Skorer KRAL FENER

KRAL FENER

03.06.2010 - 01:03 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli ekip Beko Basketbol Ligi’nde Efes Pilsen’i final serisinin 6. maçında farklı yendi, 4. kez mutlu sona ulaşmayı bildi

KRAL FENER

Fenerbahçe Ülker, final serisinin 6. maçında Efes Pilsen’i adeta sahadan sildi, 76-51’lik sonuçla seriyi 4-2’ye getirip, şampiyonluğunu ilan etti.
Maça çok sert savunma ile başlayan Fenerbahçe, Ömer ve Ukic ile etkili olunca 5. dakikada 14-7’lik üstünlüğü yakaladı, Ergin Ataman ve Ender’e çalınan teknik faulleri de iyi değerlendirerek ilk periyodu 32-10 önde kapadı.
İkinci çeyrekte Semih ile boyalı alanı mükemmel kullanan ve 15. dakikada 40-16 ile farkı 24 sayıya çıkaran Fenerbahçe devreyi de 48-24 galip bitirdi.
Efes farkın da verdiği stresle top kayıplarına devam edip, rakibe kolay basket şansı vermeyi sürdürünce son çeyreğe 60-27 galip giren ve farkı 34 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe Ülker, 76-51’lik skorla seriyi 4-2’ye taşıdı ve şampiyonluğa ulaştı.


‘Büyük iş başardık’

Başantrenör Tanjevic, şampiyonluğa ulaşarak büyük bir iş yaptıklarını söylerken onun hastalığında takımı yöneten Ertuğrul Erdoğan da hem performansıyla hem de maç sonundaki jestiyle alkışlandı


Fenerbahçe Ülker’in başındaki 3. sezonunu geçiren ancak hastalığı nedeniyle uzun süredir takımın başında yer alamayan Bogdan Tanjeviç, dün de benchin hemen arkasında oturarak oyuncularına büyük destek verdi.
Maç sonunda çok mutlu olduğu gözlenen tecrübeli çalıştırıcı, şampiyonluğun büyük bir başarı olduğunu vurgularken, “Ekibim çok büyük bir iş başardı. Nedim Karakaş, Ertuğrul Erdoğan ve oyuncularımı teker teker kutluyorum. Bu özel akşamda bulunmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.
Kupa töreni sırasında madalyasını almak için önceliği yokluğunda takımı yöneten Ertuğrul Erdoğan’a veren Tanjeviç’in bu isteği ise yardımcısı tarafından kabul edilmedi. Erdoğan, Tanjeviç’in tüm ısrarlarına rağmen kürsüye önce deneyimli çalıştırıcıyı gönderdi ve “Bu öncelikle sizin hakkınız” dedi. Bu jest karşısında Tanjeviç’in duygulandığı gözlendi.
Şampiyonluğu hak ederek kazandıklarını söyleyen Ertuğrul Erdoğan ise, Tanjeviç’in danışman olarak sürekli yanlarında olduğunu belirtti. Erdoğan, sahalarında 3 maç kazandıklarını, bunun da Fenerbahçe seyircisinin etkisini gösterdiğini ifade etti.

Kupa Mrsiç’te
Şampiyonluk kupasını Kaptan Mrsiç’e Basketbol Federasyonu Asbaşkanları İmran Işıldar, Metin Şahin ile Arçelik A.Ş. Genel Müdürü ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu verdi. Öte yandan maç bitiminde rakip coach ve oyuncuları tek tek tebrik ederek soyunma odasına giden Efes Coachu Ergin Ataman, madalya töreni için salona gelmedi.


Başkan sahaya indi
Maçı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte protokol tribününden izleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kupa törenini de buradan izledikten sonra aşağı inerek oyuncularıyla biraraya geldi. Şampiyonluk kupasını havaya kaldırırken, taraftarlarından büyük alkış alan Başkan Yıldırım, yeni hedefin Avrupa’da dörtlü final olduğunu söyledi.

Yazarlar