Fenerbahçe KOCAMAN DEPREM

KOCAMAN DEPREM

29.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aykut Kocaman kulüpte bir araya geldiği Aziz Yıldırım’a, kendisinden habersiz olarak sözleşmeleri uzatılan futbolcular nedeniyle sitem etti. Yıldırım, Londra’ya dargın olduğu Ali Yıldırım’la gitmesi yüzünden tecrübeli hocaya çıkışınca, “Ben bırakıyorum” yanıtını aldı. Kocaman’ın hararetli görüşmede ilk kez sesini yükselttiği vurgulandı

KOCAMAN DEPREM

SENAD OK

Fenerbahçe’de, Aykut Kocaman dönemi şok biçimde sona erdi. Sarı-lacivertli kulüpte 2009-2010 sezonunda sportif direktör olarak göreve başlayan ve bir yıl sonra Daum’un yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan Kocaman istifa etti. Tecrübeli hocanın 31 Mayıs 2015’e kadar sözleşmesi bulunuyordu.
Aykut Kocaman’ın herkesi şoke eden istifasının perde arkasında Başkan Aziz Yıldırım’la yaşadığı tartışmanın bulunduğu ortaya çıktı. Kocaman’ı istifaya sürükleyen olaylar şöyle gelişti:
Aykut Kocaman önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısı sırasında Başkan Aziz Yıldırım ile baş başa bir görüşme yaparken, kendisinden habersiz olarak sözleşmeleri uzatılan futbolcular nedeniyle sitem etti.
Volkan Demirel, Mehmet Topuz ve Selçuk Şahin’in sözleşmelerinin kendisine danışılmadan yapılması ve yüksek ücretler verilmesine Kocaman karşı çıktı.

Haberin Devamı

Santos da listedeydi
Başkan ise Aykut Kocaman’ın, uzun süredir konuşmadığı kardeşi Ali Yıldırım’la birlikte Şampiyonlar Ligi final maçını Londra’da izlemesine ve transfer çalışmalarını birlikte yapmasına tepki gösterdi. Aziz Yıldırım’ın, “Alex konusunda beni yanlış yönlendirdi” dediği Ali Yıldırım çok uzun süredir yönetim kurulu toplantılarına katılmıyordu.
Aykut Kocaman ve Ali Yıldırım’ın hazırladığı transfer listesini beğenmeyen Aziz Yıldırım, bazı isimleri pahalı ve gereksiz buldu. 3 Temmuz’un ardından Arsenal’e gönderilen Andre Santos’un da listede olduğu öğrenildi. Başkan Aziz Yıldırım bunun dışında, Aykut Kocaman’ın performansından da memnun değildi ve tecrübeli teknik adamı bu sezon kaçan şampiyonluğun sorumlusu olarak görüyordu.

Haberin Devamı

Bu kez çaba harcamadı
Aziz Yıldırım ile Aykut Kocaman arasındaki tartışma giderek hararetlenirken, Kocaman gerilen ortamda ilk kez sesini yükselterek, “Bırakıyorum” dedi. Aziz Yıldırım, Kocaman’ın sürekli olarak görevi bırakmak istemesinden sıkıldı ve deneyimli teknik adamı döndürmek için bu kez bir çaba harcamadı.
Sarı-lacivertli yönetim üyelerinin bu durumdan gecenin ilerleyen saatlerinde haberi oldu. Yönetim kurulu dün olağanüstü yaptığı toplantıda Kocaman’ın istifasını resmen kabul etti.

‘Olağanüstü hizmet etti’

Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, Aykut Kocaman’a hizmetleri için teşekkür ettiklerini söyledi. Kocaman’ın istifa mektubunun akşam saatlerinde kendilerine ulaştığını kaydeden sarı-lacivertli yönetici, “Aykut Kocaman kendi isteğiyle ayrıldı. Kocaman’ın ayrılığında yönetim kurulu ve başkanımızın baskısı olmamıştır. Kendisine hizmetlerinden ötürü teşekkür ederiz. Olağanüstü hizmetler yaptı. Bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum. Artık yeni teknik direktör arayışına başlayacağız. Bir hafta, 10 gün içinde hem teknik direktör konusunu çözmek hem de daha önceden belirlenen transferleri bitirmek istiyoruz” dedi.

Üç sezonda üç kupa aldı
Aykut Kocaman, Fenerbahçe’de 3 sezonda 1 kez Süper Lig, 2 defa da Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Teknik direktörlük görevine getirildiği 2010-2011 sezonunda takımına Süper Lig şampiyonluğunu kazandıran Kocaman, 2011-2012 sezonunda 29 yıl aradan sonra sarı-lacivertli takımı Türkiye Kupası’nda zirveye taşıdı. Bu sezon Türkiye Kupası’nda ikinci zaferine imza atan tecrübeli hoca, üç yılda 3 kupa kaldırdı.
Aykut Kocaman yönetiminde ligde bir şampiyonluk, iki ikincilik yaşayan Fenerbahçe, Avrupa arenasında UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final oynadı. Bu başarı Fenerbahçe’nin Avrupa’daki en iyi derecesi olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Alex’in laneti!

Fenerbahçe’de, Alex’in ardından Aykut Kocaman ve Ali Yıldırım da ayrıldı. Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe ile yollarını ayırmasından, Kocaman ve Yıldırım’ı sorumlu tutmuştu. Ali Yıldırım’ın istifası da yönetim kurulu tarafından kabul edildi.

3’te bitti

Aykut Kocaman üçüncü istifada Fenerbahçe ile yollarını ayırdı. Kocaman daha önce iki kez istifa kararı almıştı. Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonunda Yeni Malatyaspor’a yenildiği Türkiye Kupası maçından sonra soyunma odasında istifasını açıklayan Kocaman, oyuncuların ısrarıyla görevde kalmıştı. Tecrübeli hoca bu sezon 17. hafta Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Karabükspor’a mağlup oldukları maçın ardından canlı yayında istifa ettiğini açıklarken, Başkan Aziz Yıldırım ve futbolcuların isteğiyle bu kararından vazgeçmişti.

Haberin Devamı

KOCAMAN DEPREM

Yazarlar