Skorer KORKUNÇ ŞÜPHE

KORKUNÇ ŞÜPHE

28.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

KORKUNÇ ŞÜPHE

KORKUNÇ ŞÜPHE


İstanbulspor'un yeni transferi Aneka'da AIDS iddiası


       Nijeryalı futbolcunun KKTC'nin Yenicamii takımındayken kontrole sokulduğu, HIV virüsü taşıdığının belirlendiği ve bu nedenle ülke dışına gönderildiği bildirildi
       İstanbulspor'un yeni aldığı Aneka'nın HIV virüsü taşıdığı, hastalığı nedeniyle daha önce transfer olduğu KKTC'nin Yeni Camii takımından dışlandığı ve 25 Nisan 1999 tarihinde ülke dışına gönderildiği iddia edildi. KKTC'de yayınlanan Kıbrıs gazetesinde, "Yenicami'de AIDS paniği" başlığıyla verilen haberde, "Yeni Camii'nin bu sezon Nijerya'dan getirdiği futbolcusu Francis Aneka'da AIDS virüsü tespit edildi. Yöneticilerin olaya süratle müdahale etmeleri sonucunda siyahi futbolcu ülkesine geri gönderildi" denildi.
       Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde yapılan testten sonra alınan sonuca Anelka'nın inanmak istemediğinin de belirtildiği haberde, ikinci kontrolün de pozitif sonuç vermesine dikkat çekildi ve kulüp başkanı Abdullah Uluçhan'ın "Takıma yararlı olduğu zamanda böylesine bir futbolcuyu kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Bu olaydan sonra tüm futbolcularımızı kontrolden geçirdik" şeklindeki görüşlerine de yer verildi. Bu gelişmelerin ardından MİLLİYET muhabirinin yaptığı araştırmada Aneka'ya yapılan test sonucu elde edildi.
       KKTC Sağlık ve Çevre Bakanlığı'na bağlı Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nin 21 Nisan 1999 tarih ve 16959-(19) protokol numaralı test sonucunda Aneka'da HIV virüsüne rastlandığı gözlendi. İstanbulspor, PAF takımıyla iki ay antrenmana çıkan ve önceki gün sözleşme imzaladığı oyuncusuna, bu gelişmenin ardından Eliza testi yaptırmaya karar verdi ve dünkü antrenmana çıkartmadı. Aneka ise son derece sağlıklı olduğunu ve HIV virüsü taşımadığını ileri sürdü.