Galatasaray Kimler geldi kimler geçti!

Kimler geldi kimler geçti!

12.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da derbi öncesi ilginç rakamlar ortaya çıktı, 7 başkan ve 11 hoca Kadıköy'de galibiyet almayı başaramadı.

Kimler geldi kimler geçti

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Fenerbahçe deplasmanındaki kötü seriye bu kez son vermek isteyen sarı-kırmızılı takımda 19 yılda büyük değişimler yaşandı. Başkan Mustafa Cengiz de daha önceki 6 isim gibi derbide galibiyet göremezken Kadıköy’de kazanılan son zaferde teknik direktörlük koltuğunda Fatih Terim oturuyordu.

Galatasaray için Kadıköy’de galibiyet sadece şampiyonluk yolunda önemli bir virajın aşılması anlamına gelmiyor. Cim-Bom aynı zamanda makus talihine de son vermiş olacak.

Bu 20 senede adeta çok sular aktı, çok isimler geldi, çok isimler gitti. Galibiyet göremeyenlerin listesi bir hayli kabarık.

Cim-Bom 22 Aralık 1999’da Kadıköy’de kazanırken, takımın başında teknik direktör olarak yine Fatih Terim bulunuyordu. O gün için kulübün başkanı ise Faruk Süren’di. 20 yıllık galibiyet hasretine son vermek isteyen Galatasaray’da o tarihten bu yana tam 6 başkan, 11 hoca değişikliği yaşandı.

Haberin Devamı

7 başkan göremedi

Sarı-kırmızılı takımda Başkan Mustafa Cengiz, Kadıköy kâbusuna son veren başkan olarak tarihe geçmenin hesaplarını yapıyor. Cengiz’den önceki 6 başkan bunu başaramadı. Geçen sezon berabere biten maçı da sayarsak Cengiz ile beraber bu rakam 7 olacak.

Kadıköy’e başkan olarak giden ama galibiyet göremeyen isimler ise şöyle: Mehmet Cansun, Özhan Canaydın, Adnan Polat, Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek. Yine Mustafa Cengiz de Kadıköy’deki tek derbisinde bu mutluluğu yaşamadı. Sıkıntılı günler geçiren Cengiz’in elini Fenerbahçe deplasmanında alınacak bir galibiyetin de güçlendireceği belirtildi.

11 hoca başaramadı

Başkanlar kadar, teknik direktör sayısı da bu alanda ön plana çıktı. Galatasaray’da geride kalan 19 yılda yerli ve yabancı 11 teknik adam görev yaptı. Lucescu, Fatih Terim, Hagi, Gerets, Feldkamp, Skibbe, Rijkard, Mancini, Prandelli, Hamza Hamzaoğlu, ve Igor Tudor sarı-kırmızılı takımın başında Kadıköy’de zafer yaşayamadı.

Sonuçta da 14 Nisan 2019’da kazanarak sarı-kırmızılılar bu uğursuzluğa son vermek istiyor. Bu durumda da Başkan olarak Mustafa Cengiz ile hoca olarak Fatih Terim tarihe geçecek.