerlendiriyoruz ve son sözü hocamız söylüyor. Ben kulüplerin 'Futbolcumuz niye çağrılmadı?' şeklindeki eleştirilerini anlayışla karşılıyorum tabii. Kendi kulüplerinin değerlerini ve futbolcularını korumaları lazım." 

Haberin Devamı

Kenan Koçaktan Arda Güler ve Hamit Altıntop övgüsü

'HAMİT ALTINTOP TÜRK FUTBOLUNDA BİR DEĞER' 

41 yaşındaki antrenör bireysel hedefleri hakkında "Geçmişe çok fazla takılı kalmamak lazım. Geleceğe de çok detaylı hedef koymak doğru olabilir ama geleceği çok düşünüp bugünü unutmamak lazım. Bugün bu anda en iyisini yapmalıyız. Ben A Milli Takım'a geldiğimde Hamit Altıntop ile görüştüğümüzde bu projeyi ilk defa yardımcılık deneyimimdi bu. Milli takım bazında olması beni ayrıca heyecanlandırdı. Çünkü sonuçta ülkemi seven biriyim. Sunulan proje bana çok etik geldi. Bence Hamit Altıntop Türk futbolunda bir değer. Kendi kariyerinde müthiş yerlerde oynamış, kendini hala UEFA programlarında geliştiren bir isim. Ayrıca bir değer olduğunu belirtmek istiyorum. Futbolun da iyi yerlerde olduğunu düşünüyorum. Yeter ki bu değerlere sahip çıkılsın" şeklinde konuştu.