Fenerbahçe Kim Min Jae'den tarihi transfer! Eljif Elmas'la bir arada

Kim Min Jae'den tarihi transfer! Eljif Elmas'la bir arada

28.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertlilerde Kim Min Jae 18 milyon euroya resmen Napoli’yle anlaştı. Güney Koreli stoper, İtalyan ekibiyle 3+2 yıllık sözleşmeye imza attı, yeni takımının kampına katıldı.

Kim Min Jaeden tarihi transfer Eljif Elmasla bir arada

Fenerbahçe’de merakla beklenen Kim Min Jae-Napoli transferi dün resmen bitti. Sarı-lacivertliler resmi siteden görüşmelerin başladığını duyurdu. 18 milyon euroluk bedelle transfer gerçekleşti. Ayrıca, Kim Min-Jae’nin yetiştirme bedeli için Napoli’nin yapacağı ekstra 1 milyon euroluk ödemeden de Fenerbahçe’nin payına 200 bin euro düşeceği bildirildi.

Haberin Devamı

Napoli kulübü de Kim’le anlaşmaları tamamladı. Önceki gün sağlık kontrollerinden geçen Güney Koreli stoperle 3+2 yıllık sözleşme imzalandı. 45 milyon euroluk bir serbest kalma bedeli de sözleşmeye eklendi.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 40 resmi maçta 1 gol kaydeden 25 yaşındaki savunmacı kısa sürede önemli bir başarı elde etmiş, taraftarların sevgilisi olmuştu.

Kim Min Jae dün de Napoli’de kulüp başkanı Aurelio De Laurentiis ile bir araya geldi, birlikte objektiflere poz verdi. Napoli kulübü özel video ve fotoğraf tanıtımlarıyla Kim taraftarlara duyuruldu. Güney Koreli yıldızi ‘Canavar’ lakabıyla tanıtıldı. Fenerbahçe’ye teşekkür eden Kim, “Fenerbahçe için her şeyimi verdim. Fenerbahçe benim için bir basamak değil, futbol yolculuğumun önemli bir parçası oldu. Fenerbahçe benim ailem ve sizi kalbimin derinlerinde hatırlayacağım” dedi.

Haberin Devamı

Napoli taraftarlarına da seslenen başarılı stoper, “Napoli’ye transfer olduğum için çok mutluyum. Bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bir an önce sahaya çıkmak istiyorum. Napoli taraftarlarına da buradan sevgilerimi gönderiyorum, yakın bir zamanda görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

Eljif Elmas’la bir arada

Güney Koreli stoper Kim Min Jae, Napoli’de ilk antrenmanına çıktı. Bir diğer eski Fenerbahçeli yıldız Eljif Elmas’la bir araya gelen Kim, özel bir fotoğraf da çektirdi. Kim’i takımda ilk karşılayan isim Eljif oldu.

Öte yandan Eljif Elmas ve Kim Min Jae transferleriyle Fenerbahçe, son 3 senede Napoli’den 34 milyon euro kazandı.

Tarihe geçti

Napoli’ye 18 milyon euroya transfer olan Kim Min Jae, hem Türk futbolunda hem de Fenerbahçe’de tarihe geçti. Süper Lig’den satılan en yüksek bedelli oyuncular arasına giren Kim, Fenerbahçe’de de Elvir Baliç ve Vedat Muriç’le beraber en çok kulübe para kazandıran isim oldu. Baliç, 21 milyon euro ile zirvede yer alırken, Muriç 19 milyon euro ile takip etti. Kim de 18 milyon euroyla 3. sırada geldi.

Yazarlar