Fenerbahçe Kim Min Jae'nin aklını çelen yıldız! İşte transferin perde arkası

Kim Min Jae'nin aklını çelen yıldız! İşte transferin perde arkası

16.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus başta olmak üzere herkesin 1 sene daha takımda kalmasını istediği Kim Min Jae Rennes'e transfer oldu. Güney Koreli stoperin bu kararı almasındaki etken ortaya çıktı.

Kim Min Jaenin aklını çelen yıldız İşte transferin perde arkası

Sergio Ramos ve Real Madrid
Fenerbahçe’de vedasıyla herkesi üzen Kim Min Jae’nin transfer detayları dikkat çekiyor. Yeni sezonda Rennes forması giyecek olan Kim, özellikle Jorge Jesus için büyük kayıp oldu. Ancak hem Güney Koreli stoperin menajerinin telkinleri hem de Rennes’in son yıllarda potansiyelli oyuncuları parlatıp ciddi kulüplere satması bu transferin önünü açtı. Ancak bir hayal 25 yaşındaki stoperin kararında öne çıktı. Sergio Ramos’u çok beğenen ve bir gün Real Madrid’de oynamak isteyen Güney Koreli yıldız bir transfer örneğinden etkilendi.

Haberin Devamı

Kim Min Jaenin aklını çelen yıldız İşte transferin perde arkası

Örnekler çok etkiledi
2021-22 sezonunun başında Rennes’den Eduardo Camavinga’nın 35 milyon euroya Real Madrid’e transfer olması Kim’in gelecek planlamasında etkili oldu. Yine benzer şekilde Fransız kulübünün sezon başında 26 yaşındaki Faslı stoper Nayef Aguerd’in 35 milyon euroya Premier Lig’e West Ham’a gitmesi, 2 sezon önce kaleci Edouard Mendy’nin 24 milyon euroya Chelsea’ye satılması, 2019’da Ismail Sarr’ın yine İngiltere’ye Watford’a 30 milyon euroya imza atması ve 2017’de Ousmane Dembele’nin 30 milyon euroya Borussia Dortmund’a gitmesi önemli örneklerdi.

Kim Min Jaenin aklını çelen yıldız İşte transferin perde arkası

İlk Jorge Jesus’a gitti
Özellikle Rennes’in teklif konusunda ciddileşmesi ve işi resmiyete dökmesi sonrası menajeriyle iletişime geçen Kim Min Jae artık ayrılık kararı aldı. Direkt olarak teknik direktör Jorge Jesus’un yanına giden Kim, ayrılık kararı aldığını hocasına iletti. Bunun üzerine oyuncusunu ikna etmeye çalışan Portekizli teknik adam başarılı olamadı. Bunun üzerine Jorge Jesus ve Kim vedalaşarak birbirlerine yeni sezon için şans diledi. Göreve ilk geldiğinde Kim’in mutlaka kalmasını isteyen Jesus, önemli bir yıldızını yitirdi.

Haberin Devamı

 

Kim Min Jaenin aklını çelen yıldız İşte transferin perde arkası

Bruno Genesio sayesinde

Rennes’in Napoli ile girdiği Kim Min Jae yarışını kazanmasında bir diğer faktör teknik direktör Bruno Genesio oldu. Rennes’in hocası geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Kim’i istediğini açıkça belirtmişti. Fransız kulübüyle görüşen Genesio, ısrarla Kim üzerinde durdu. Temmuz ayında Nayef Aguerd’i West Ham’a 35 milyon euroya satan ve kaynak elde eden Ligue 1 ekibi böylece Kim için yeterli parayı sağladı.

Şefini kaybetti

Teknik direktör Jorge Jesus için Kim Min Jae çok önemli bir yere sahipti. Hatta göreve gelir gelmez Kim’le görüşmeler yapan Jesus, oyuncusunun kalması adına ikna turlarına başlamıştı. Hem İstanbul hem de Avusturya kamplarında da Güney Koreli stoperin adeta üzerine titreyen Portekizli hoca, savunmanın lideri olarak görüyordu. Her antrenmanda ve hazırlık maçlarında Kim’e ‘Şef’ diyerek seslenen Jesus, çok önem verdiği bir oyuncusunu yitirmiş oldu.

En yüksek Baliç

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de kulüp tarihinde oyuncu satışlarda rekor Elvir Baliç’te duruyor. 1999-00 sezonu başında Real Madrid’e bugünkü değerlerle 21 milyon euroya giden Baliç, kulübe en çok para kazandıran isim. Kim Min Jae de 19.5 milyon euro ile hemen arkasından gelecek. Vedat Muriç 17.5 milyon euro (Lazio), Eljif Elmas 16.5 milyon euro (Napoli) ve Jay Jay Okocha 14 milyon euro (PSG) gibi bonservislerle giden diğer isimler.

 

Yazarlar